Tuesday, February 17, 2015

Midnight Garden - Jardin de Minuit by YSL

Tämän paletin värit puhuttelevat minua. En tiedä, voisiko missään luomiväripaletissa olla enää enemmän "minun" värini. Turkoosia ja violettia. Olen pitkään katsellut tätä YSL:n palettia alennuspöydällä. Nyt se oli -40%, joten nappasin mukaani. Ihan täyden hintansa (n.65e) arvoinen tämä ei mielestäni ole.

Mutta katsokaa nyt, miten kaunis se on. Nimikin on ihana: Jardin de Minuit - Midnight Garden (Keskiyön Puutarha). Tämä paletti on jo vuodelta 2011, joten kovin monesta paikkaa tätä ei ehkä tule enää vastaan. (Ja olisin olettanut, että ale-prosentti olisi ollut hiukan kovempi.)
Luomiväripaletin laatikko on vähän kärsinyt ale-pöydällä olostaan. Onneksi aika vähän. Eikä kukaan ollut edes aukaissut tätä, oli nimittäin sen verran tiukka laatikko, etten itsekään meinannut saada palettia ulos tuhoamatta pakettia.
Tätä kuvatessa olisi taas pitänyt olla kumihanskat. Tuohon kiiltävään pintaan jää joka ikinen sormenjälki. No joo, kyllähän tuo näyttää tyylikkäältä, mutta tykkäisin enemmän hopeisena. YSL:n uudet luomiväripaletit ovat olleet vähän kivemman näköisiä.
Sitten vielä lähikuvaa näistä ihanista väreistä. <3 Osa väreistä on todella pigmenttisiä ja osa kuivempia/läpikuultavia. Juuri tämän vuoksi paletti ei ole 65e arvoinen, silloin kaikkien värien pitäisi olla huippuja. Läpikuultavillakin on oma funktionsa häivyttäessä tai kerrostaessa värejä keskenään.

Tummin vihreä on vaan upea. Siinä on turkoosia kimalletta, joka taittaa väriä vähän sinertäväksi. Keskimmäinen mintunvihreä on pelkkää kimallusta ja muistuttaa hieman Sugarpill:in Lumi-sävyä. Näitä yhdistelemällä saa yllättävän erilaisia meikkejä aikaiseksi. Huomenna tulee niistä ensimmäinen.
Sain ostosten yhteydessä ihanat kylkiäiset. La Vie Est Belle on yksi lempituoksuni ja sain siitä 50ml vartalovoiteen. Lisäksi sain tuoksunäytteet YSL:n Black Opiumista ja Trésorin La Nuit -versiosta. En ollut edes kuullut tuosta uudesta Trésorista ja kokeilin sitä tänään. Kävin lukemassa hieman arvioita ja ajattelin tykkääväni, mutta nyt tuli liian makea ja voimakas tuoksu jopa minulle vastaan. Siinä on jotain todella samaa kuin La Vie:ssa, mutta jotenkin hyvin hyökkäävällä tavalla. Black Opium on tuttu ja katsotaan, päädynkö joskus hankkimaan koko pullon.

In English:
I've been checking this LE-palette by YSL for a while now. It was on -40% sale so I finally decided to grab it. The colors of this palette scream my name, but it's not without its faults. 

First the good.
Even the palette's name is gorgeous: Jardin de Minuit - Midnight Garden. It really sums up the beautiful shades used here. The darkest green is beautiful and highly pigmented. And the combination of these shades work really nicely.

Then the bad.
This palette is super expensive, 65 euros. Now I paid 38euros, which is the most I'm willing to pay. 2 shades out of 5 are very poorly pigmented. It's not all bad and they can be used to blend the shades together. And the mint green is pretty much just glitter/shimmer, but it works on top of other shades. It's quite similar to Sugarpill's Lumi. 

10 comments:

 1. Oi miten kivan värinen paletti! Ihan just sulle sopiva! Mutta näyttää vähän siltä että osa väreistä on heikompia. Silti kyllä on kivan oloinen ja olisin saattanut hairahtaa itsekin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuon epätasaisen laadun takia mietin tosi pitkään tän ostamista. Mutta en ole kyllä katunut. :)

   Delete
 2. Et usko kuinka monta kertaa mä olen tota palettia pyöritellyt kädessäni ja miettinyt, kuinka en tarvitse sitä oikeasti mutta kuinka sen haluaisin. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmaan yhtä monta kertaa kuin minäkin (kunnes annoin periksi). ;)

   Delete
 3. Onpa ihanat sävyt tuossa paletissa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan ihanat! :) Tästä löytyy sävyjä jokaiseen vuodenaikaan.

   Delete
 4. Jee, sä ostit tuon! On kyllä ihan sinun näköisesi paletti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Kyllä. annoin periksi. Onneksi Sokoksella on ihana konsulentti, joka palkitsi hyvän päätökseni noilla pienillä ekstroilla. :)

   Delete
 5. OH, miten upea paletti!! On kyllä ihan sun näköinen (ja mun, hah!) :))

  Harmi tosiaan, että tuon laatuisen/hintaisen paletit sävyt ei oo kaikki A-luokkaisia, kuten olettaisi. Mä himoitsin joskus jotain YSL:n kesäpalettia, mutta petyin _tosi_ pahasti kun kävin sitä liikkeessä kokeilemassa. Ei tarttenut kahta kertaa harkita sen jälkeen :( Sinisen paletin nro 5 olen joskus saanut ja siinä sitten on taas ihan toimiva pigmentti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minusta tuntuu, että tämä paletti on aika monen bloggaajan näköinen. :)

   Tuo heikko laatu selektiivisissä luomiväripaleteissa on aina kummastuttanut. Miten noilla hinnoilla saa aikaiseksi kuraa? Kun samaan aikaan esim. Wet'n Wild tekee vähintään samanlaatuisia paletteja (ja välillä parempia).

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...