Sunday, November 29, 2015

Eye Makeup Addict - haaste

Tämä silmämeikki -haaste on ollut mielessäni jo jonkun aikaa. Minusta on kiva tehdä tällaisia pieniä listauksia ja siinä samalla käydä läpi omia meikkivarastoja. Pretty Sweet -blogin Mirssiina teki tämän lokakuussa ja kopioin kysymyksen häneltä.

1. Paras tuote silmämeikin pohjustukseen?
Käytän aina pohjustajaa silmämeikin alla. Kaikista eniten olen vuosien aikana käyttänyt Urban Decayn kuuluisaa Eyeshadow Primer Potionia. Sen pakkaus on taas uudistunut. :( En tykkää yhtään uudessa tuubissa olevasta applikaattorista. Mikä vika tuossa puristettavassa tuubissa oli? Minun mielestäni ei mitään. Toinen suosikkini on tuo Milanin Eyeshadow Primer, joka itselläni toimii yhtä hyvin kuin UD:kin.

Itse en käytä MACin PaintPotien kaltaisia pohjustajia, mutta tällaiset luomivärikynät ovat olleet kovasti mieleeni. Käytän näitä aina pohjustajan päällä ja sillä tavalla saan superkestävän pohjan silmämeikille. Nämä kynät sopivat todella hyvin pigmenttien pohjalle ja riippuen kynän väristä, pigmenttien sävyt tulevat hyvin esille. Fyrinnaen Pixie Epoxy on ehdoton, kun haluan, että pigmentit pääsevät kaikista parhaiten esille. Ihan alareunassa oleva Lunatick Cosmetic Labsin valkoinen Lunatick Primer taas toimii heikkopigmenttisten ja jauhoisten luomivärien alla.
2. Intensiivisin musta rajaus?
Käytän lähes poikkeuksetta mustaa rajausta joka päivä. Eniten käytetty rajausvärini tällä hetkellä on Sensain Liquid Eyeliner. Mielestäni se on tarpeeksi musta, enkä ole ainakaan kaivannut mitään intensiivisempää. Jos taas haluan vedenkestävän, nestemäisen rajauksen, niin käytän Essencen lineria. Jos taas tarvitsen mustaa meikkikynää, niin Urban Decayn Zero on erittäin hyvä. Tiedän, että UD:lla on vieläkin mustempi kynä nimeltä Perversion, mutta en ole toistaiseksi kokenut tarvetta hankkia sitä.

3. Paras kulmatuote?
En jaksa kauheasti hifistellä kulmieni kanssa. Olen jo vuosien ajan käyttänyt luomivärejä kulmien värittämiseen ja täyttämiseen. Grimasin luomiväri sävy 566 on tumma ja hyvin neutraali ruskea, joka sopii tällä hetkellä hyvin, koska hiukseni eivät ole enää mustat. Kulmakarvojen taltuttamiseen käytän joko kulmageeliä tai Milani kulmavahaa, josta olen pitänyt todella paljon. Mieleni tekisi kokeilla esim. Anastasia Beverly Hillsin Brow Pomadeja, mutta haluaisin testata sellaista ennen ostopäätöstä.

4. Marketin helmi?
Käytin vuosia (ja käytän edelleen) aika edullisia luomivärejä: Wet 'n Wild, H&M, Grimas, Isadora, Rimmel jne. Kuvassa näkyvä W'nW:n Comfort Zone paletti on minulla usein käytössä. Alareunassa näkyvät H&M:n uudet yksittäiset luomivärit ovat todella ihania. Laatu ei ole täysin yhdenmukaista, mutta joukossa on todellisia helmiä. Suosittelen tutustumaan.

5. Selektiivisten aatelia?
Olen aiemminkin hieman avautunut aiheesta selektiiviset luomivärit. En vielä tähän päivään mennessä ole kokenut, että yksikään kalliimman merkin luomiväri olisi ollut ylivoimainen edullisempiin verrattuna. Tosin en ole meikannut esim. Guerlainin luomväreillä, joten voisin tietysti kokea ahaa-elämyksen. Diorin Bonne Etoile on todella kaunis paletti ja kaikki värit ovat laadukkaita. Tuo Lancomen yksittäinen nappi on todella upea, mutta uusissa H&M:n luomiväreissä on yksi todella samanlainen ja hintaa vain pieni murto-osa. 

Lasken MACit tähän selektiivisten joukkoon, vaikka ne menevätkin enemmän semi-selektiivisiin. Siinä vaiheessa, kun yksi luomiväri maksaa 25e, niin se on oltava mahtava. Onneksi turkoosi Tonight's the Night on todellakin sitä. Rocky Horror -kokoelman luomiväri paletti on ainoa paletti MACiltä, joka omista, koska en vieläkään ole ihan sinut heidän luomiväriensä kanssa.

