Thursday, February 26, 2015

About Life - eli vastauksia kysymyksiin

Kiitos lähettämistänne kysymyksistä. Näihin oli kiva vastata.

Jos sinun pitäisi aloittaa blogi jostain muusta aiheesta kuin kosmetiikasta, mistä se olisi?
Todennäköisesti aiheena olisi leipominen tai käsityöt/ompeleminen. Tai sitten voisin kirjoitella leffoista ja tv-sarjoista. Tykkään silti eniten kirjoittaa juurikin kosmetiikasta. :) 

Jos saisit tulipalon sattuessa pelastaa vain ja ainoastaan yhden meikkituotteen mikä se olisi ja miksi?
Varmaan meikkivoiteen. Muuten minua ei haittaa kulkea ilman meikkiä, mutta kasvojeni iho on tympeän punoittava ja kaikin puolin epäedustava. Jos taas en mieti käytännöllisyyttä, niin nappaisin MACin Rocky Horror -kokoelman Riff-Raff -paletti. (Ja todellisuudessa meikit jäisivät sille sijoilleen, jos oikeasti jotain tapahtuisi.)
Mikä on blogisi historian aikana lemppari julkaisemistasi meikeistä?
Tämä on tosi vaikea kysymys, koska olen tukänyyt tosi monesta meikistä paljon. Ensimmäisenä tulee mieleen UD:n Zodiac -luomivärillä toteutettu meikki, joka on saanut kehuja kaikkialla ja joka viehättää minua itseäni myös. Toinen on taas voimakas punainen meikki. Ja ekstrana vielä tämä mintun ja luumun yhdistelmä, joka viehättää minua edelleen. Melkein tekisi mieli kysyä, että mitkä ovat teidän lukijoiden mielestä parhaat meikit blogissani. :)
Jos voisit valita kaikkien aikojen parhaan kosmetiikkatuotteen, mikä se olisi?
Voi kääk. En tiedä, olenko ollut ikinä ihan 100% tyytyväinen mihinkään tuotteeseen. Pitäisi melkein miettiä tuoteryhmä kerrallaan. Pitää ehkä tehdä joskus HG-tuotteista oma postaus.

Mikä on lempikirjasi tai -kirjailijasi?
Lempikirjani on edelleen Philip Ridley:n 'In The Eyes Of Mr. Fury'. Luin tuon jo lukiossa, mutta kirja on edelleen minulle jotenkin läheinen. Lempikirjailijani on Neil Gaiman ja hänen kirjansa 'American Gods' kuuluu ehdottomasti lempikirjoihini. 

En lue nykyään tarpeeksi. Tiedän, että se johtuu stressistä. En pysty keskittymään lukemiseen ja se harmittaa ihan vietävästi. Ehkä vielä joku päivä saan inspiraation ja rauhan alkaa taas lukemaan.
Mitkä ovat lemppari tv-sarjojasi ja miksi? 
Lista on pitkä (ja tässä on vain osa). ;) Ja olenkin kirjoitellut vuosien varrella lempisarjoistani tagillä 'Tv Geek'.
- Supernatural. Olen seurannut melkein alusta asti ja nyt vielä melkein 10 vuotta myöhemmin sarja jaksaa pitää koukussaan.
- Penny Dreadful. Ihana sekoitus viktoriaanista ympäristöä ja kauhuklassikoita. Välillä oikeasti pelottava, upean näköinen sarja hyvillä näyttelijöillä. Odotan malttamattomana 2. tuotantokautta.
- Sherlock. Tykkään ihan älyttömästi tästä modernista versiosta.
- Lewis. En tiedä, miksi tämä brittiläinen poliisisarja on koukuttanut minut. Morsea en ole koskaan sen kummemin seurannut, mutta hankin Lewis:in 1-7 tuotantokaudet ihan boksina. Jaksot ovat kestäneet useamman katselukerran.
- Merlin. Kömpelöstä alusta kehkeytyi yllättävän vakava fantasia-sarja kuningas Arthurista ja Merlinistä. Saatoin itkeä itseni tärviölle viimeisen jakson aikana.
- Oz - Kylmä Rinki. Jälleen yksi loppunut sarja, josta olen myös kirjoitellut Tv Geek -otsikon alaisuudessa. Tämä raadollinen vankiladraama teki lähtemättömän vaikutuksen minuun parikymppisenä.
- Angel. En ole ikinä ollut Buffy -fani ja Angel oli mielestäni tylsä silloin 15 vuotta sitten. Sitten näin Angelin 5. tuotantokauden ja tykästyin ikihyviksi. Hankin sitten kaikki 5 tuotantokautta. Spike on oma suosikkini.

