Sunday, January 3, 2016

DIY Grannyhair - Projekti hiukset harmaaksi

Olen haaveillut harmaista hiuksista jo pitkään. Muistelen, että jo joskus 13-14 vuotta sitten opiskeluaikoina mietin, miten olisi mahdollista saada harmaat hiukset. Omani olivat silloin todella pitkät ja mustat, joten jätin asian vain pohdinnan asteelle. Olen viime vuosien aikana jättänyt 2-tason mustalla värjäämisen kokonaan ja siirryin 3-tasoon ja käytin usein kestovärin sijaan kevytvärejä. Hiusteni pituus on myös muuttunut vyötäröltä olkapäille. Vuosien värjäykset ovat silti tiukassa. Kävin syyskuussa kampaajalla, jossa minulla laitettiin raitoja ja hiusten väri oli tummuusasteeltaan tuon jälkeen ehkä jossain 4-5 välillä. Sävy oli vain paljon lämpimämpi kuin olin ajatellut. Sanoin kampaajalle yrittäväni saada hiukset harmaaksi, mutta hänen käyttämänsä sävy oli todella lämmin. Tuon syyskuun jälkeen olen ainoastaan kerran laittanut hiuksiin tummanruskean sävytteen.
Mietin todella pitkään, lähdenkö tähän hommaan itse vai menenkö kampaajalle. Kampaaja oli tässä vaiheessa liian kallis. Luin paljon foorumeita ja vinkkejä sekä pelkästä vaalennuksesta että harmaista sävyistä. Yksi vinkki varmasti pelasti hiukseni pahimmalta tuholta: KOOKOSÖLJY. Jos joku teistä vaalentaa hiuksia itse tai tekee värinpoistoja, niin suosittelen tuota öljyä erittäin lämpimästi.

Öljyn kanssa menetellään seuraavasti:
- hiukset pestään syväpuhdistavalla shampoolla, jonka jälkeen ei laiteta mitään hoitoaineita
- kookosöljy levitetään joko kuiviin tai kosteisiin hiuksiin ja päänahkaan. Öljyä laitetaan niin paljon, että se melkein valuu jo hiuksista.
- öljyn annetaan imeytyä vähintään 1h. Jotkut pitävät öljyä jopa yön yli. Itselläni öljy oli 1,5-2h ja tuo tuntui riittävän.
- väri levitetään öljyn päälle. Joillakin öljy saattaa jopa nopeuttaa värin vaikutusta, joten lopputulosta kannattaa tarkkailla.

Tämä kookosöljyn käyttämisestä ei ole vain näennäistä apua hiukselle vaan se oikeasti estää hiuksia vaurioitumasta: "coconut oil is a natural chelating agent which chelates the damaging iron and copper produced by the chemical reaction which happens when you use peroxide on your hair". En valitettavasti osaa kääntää tekstiä tarpeeksi hyvin suomeksi, mutta aiheesta löytyy paljon keskustelua esim. Täältä ja olin yllättynyt, miksi en ollut törmännyt tähän vinkkiin ennen. Kookosöljyn lisäksi vain puhdas argan-öljy sopii tähän.

