Friday, April 22, 2016

Parfyymi -perjantai: Tom Ford - Noir Pour Femme edp

Tom Fordin tuoksut ovat alkaneet kiinnostaa enemmän ja enemmän. Tätä hieman hankaloittaa se, että Suomesta näitä ei saa, joten testaamismahdollisuudet ovat todella rajalliset. Tykkään lueskella hajuvesistä ja selailen Fragranticaa harva se päivä. Sieltä bongasin myös tämä Tom Fordin 'Noir Pour Femme' edp:n. Tummaa vaniljaa. Juuri muuta minun ei tarvinnut lukea, kun aloin himoitsemaan tätä hajuvettä.

Tilasin tämän ja 2 muuta hajuvettä saksalaisesta Parfume Dreams nettikaupasta. Hintaa tällä 30ml Noir Pour Femmellä on siellä 56,95€. Yli 70€ tilauksista saa ilmaisen kuljetuksen. Tilaus tuli maahan DHL:n kautta, mutta jakelun hoiti Posti. Ainoa miinus tuolle firmalle täytyy antaa siitä, että paketilla kesti yli viikon lähteä matkaan. Olisin halunnut hajuvedet syntymäpäiväkseni, mutta kyllähän nämä ilahduttivat jälkikäteenkin yhtälailla.
Entäs se itse tuoksu? Erittäin naisellinen ja syvä. Tuoksu oli erilainen kuin olin odottanut ja olen totutellut pikku hiljaa. Vanilja tuoksuu tässä erilaiselta kuin olen muissa hajuvesissä tottunut. En osaa sanoa, miten. Tuoksu aukeaa sitrushedelmillä ja inkiväärillä. Ensimmäinen kosketus tuoksuun on melko kitkerä. Kitkeryys häviää nopeasti ja seuraava vaihe on miellyttävän pehmeä yhdistelmä kukkia ja jälkiruoan makeutta. Tuoksussa tuntuu myös jonkinlaista savuisuutta, vaikka sitä ei ole mainittu erikseen nuoteissa.

Tämän jälkeen tuoksu muuttuu tummemmaksi ja tässä on jotain samankaltaista Tobacco Vanillen kanssa. Noir Pour Femmessä ei ole tupakkaa, mutta omaan nenääni haistan välillä piipputupakan. Loppu ajan tuoksu on balsaminen ja vaniljainen ja hieman savuinen.

Noir Pour Femmessä on hyvä pysyvyys ja pystyn haistamaan tuoksun vaatteissa hyvin selvästi vielä pari päivää. Vaatteisiin jää erityisesti se vaniljaisuus.

Notes:
Oriental Floral

Top notes: Bergamot, Bitter Orange, Mandarine Orange, Ginger
Middle Notes: Rose, Jasmine, Orange Blossom, Kulfi (Indian frozen dairy dessert)
Base Notes: Vanilla, Amber, Sandalwood, Mastic or Lentisque

Tuoksun pakkaus on melko yksinkertainen. Pullo on melko painava, samoin korkki, joka luo tiettyä ylellisyyden tuntua.
Kun ensimmäisen kerran kokeilin tätä, niin mieleeni tuli heti Gallianon hajuvesi. Nämä kummatkin ovat melko tummia ja syviä tuoksuja, mutta muita yhtymäkohtia on melko vähän. Täydellisiä iltaan, jos harrastaisi jotain iltajuhlia. Täydellinen pikkumekko päälle, korkkarit jalkaan ja punaiset huulet. En silti koe tätä mitenkään erityisen seksikkääksi tuoksuksi, vaikka moni on tätä sellaiseksi sanonut. Tosin ei tämä mikään arkituoksu ole missään nimessä. Tässä on jotain erilaista; makeutta, mutta myös jotain tummempaa.

In English:
This Tom Ford's Noir Pour Femme edp was one of my birthday perfumes. It's dark, balsamic vanilla scent. It wasn't love at first sniff, but it's growing on me. 

2 comments:

 1. Jotenkin voisin kuvitella tykkääväni tästä,ai hitto miten kaunis simppeli pullokin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen periaatteessa tyytyväinen, ettei tätä saa Suomesta, koska tätä olisi varmasti joka toisella sen jälkeen. ;)
   Uskaltaisin suositella tätä tuoksua ihan sokkona, jos vaniljaiset, jopa balsamiset tuoksut tuntuvat omalta. Tällaiseen tuoksuun en ole Suomen valikoimissa törmännyt.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...