Friday, March 18, 2016

Parfyymi -perjantai: La Couvent des Minimes 'Eau de Missions' Cologne


Törmäsin tähän tuoksuun selaillessani Fragrantica.comia. Minulla on jonkinlainen täydellisen vaniljahajuveden etsintä menossa. Törmäsin tähän Eau De Missions -tuoksuun useampaan otteeseen ja kiinnostuin tietysti kovasti. Tätä on verrattu paljon Guerlainin Spiritueuse Double Vanille -hajuveteen. Valitettavasti en osaa sanoa tuohon mitään, koska en ole kyseistä parfyymia päässyt tuoksuttelemaan (hintaakin tuolla Guerlainilla taitaa olla 200 euron pintaan, joten tuskin tulee hankittua, mutta kokeilmaan haluaisin päästä).

Tällä tuoksulla on melkomoinen nimihirviö, Se viittaa luostariin ja kaupunkiin, johon kyseinen luostari on perustettu. Tuoksun takana on ranskalainen La Couvent des Minimes -yritys, joka toimii L'Occitanen alaisuudessa.

Notes:
Oriental Vanilla
- vanilla, centella asiatica (= rohtosammakonputki), myrrh (= mirha), benzoin, camellia (= kamelia) & virginia cedar (= seetri)
Entäs itse tuoksu? Vaniljainen? Kyllä. Makea? Kyllä, sellainen balsamimainen. Sanoisin silti, että tämä on unisex-tuoksu (vai mikä se termi nykyään sitten onkaan? Shared?). Eau de Missions on voimakkuudeltaan 'cologne' eli edt:tä heikompi. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä on melko voimakas. Itselleni tämä ei ole *se* vaniljatuoksu. Luulen, että seetri ja mirha tuovat tuoksuun terävyyttä, jota en koe ihan täysin omakseni. Jos kaipaan puista vaniljaa, niin valitsen pehmeämmän Serge Lutensin Un Bois Vanillen. Eau de Missions on lopetettu ja itse nappasin pullon Ebaystä. Hintaa tälle 100ml pullolle taisi tulla 35 euroa. Tämä on silti hyvin mielenkiintoinen tuoksu, enkä harmittele lainkaan hankintaa.

In English:
I ran into this fragrance while browsing Fragrantica.com. I'm on some kind of search for the perfect vanilla perfume and wanted to try this. Sad to say that Eau de Missions isn't the one, but it's still nice. Too bad it's been discontinued, so if you want this you can still find it on Ebay and Amazon.  

2 comments:

  1. La Couvent des Minimes kyllä kiinnostaa brändinä kovasti. Tämä tuoksu kuulostaa ihanalta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tässä on jotain erilaista ja kiehtovaa, vaikka tuoksu ei ihan täysillä kolahtanutkaan.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...