6. Kirkkain väripilkku?
Voi kun nämä ihanat paletit olisivat olleet tarjolla 10-15 vuotta sitten. Huomaan nykyään tarttuvani hieman murretumpiin sävyihin paljon helpommin. Siksi esim. Urban Decay:n upea Electric ei ole päätynyt omistukseeni.

7. Käytetyin paletti?
Järjestin joku aika sitten Inglotin luomivärit sävyjen mukaan, joten käytetyimmät sävyt on ripoteltu sinne tänne. Kaikista eniten kulunut on tuo ylemmän paletin M351, josta minulla on jo toinen nappi menossa ja seuraava on jo ostettu valmiiksi. Täydellinen sävy kulmaluulle.

8. Ripsiväri – vesiliukoinen vai vedenkestävä?
Ripseni ovat piikkisuorat, eikä taivutukset pysy kuin vedenkestävän kanssa, mutta en silti tykkää wp-mascaroista, koska niiden poistaminen on niin tuhannen vaivalloista. Löysin tähän ongelmaan ratkaisin Misshan Power Fix Mascara -pohjustajasta, joka pitää taivutukset paikoillaan ja sen päällä voin käyttää vesiliukoista mascaraa. Oma suosikkini on Lancômen Hypnôse Drama, jolla onnettoman ohuet ripseni saavat vähän volyymia ja pituutta. 

9. Suurin pettymys?
No niin, pääsemme takaisin selektiivisten merkkien luomiväreihin. Tämä YSL:n 'Midnight Garden' -paletti on aivan valtavan kaunis ja tiesin sitä ostaessa, että osa väreistä on huonoja. Jos olisin ostanut tämän täydellä hinnalla kokeilemassa sävyjä ensin, olisin ollut todella pettynyt. Yli 60 euron paletin kuuluu mielestäni olla täysin tasalaatuinen, mitä tämä ei ole.

Toinen pettymys oli Too Facedin Intense Eye Shadow Poison Orchid. Esim. Phyrra kehui tämän taivaisiin, joten voi olla, että vika on käyttäjässä. 

10. Jotain ekstraa?
Jos ColourPop toimittaisi jo Suomeen, niin nämä kuuluisivat tuonne markettihelmien pariin. Luomivärit ovat 5$/kpl. Kuten väreistä näkyy, niin näitä tulee käytetty melko usein. Nämä pysyvät todella hyvin luomella. Pääsin testaamaan ihan tosi tilanteessa, kun salilta lähtiessa huomasin, että olin unohtanut luomivärinpohjustajan kotiin ja jouduin meikaan ensimmäistä kertaa vuosiin ilman pohjustajaa. Täytyy sanoa, että minua vähän jopa ahdisti, koska olin menossa suoraan töihin ja siellä en ehdi tarkkailemaan, onko meikki kasautunut luomivakoon. Eipä muuten ollut. Laitoin alle BB-voiteen ja puuterin ja sen päälle koko luomelle ColourPopin Girly sävyn ja siihen päälle muut luomivärit. Tämä kesti n.8h täysin siistinä. Jee!

Halusin myös Urban Decayn mukaan luomivärien muodossa. Moondust -luomiväreihin kuuluva 'Zodiac' on vaan niin upea. Se on ehkä yksittäisistä luomiväreistä se, josta olen saanut eniten kehuja. Enkä ihmettele. :)

Minulla on vuosien aikana kertynyt paljon pigmentti-sampleja. Käytän niitä tasaisen epätasaisesti. Niistä löytyy sellaisia sävyjä, joista nappiluomiväreissä voi vain uneksia. Näiden alla paras pohjustaja on Fyrinnaen Pixie Epoxy tai luomivärikynät. Tai tietysti pigmentit voi levittää kostutetun siveltimen kanssa. Näillä saa todella kivoja efektejä meikkeihin.  

In English:
I've wanted to do this Eye Makeup Addict post for a while now. It's always fun to list your favorites and go through the stash. :)

1 comment:

  1. Olipa kiva postaus lukea :) minä käytän raskailla luomilla MAC Paint Potteja mutta myös noita kyniä. Ainut mitkä eivät pysyneet, oli ne NYXin jumbokynät kuten juurikin Milk. En tiedä pitäisikö vaan kokeilla uudestaan jos sellaisen vielä käsiinsä saisi :)
    Minä tykkään Diorin luomiväreistä kun ne sulautuvat hyvin toisiinsa, niillä on helppo meikata. Wettis Comfort Zone on nätti paletti mutta siinä on se jauhoisuus ja värien pöllyäminen, mikä mulla tekee sen eron käyttömukavuuteen kallis. vs. halpis -vertailussa :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...