Thursday, February 25, 2016

Kasvojen hoidosta: 30+ rasvoittuva iho

Ajattelin kirjoitella pitkästä aikaa kasvojen pävittäisestä hoidosta. Kerrataan lyhyesti alkuun hieman omasta ihostani. Kasvojen iho on rasvoittuva, punoittaa herkästi ja siihen tulee tasaisesti tukkeumia ja ihohuokoset ovat suuret, mutta harvemmin suuria finnejä. Ihoni reagoi melko huonosti tuotteiden vaihtamiseen, joten en ole kovin kokeilunhaluinen ihonhoidon suhteen. Ikää on kohta 35-vuotta, joten minun pitäisi ehkä hieman päivittää varsinkin hoitotuotteita. Ihonhoito on ollut minulle aina vähän pakkopullaa, koska ensimmäiset finnit puskivat jo ala-asteella, eikä minua olisi voinut vähempää kiinnostaa pestä ja hoitaa ihoa.

Teen iltaisin iholle kaksoispuhdistuksen, jotta saan kaiken meikin pois. Minulla on menossa jo kolmas pullo L'Orealin Sunlime Glow -puhdistusöljyä. Se on edullinen ja tekee juuri sen minkä lupaa. Varsinaiseen kasvojen pesuun käytän aina vaan Lactolinen Kasvopesua. En keksi siitä mitään huonoa; se puhdistaa hyvin, mutta ei kuivata ja hintaa on huimat 2e.
Viimeistelen puhdistuksen iltaisin vielä misellivedellä. Herbinan Energy Boost -puhdistusvesi on ollut oikein kiva. Tuoksu on melko voimakas, vaikka se onkin kivan raikas. Ainoa huono puoli on tuo pullo, jonka korkki fuskaa. Jouluna koko vessalaukku on märkä. Aamuisin käytän taas tavallista kasvovettä. Tällä hetkellä käytössä LV, sitä ennen oli käytössä Lactolinen kasvovesi. Iholleni jää parempi tunne kasvoveden jälkeen. Jotkut eivät näitä käytä, mutta minulle kasvovedet ovat ehdottomia.
Nykyään käytän iltaisin puhdistuksen jälkeen tällaisia 'hoitovesiä'. En oikein tiedä, miksi kutsua näitä tuotteita. Ne ovat vähän niin kuin kasvovesiä, mutta koostumus on paksumpi eikä niillä ole tarkoitus puhdistaa ihoa. Misshan Super Aqua Cell Renew Snail Skin Treatment (jessus näitä nimiä) on nopeasti imeytyvä hoitovesi, jota käytän muiden hoitotuotteiden alla. Koen, että esim. seerumit ja kasvovoiteet imeytyvät paremmin tämän jälkeen.

Hada-Labo Gokujyun Super Hyaluronic Acid Lotion on jonkunlainen kulttituote. Eli kyseessä on hajusteeton, kosteuttava hyalyronihappo kasvovesi. Olen käyttänyt tätä jo yhden pullon ja ostan varmasti myös jatkossa. Käytän tätä tuon Misshan hoitoveden tapaan, mutta kaikista eniten tykkään käyttää tätä bb-voiteiden alla. Kosteusvoiteet ovat bb:n alla ovat itselleni liikaa ja ilman mitään taas bb ei levity. Tämä hoitovesi on toiminut erinomaisesti.
Sitten päästään päivävoiteisiin. Päivisin haluan käyttää mahdollisimman kevyitä kosteusvoiteita, jotta iho ei kiiltäisi yhteen enempää. Lumenen vanha Arctic Aqua -kasvovoide on edelleen yksi suosikkini ja nyt tuota tuubia ei enää saa mistään. :( Uusi 3D Hydrating Cream-gel (saatu goodie-bagistä) on tosi hyvä, mutta vanha toimii joidenkin meikkivoiteiden kanssa paremmin. Neutrogenan kosteusvoiteesta on tykännyt tosi moni. Omasta mielestäni se on ihan ok, mutta en osta uudestaan. Haluaisin kokeilla jotain uutta, mutta en halua tuhlata rahojani, jos uusi voide ei toimikaan. Onneksi minulla ei ole mitään pakottavaa tarvetta löytää jotain uutta.
Olen käyttänyt erillistä sy-voidetta jo ihan parikymppisestä. Ihan senkin vuoksi, kun kasvoille käyttämäni kosteusvoiteet ovat rasvoittuvalle iholle. Vaikea sanoa, onko tuosta ollut hyötyä, koska en voi tehdä vertailua. Hyvä sy-voide olisi kyllä etsinnässä. Lumenen Arctic Aqua on päiväkäytössä ja siihen oikein mainio (ja edullinen). Biothermin Aquasource Total Eye Revitalizer tuli kaupanpäällisenä. Siinä on hieman viilentävä vaikutus ja kevyt koostumus, Kiehl'sin Midnight Recovery Eye on ollut yökäytössä. En oikein osaa sanoa siitä juuta tai jaata. Ensi kerralla joku muu.
Olen vähitellen opetellut käyttämään seerumeita/tiivisteitä jne. Kiehl'sin Midnight Recovery Concentrate on ollut tosi kiva. Tämän alle laitan aina hoitovettä, jotta öljy imeytyy paremmin. LV:n seerumia on kehuttu kovasti. Se on valtavan edullinen (n.7e) ja rauhoittaa ihoa kivasti. Misshan Super Aqua Water Supply Essence on todella kosteuttava ja ihanan raikas seerumi.