Nythän monissa kampaamoissa käytetään Olaplex -tuotteita vaalennusten yhteydessä suojaamaan vaurioilta. En ole tutustunut niin paljon, että osaisin sanoa, perustuuko sen teho tuohon samaan kelaatioon kuin kookosöljyssä.
Ensimmäinen värinpoisto oli Garnier Nutrisse Truly Blond L+++. Tämän vaalennustehot eivät olleet ihan niin hyvät kuin olisi odottanut. Mutta olin varautunut kyllä tuohon kellertävän oranssiin välivaiheeseen. Värinpoisto oli päässäni n.45min ja sen jälkeen pesin hiukset ja annoin kuivaa. Sitten jälleen uusi öljyäminen ja annoin kookosöljyn vaikuttaa 1,5h.
Seuraavaan värinpoistoon käytin Tallinasta ostamaani vaalennusjauhetta ja 9% kehitettä. Tuo 9% on melko tujua, joten sekoitin Joicon hoitoainetta joukkoon. Tämän levittäminen oli niin työlästä etten uskaltanut antaa tuon mömmön vaikuttaa kuin varmaan 15min.
Tummemmat osat vaalenivat silti ihan kiitettävästi. En levittänyt tätä värinpoistoa ihan tyveen asti, koska se oli mielestäsni jo tarpeeksi vaalea. Pesin hiukset Joicon hopeashampoolla, jonka annoin vaikuttaa muutaman minuutin. Minä en ole ikinä ymmärtänyt, miten shampoon voi antaa vaikuttaa puoli tuntia. Mitä ihmettä voi tehdä kylmässä kylppärissä niin pitkään? Tuo muutama minuuttikin on jo vähän tympeää. Ja vielä kummallisempi asia on shampoon levittäminen kuiviin hiuksiin. Siis häh?
Laitoin eilen Feeluniquelta tilaukseen Fudgen hopeashampoosta litran pönikän, koska se on nähtävästi yksi pigmenttisimmistä hopeashampoista. Sitä odotellessa käytän tuon Joicon pois. Siinäkin on pigmenttiä, mutta ei ihan valtavasti. Hankin myös sävyttäviä vaahtoja, jotta saan ylläpidettyä väriä mahdollisimman hyvin. Ainakin pari Igoran moussea on ajatuksissa.
Varsinaiseen sävyn taittamiseen otinkin sävytteet käyttöön. KC:n uusi Color Mask sävy 'Graphite' oli hankittu ennen joulua. Tuo viereinen hopeasävyte tarttui myös Tallinnasta mukaan. Graphite on sävyltään harmaan violettia, joka saattaa hieman vihertää tai sinertää todella vaaleassa hiuksessa. Sekoitin sitten noita kahta, jotta lopputulos ei olisi vihreä. Juuret ovat siis nyt sitä sävymaailmaa, jota hain ja latvat vaativat vielä ainakin yhden värinpoiston (kylppärin valossa ne näyttävät vielä tummemmilta kuin ne oikeasti ovat).

Kuten kuvista näkyy, niin hiukset ovat kahden värinpoiston jäljiltä todella kiiltävät ja sileät ja ne oikeasti tuntuvat todella hyvältä. Ainoastaan pestessä tuntui jonkun verran karheutta, mutta kuivuttuaan, ei ikinä uskoisi, minkä rääkin hiukset ovat jo käyneet läpi.
Seuraavana aamuna laitoin hiukset kiinni ja sillä tavalla saa jo illuusion, että hiukset olisivat suht harmaat. Tykkään ihan älyttömän paljon tuosta tummasta harmaasta. Ajatus ei siis missään vaiheessa ollut sellainen valkoisen harmaa vaan tumma granny. Halusin heti huulille jotain violettiin taittavaa ja tartuin pitkästä aikaa MACin Heroine -huulipunaan. <3

Lisää kuvia tulee, kun jatkan latvojen vaalennusprojektia.
In English:
New Year, new hair. :)
I've been dreaming of grey hair for a long time. First time was 13-14 years ago. but I had long black hair. After that I stopped dyeing with permanent black and went for dark browns and semi-permanent dyes.

I went to hairdresser last September and he did some highlights, but the shade was too warm. Since then I've toned my hair only once.

I was pretty well prepared for the bleaching. I highly recommend using coconut oil. 
Here's explanation how it works: Hair dye forum
For me the oil worked wonders. After two bleaches my hair is still soft and silky. I only noticed any difference when washing my hair. 

4 comments:

 1. Mummohiukset sopivat sulle tosi hyvin, paremmin kuin mustat <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä oli niin tottunut siihen mustaan, että en oikein osannut ajatella, kuinka hyvin vaaleampi sävy sopii. Tällainen selkeästi kylmä sävy on oikeasti ihana. Toivottavasti ei mene hermot ylläpitoon. ;)

   Delete
 2. Minäkin tykkään! Se tosi tumma oli jotenkin vähän kova, tämä on paljon pehmeämpi ja istuu sulle kyllä todella kauniisti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gootti sisälläni kaipaa vielä niitä ihan mustia hiuksia, mutta luulen, että tästä eteenpäin pysytellään harmaan ja tuhkanruskean puolella. :) Pitää hankkia musta peruukki heikkoja hetkiä varten. ;)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...