Monday, May 2, 2016

Operaatio Grannyhair: done

Operaatio: hiukset harmaaksi on saatettu vihdoin päätökseen. Tästä eteenpäin luvassa lähinnä ylläpitoa ja tyvikasvun raidoittamista. Kuva tummilla hiuksilla on otettu 27.12.-15 ja viereinen kuva taas 27.4.-16.

Miten tähän päästiin?
4 värinpoistoa kotona (hiuksia suojaamassa kookosöljy) ja niiden välissä hiusta helliviä hoitoja ja sävytteitä. Nyt viimeisimpänä menin kampaajalle, jossa tyvikasvu raidoitettiin ja pituuksiin tehtiin vaalennuspesu. Sen päälle harmaa sävyte, joka oli sekoitettu ainakin kolmesta eri sävystä. Valitettavasti sävy ei ole pysynyt hyvin, mutta minulla on hyvät sävyt kotona. (Latvoista leikattiin n.5cm.) Hiusten yleiskunto on edelleen todella hyvä mielestäni. Ei karheutta, eikä takkuja. Toiveenani on nyt kasvattaa hiukset hieman pidemmäksi.
Väliin on mahtunut vaikka mitä eri harmaan ja vaaleanvioletin sävyjä:
- Ensimmäinen kuva on kolmen värinpoiston jälkeen.
- Toinen kuva neljän värinpoiston jälkeen.
- Kolmannessa kuvassa on hiuksissa Color Mask sävyssä Graphite.
- Neljännessä on vähän vahingossa saanut violetit hiukset, joissa sekoituksena Color Mask Platinum, Crazy Color Lilac ja Tallinnasta ostettu venäläinen sävyte 9.10.
Käytän melkein joka hiustenpesussa Fudgen Clean Blonde -shampoota. Sitä ovat suurin piirtein kaikki kehuneet tehokkaimmaksi hopeashampooksi. Yhdyn tähän väitteeseen. Tämä värjää käsiä, joka kannattaa huomioida. Itse olen sen verran laiska, etten jaksa aamuisin etsiä hanskoja käteen shampoon levityksen ajaksi. En ole huomannut, että tämä kuivattaisi hiuksia, mutta pesee mukavan puhtaaksi. Oman 1l pönikän ostin FeelUnique -nettikaupasta (hintaa tuli n.24€).
Olen tykännyt näistä Color Maskeista todella paljon. Omille hiuksilleni toimii parhaiten Platinum & Graphite sekoitus. Näistä riittää omiin hiuksiini 5-6 käyttökertaa. Platinumilla saa taitettua keltaisuutta ja Graphite tuo selkeästi harmaata sävyä hiuksiin.
Crazy Colorin Lilac (no55) sävyä kehuttiin kovasta, jos haluaa saada harmaata sävyä. Lilaa tuolla ei oikein saa. Herman's Amazing suoraväriä en ole vieläkään kokeillut. Mutta purkissa se on todella sinisen sävyinen.
Silloin, kun hiuksissani on ollut hieman punertavampaa lilaa, niin olen käyttänyt tuota venäläistä sävytettä (itse asiassa en ole ihan varma, onko tuo sittenkin shampoo). Se on tosi tumma, hieman punertava violetti. Tuo Igoran Expert Mousse 9,5-1 on jäänyt vähän mysteeriksi. Mielestäni vaahto ei ole minkään väristä, enkä ole huomannut juuri mitään vaikutusta hiusten sävyyn parin kokeilun perusteella.
Päätin heti alussa, että olen kärsivällinen tämän projektin kanssa. 5kk tähän nyt sitten meni. En usko, että palaan tummaan enää takaisin, koska en halua enää käydä vaalennusrumbaa läpi.

In English:
My grannyhair project has come to an end. It took me 5 months to get where I wanted. And now I like it a lot. :)

5 comments:

 1. venäläisessä sävytteessä lukee kultaisin kirjaimin balsam

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset. :) Arvuuttelin tuota itsekin, mutta en ollut ihan 100% varma (varsinkin, kun tämä sävyte vaahtoaa levittäessä...).

   Delete
 2. Sopii kyllä loistavasti sulle tuo lopputulos, itseasiassa toi vahinkolilakin näyttää kivalta. :)

  ReplyDelete
 3. Mä ostin tänään tuollaisen kc colormask graphiten, haussa hopeat, mutta ei ihan harmaat hiukset. Laimennatko graphitea esim hoitoaineella? Itse täytyy varmaan laittaa sekaan hoitoainetta ettei tule liian tumma

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...