Kuten ehkä huomaatte, niin minulla ei ole tällä hetkellä varsinaista yövoidetta. Ainakaan sellaista, josta pitäisin. Lumene muutti Sensitive -sarjan päivävoiteen koostumusta ja uusi ei ole enää kiva. Käytin tuota vanhaa Sensitive -päivävoidetta varmaan 5 purkkia ja se sopi iholleni ihan täydellisesti. Nyt parhaillaan kokeilen näytepussin verran Lumenen uutta Bright Now -yövoidetta. Ehkä saisin siitä uuden suosikin. (Tosin siinäkin on aika voimakas tuoksu, josta en niin välitä.) Suosituksia otetaan vastaan.
En muista kuoria kasvojani läheskään tarpeeksi usein. Minun pitäisi hankkia joku hyvä rakeeton kuorinta, vaikka kasvoni eivät ärsyynny noista rakeistakaan. Kasvonaamioita minulla taas riittää. Sekä hoitavia/kosteuttavia että puhdistavia. En ole ihan varma tuosta GlamGlow:n Youthmud -naamiosta. Se tuntuu tehokkaalta, mutta itse en näe eroa ihossani sen käytön jälkeen. Eniten pidän kangasnaamioista, jotka ovat melkein aina kosteuttavia ja hoitavia.

10 comments:

  1. Jos et tykkää voimakkaista tuoksuista kasvotuotteissa ja tykkäät tollasista sopivan hintasista, niin mulla tuli heti yksi brändi mieleen josta voisit tykätä, kannattaa apteekkireissulla katsastaa ACOn yövoiteet. :) Niissä on tosi kevyt tuoksumaailma, nykyisin erittäin tyylikäst ulkonäkö ja tosi kivat koostumukset. Hintakaan ei ole paha. :) Sulla on kivoja hyviä mutta edullisia tuotteita käytössä. Ymmärrän, että kaikilla ei voi olla samanlaista intohimoa hoidella ihoaan kuin mulla. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minusta olisi aivan ihana päästä testaamaan niitä huikean kuuloisia tuotteita, joita sulla on käytössä. :) Mutta tosiaan en vaan pysty panostamaan rahallisesti niin paljon. Onneksi ihoni on kuitenkin melko vähään tyytyväinen, enkä itsekään osaa oikein kaivata mitään tiettyä tuotetta. Onneksi on myös tuo aasialainen kosmetiikka, josta löytyy paljon tuotteita tämän tyyppiselle iholle mukavaan hintaan.

      Pitää katsastaa tuo ACO, kiitos vinkistä. :) Ajattelinkin, että sulta saattaisi tulla joku kiva ehdotus.

      Delete
  2. Kivoja tuotteita, moni noista on tuttu mullekin. Lacto linen putsari on loistava tuote! Minä en tykkää Neutrogenen voiteesta, liian voimakas tuoksu.
    Pidän Laveran voiteista koska haluan käyttää luonnonkosmetiikkaa ja Laveran tuotteet ovat myös sopivan hintaisia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. En ole jostain syystä koskaan innostunut suuremmin luonnonkosmetiikasta. Ehkä pitäisi tutustua enemmän, joten pitää käydä vähän testailemassa tuota Laveraa. Kiitoksia vinkistä. :)

      Delete
  3. Tuubissa olevan Lumene on ollut munkin mielestä parempi kuin tämä uusi purkki. Ja tykkään muutenkin enemmän tuubimuodosta, koska se tuntuu hygieenisemmältä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, se tuubi oli paljon näppärämpi. Olen yrittänyt katsella kaikki ale-pöydät läpi, jos tuota vanhaa vielä löytyisi. :)

      Delete
  4. Mulla myöskin rasvoittuva, pintakuiva iho joka alkaa kiiltää pari tuntia meikkauksen jälkeen. :/ Ikää tosin kymmenisen vuotta vähemmän kuin sinulla. Olen tykännyt kovasti Apobasen turkoosista hydrogeelistä, jossa on rasvaa 0%, mutta se kosteuttaa kuitenkin kivasti. Sopii hyvin rasvaiselle ja sekaiholle, meikin alle ja miehillä parranajon jälkeen. Maksaa muistaakseni reilun vitosen, ja desin tuubi on aika riittoisa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apobasesta on jäänyt vähän nurja fiilis, kun äskettäin heidän perusvoiteet vedettiin markkinoilta pois. Tosin nähtävästi tuo Hydrogel on ihan turvallista käyttää.

      Delete
  5. Meillä on ilmeisesti "kaimaihot". Sekaihon tuotteet toimivat yleensä parhaiten. Liian tujut aineet, vaikkakin pitäisivät mustapäät poissa, aiheuttavat punoitusta. Löysin muuten vasta äsken tänne, olisiko ollut Bones and Liliesin kautta, ja tykästyin heti.:) Pehmoisan humanistilookin lisäksi harrastan aina välillä synkempää estetiikka ja täällä sitä tuntuu löytyvän sopivassa määrin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tervetuloa! :) Kiva lukea, että olet tykännyt jutuistani. Itse tasapainottelen jossain valon ja varjon välimaastossa tyylini kanssa. Hieman harmittavaa, ettei blogeja ollut silloin tällaisessa muodossa kun olin parikymppinen. Olisin varmasti tykännyt tästä hommasta silloin vielä enemmän. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...