Wednesday, March 4, 2015

Hiuskuulumisia - Hair Update

Edellisestä hiuksiin liittyvästä postauksesta onkin jo hetki aikaa. Tosin muutoksetkin ovat tapahtuneet hyvin pikku hiljaa. Tällä hetkellä hiustenlähtö on normalisoitunut, josta olen todella huojentunut. Nyt en enää pelkää joka kerta suihkuun mennessä, että saan taas vedellä tupottain hiuksia hiustenpesun yhteydessä. Hiukseni ovat ohentuneet, enkä tiedä kasvaako minulle uusia hiuksia niin paljon, että tilanne jonain päivänä normalisoituisi. Mutta pidän mielelläni edes nämä nykyiset karvat päässäni.
Mitä sitten tässä välissä on tapahtunut? Suoraan sanottuna en ole varma. Otin noin vajaan vuoden ajan MSM-jauhetta, josta on ollut apua monille hiusten ja kynsien kanssa. Aloitin myös uudestaan kilpisrauhaslääkkeen hieman pienemmällä annostuksella. Käytin myös noin puolen vuoden ajan Wellan Balance Scalp Energy Serumia hiuspohjaan joka hiustenpesun yhteydessä. Tuo hiuspohjaan jätettävä neste on tarkoitettu nimenomaan hiustenlähdöstä kärsiville. Sain tästä vinkin lukijaltani ja päätin kokeilla. En tiedä, oliko tuolla osuutta sulkasadon loppumiseen, mutta ei siitä haittaakaan ollut. Stressiä elämässä riittää edelleen, joten se ei ole kovin hirveästi auttanut.
Tällä hetkellä hiuspohja kiukuttelee sitten hilseilemällä ja kutiamalla. Tuo kutina alkaa vähitellen olla raivostuttavaa. Se johtuu varmasti osittain talvesta tai noh, "talvesta". Käytän mahdollisimman hellävaraisia shampoita pesuun, koska joudun pesemään hiukseni usein. Enkä laita muotoilutuotteita, koska ne ärsyttävät vain lisää. Yksi hetkellinen helpotus on ollut Cutrinin Bio+ Moisturizer geeli, joka jätetään hiuspohjaan. Tekisi vain mieli tunkea ihan mitä vaan rasvaa, jotta tuo polttava kutina häviäisi. Hiuspohjassa ei näy mitään ja kutina tuntuu vain pään sivuilla, takaraivon puolella. Ihan kummallista. Stressillä voi toki olla taas oma osuutensa asiaan.
En tiedä, kuinka paljon hiusvärit vaikuttavat hiuspohjani kuntoon, mutta vaihdan kestovärit nyt Elumeniin. Tilasin Saksasta 2 pulloa kokeiluun ja toivon, että saisin pidettyä hiukset tummana ilman kestovärien myrkkyjä. Tilasin värit AN@5 (neutraali ruskea) ja NA@2 (musta). Testasin tuota AN@5 sävyä ja lopputulos oli kuta kuinkin musta. En tosin tiedä, kuinka nopeasti väri haalistuu, mutta ainakaan väriä poishuuhdellessa hiuksista ei irronnut juuri mitään. Levitin värin kuiviin hiuksiin suoraan pullosta ja annoin vaikuttaa siuhkumyssyn alla n.40 minuuttia. Nyt vähän harmittaa, että otin myös sen mustan, koska en enää kaipaa ihan mustia hiuksia vaan neutraalin/viileänsävyistä tummanruskeaa. Päivitän hiusväri tilannetta, kun olen ehtinyt kokeilemaan näitä värejä hetken aikaa.
In English:
It's been a while since I last wrote about my hair situation. Changes are slow, though. Finally the hair loss has stopped and I'm not afraid to wash and brush my hair anymore. My hair is quite thin at the moment and I have no idea if it'll get a bit fuller hair in the future.