Minkä vuosikymmenen/aikakauden tyypilliset meikkilookit on eniten sun mieleen?
Sanoisin, että 1920-40-luvun meikkityylit miellyttävät eniten. Meikit olivat dramaattisen naisellisia. Jännä, etten ole koskaan tehnyt tuollaisia meikkityylipostauksia. Pitää korjata tämä puute. :)

Mitä muuta harrastat kuin kosmetiikkaa?
Valitettavan vähän mitään muuta. Ompelin ennen todella paljon, mutta se on jäänyt töiden takia melko vähälle. Myös lukeminen on on nykyään jäänyt. Jäljellä on melkein vain tv-sarjat ja elokuvat. 

Pääset kokoamaan oman kausimeikki lookin, millainen se olisi? Mihin vuodenaikaan se ilmestyisi?
Syys-talvi-kokoelma ehdottomasti. Kokoelmaan kuuluisi ainakin:
- 2 luomiväri palettia (8-10 sävyä per paletti; toinen turkoosin + viileän ruskean sävyinen, toinen taas violetin + kultaisen sävyinen)
- 4-6 huulipunaa (mattapunia + pari kimalteista; tummasta mauve-nudesta todella tummaan murrettuun violettiin)
- 2 poskipunaa (mattapunia, rusehtava vaaleanpunainen ja vaalea luumu) + 2 varjostuväriä ( viileäsävyisiä)
- 4 rajauskynää (tumma petrooli, tumma limenvihreä, mauve ja ihonvärinen)

Pakkaukset olisivat joko hopeisia tai mattapintaisia turkooseja. Oi, olisipa ihana suunnitella pakkaukset ja tarkat sävyt, jotka haluaisin esim. luomiväri paletteihin. 

Lempinaamiosi?
Tykkään tosi paljon aasialaisista kangasnaamioista. Ennen käytin savinaamioita, mutta pintakuiva iho tykkää enemmän kosteutuksesta,
Luetko, ja jos luet, niin mitkä ovat lempikirjojasi?
Vastailinkin tuolla ylempänä jo aiheeseen. Eli en lue nykyään tarpeeksi. Ennen luin todella paljon. Lähinnä kauhua: Clive Barker, Poppy Z. Brite, Anne Rice... Nykyään en vaan osaa keskittyä lukemiseen tarpeeksi. Tosin ostin nostalgiapuuskassa kirpparilta Anne Ricen 'Interview with the Vampire'n englanniksi ja olen aloittanut sen lukemisen.

Osaatko kokata? Ja jos osaat mikä on bravuurisi keittiössä? :)
Lyhyt vastaus: en. :) Olen melko huono laittamaan ruokaa. Minulla ei riitä oikein mielikuvitusta. En nauti ruoanlaittamisesta, mutta leipomisesta tykkään. Ruoka on vähän sellainen pakollinen paha. Yritän välillä keksiä kivoja ruokia, mutta sitten aina huomaan, että minulla ei olekaan aineksia ja moni ruoka jää tekemättä. Tykkään melko yksinkertaisista jutuista.

Lemppari-sarja Netflixistä?
En katso mitään Netflixin kautta, mutta jos katsoisin, niin lempparini olisi ehkä House of Cards. :)

Mikä on pahin pelkosi?
Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän mietin, että mitä jos minulle sattuu jotain, niin miten lähimmäiset saavat tietää. Miten he pärjäävät jne? En esim. pelkää lentämistä ja laivoja vaan vihaan.

Ulkonäöllisiä pelkoja taas on kaljuuntuminen, koska olen käynyt läpi pahoja hiustenlähtöjä ja lihominen (siis esim. 20-30kg). 

4 comments:

 1. Sherlock mainittu!!!!! (Fanityttö täällä, hei. Benedict on mun elämäni mies, huolimatta siitä että meni just naimisiin.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sherlock on ihan mahtava sarja. Itse tykkäsin tosi paljon tästä 3. kaudesta, vaikka moni oli vähän pettynyt. Odotan malttamattomana seuraavaa kautta. :)

   Delete
 2. Penny Dreadful! Olin unohtanut koko sarjan, pystyisiköhän sitä ekaa kautta vielä jostain katselemaan?

  Näköjään on jäänyt huomaamatta myös kysymystenkysymispostaus - olisin kysynyt, mitä teet työksesi (tai mihin se edes liittyy), jotenkin olin kuvitellut sen liittyvän ompelemiseen, koska olet siinä hyvä. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me katseltiin netistä ladattuna. HBO Nordicilla tuo nähtävästi näkyy, jos sellaisen omistaa. Ja eka kausi on julkaistu ainakin Jenkeissä dvd:llä. Parin kuukauden päästä tuleekin sitten toka kausi. Ihan mahtavaa!

   Ja juu, ompelija olen. Melkein harmittaa tehdä tuota työkseen, kun ei vapaa-ajalla huvita koskeakaan ompelukoneeseen.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...