I took MSM for almost a year. This stuff has helped others with hair loss and weak nails. Then I started my thyroid medication again (this time with smaller dose). I also used Wella's Balance Scalp Energy Serum almost for 6 months. One of my readers suggested it and I wanted to give it a shot. I have no idea if it helped, but it didn't do any harm either.

Now my scalp terrorizes me by itching and flaking. :( I don't know if it's the winter time or what, but the itching is driving me nuts. I use gentle shampoos and use moisturizing treatments on my scalp. I'm also getting rid of permanent hair dyes. I'm testing Elumen dyes at the moment. I tried shade AN@5 (neutral brown) first and it seems to stay put and it was pretty much black when I applied it. I'll keep you updated how well the color stays on my hair. 

8 comments:

 1. Mun kampaaja kertoi tänään, että hormonit vaikuttavat myös hiuksiin. Tuo on kai ihan itsestään selvä asia, mutta itse en ollut tajunnut ajatella sitä. Kun ihoni räjähti n. 3,5v sitten, alkoi tukkani samoihin aikoihin kihartua. Ennen se oli piikkisuora ja silkkinen, nyt karhea ja kihara. Mulla oli ihan älyttömän stressaava elämänvaihe silloin. Jotenkin hämmentävää. Toivottavasti tukkatilanteesi rauhoittuu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selvästi hormonaalisen hiustenlähdön kävin läpi, kun lopetin e-pillerit. Onneksi osasin hiukan varautua siihen. Olisi mahtavaa, jos saisi selvitettyä omat hormonitasot ja ylipäätään kaikki vitamiinitasot jne. Olisi varmaan helpompi hoitaa itseään, kun tietäisi mihin pitää kiinnittää huomiota.

   Toivon, että ainakaan muutamaan vuoteen ei tarvitsisi huolehtia hiustenlähdöstä. Kunhan nyt selviäisi, että mistä tämä infernaalinen kutina hiuspohjassa johtuu.

   Delete
 2. Oli kiva kuulla sun hiuskuulumiset, muistan, kun juttelit niiden kadosta. Hyvä, että tilanne on nyt parempi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä että itse muistan päivittää näitä kuulumisia. :) Tosin aiemmin ei olisikaan ollut juuri kerrottavaa. Olen tosiaan melko huojentunut, että hiustenlähtö on nyt toistaiseksi aisoissa. Toivon vaan, että tulevan kesän kiire ja stressi ei aiheuta mitään kovin ikävää.

   Delete
 3. toi cutrinin geeli on ihan ok, mutta kokeilehan acon hiuspohjageeliä, jos vielä et oo kokeillut. se ei rasvoita vaikka ois kuinka siihen taipuvainen hiuspohja, ja ah sitä tunnetta, niinku levittäis kiristäville kasvoille rauhoittavan ja kosteuttavan naamion! se auttaa heti. parempaa ei ole tullut vastaan. :) kilpparilääkitys auttaa varmasti myös paljon, mun tukka on vaan paksuuntunut tässä vuoden lääkityksen aikana, tosin ensin sitä lähti entistä enemmän pari kuukautta. nyt alkaa olla taas mallia pehko, me so happy! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi ihana, kiitos vinkistä. Huomenna apteekkiin hakemaan. Kumma, ettei minulle suositeltu tuota, kun kävin juttelemassa tästä kutinasta.

   Delete
 4. Mistä olet tuota Elumenia tilannut? Itseäni kiinnostaisi se kovin, mutta tuntuu olevan vain ammattikäyttöön :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse tilasin Saksasta (hagel-shop.de). Sivut on saksaksi, mutta toimittavat Suomeen (postikulut taisivat olla 8,50e). Kannattaa lukea Elumenin käytöstä netistä. Itse en tilannut Lockia tai Preparea erikseen, tosin nyt olen miettinyt, että pitää ehkä kokeilla ja katsoa, pysyisikö väri paremmin niiden avulla.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...