Thursday, February 27, 2014

Yves Saint Laurent: Manifesto L'Elixir edp

Makuni hajuvesien suhteen on muuttunut hurjasti vuosien myötä. En olisi ikimaailmassa hankkinut tätä tuoksua vielä 10 vuotta sitten. YSL:n Manifesto L'Elixir on aika voimakas ja makea tuoksu. Tämän ylikäytöllä saa varmasti tyrmättyä jonkun ja hankittua itselleen pahan olon. Sopivasti annosteltuna tämä on taas aivan valloittava.

Hajuveden pakkaus ja pullo eivät herätä tunteita oikein suuntaan tai toiseen. Pidän värimaailmasta, mutta mielestäni pullon muotoilu on hieman omituinen, jotenkin aika ysäri. Se on onneksi hyvä kädessä, mutta ei kovin kaunis. Mielestäni L'Elixir ei heijastu milläänlailla tuoksun pakkauksesta. Vaikka pullon muodolla ehkä haetaan naisen kurveja, niin muuten muotoilu on omaan silmääni aika maskuliinista (enkä puhu nyt fallisesta muodosta ;)).

Notes (oriental floral):
Top notes: Mandarin-orange, Bergamot
Middle notes: Tuberose, Heliotrobe, Jasmine Sambac
Base notes: Ambroxan, Cashmere Wood, Vanilla  

Olen edelleen ihan surkea kuvailemaan tuoksuja, mutta yritetään. Minulle suositeltiin tätä tuoksua Kicksissä etsiessäni makeaa ja vaniljaista, ehkä itämaista hajuvettä, ja hyvä niin, sillä en olisi koskaan itse kokeillut tätä intensiivisempää versiota Manifestosta. En kyllä sanoisi tämän olevan kukkais-itämainen tuoksu vaan ennemmin vaniljais-itämainen tuoksu. Ensi nuuhkaisulla L'Elixir on todella voimakas ja sen takia en ostanut hajuvettä samantien. Se vaati aikaa, että pohjatuoksu tuli esille ja tuoksu pehmeni alun shokista. Mandariini, bergamotti ja kukat tuoksuvat alussa omaan nenääni aika voimakkaana; ensin en pitänyt alkutuoksusta, mutta nyt muutaman viikon jälkeen alkukin on kasvanut minuun. Pikku hiljaa tuoksu kuitenkin muuttuu ja jäljelle jää huumaava ja pehmeä vanilja. Se ei kuitenkaan ole sellainen karkkivanilja vaan tummempi. Tämä tuoksu kestää omalla ihollani jopa 8-10h ja vaatteissa tuoksu tuntuu vielä parin päivänkin jälkeen.
En omista alkuperäistä Manifestoa, mutta olen kokeillut sitä. Se menee kategoriaan ihan kiva, vaikka siinä on paljon samaa kuin tässä L'Elixir versiossa. Tämä vaan on omaan nenääni sata kertaa ihanampi. Pitää tulevaisuudessa kiinnittää huomiota enemmän tällaisiin 'intense' -versioihin hajuvesistä. Tämä on ehkä aikuisin tuoksu, joka minulta löytyy. Jo yksistään hinta on sellainen, että kovin nuoret eivät tähän ehkä päädy. 30ml maksaa Suomenssa n.75e ja 50ml n.105e. Omani tosiaan tilasin Nordicfeel.fi verkkokaupasta, jossa 50ml maksoi 62e. Toivottavasti tämä ei lopu ihan heti, koska en pystyisi ehkä maksamaan yhdestäkään hajuvedestä yli sataa euroa.

Koen, että tämä on enemmän ilta- kuin päivätuoksu. Harmi, ettei minulla ole yleensä iltamenoja, joten olen huoletta käyttänyt tätä myös päivisin. Olisi ihan laittautua viimeisen päälle iltapukuun ja suihkaista tätä juuri ennen lähtöä.

In English:
My taste in perfumes has changed a lot during the last 10 years. And this is something I never would've bought even 5 years ago. Yves Saint Laurent's Manifesto L'Elixir is an intense version of Manifesto. I've tried the original and it goes to the 'OK' category. But this L'Elixir is quite delicious. I'm not a fan of the packaging, though. I like the colors, but the bottle itself looks very 90's. And I guess it's supposed to look feminine, but for some reason I found the shaping quite masculine (no, not in a phallic way... ;) ). 

Notes (oriental floral):
Top notes: Mandarin-orange, Bergamot
Middle notes: Tuberose, Heliotrobe, Jasmine Sambac
Base notes: Ambroxan, Cashmere Wood, Vanilla  

I'd say this is more oriental-vanilla than oriental-floral. But then, I've always been very crappy at analyzing scents. When I first tried this it wasn't love at first sniff. Top and middle notes are very strong at first, but when the scent finally settles you get this gorgeous, soft vanilla. Not too sugary, but darker. And this stays long on me, up to 10 hours and on my clothes couple of days. So you need to be cautious when using this. Over dose can cause nausea to you and everyone around you.

This is quite an expensive perfume. Here in Finland this 50ml bottle costs 105 euros. I got mine online for 62 euros. I don't think I'm ever ready to pay over 100 euros for any perfume no matter how gorgeous it smells. 

2 comments:

 1. Itse en ole tuoksuttanut tätä, mutta alkuperäistä kylläkin, joka oli melko makea ja voimakas. Nyt on testissä juuri ilmestynyt L`Eclat joka vaikuttaa alkuperäiseen verrattuna hieman raikkaammalta. Itse kyllä diggailen kovasti tuosta pullosta, ylellisen painava ja kivan näköinen. Korkkikin on super-kaunis. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on vieläkin voimakkaampi. :) (En oikeastaan ole edes kovin voimakkaiden tuoksujen ystävä...) Se L'Eclat vaikuttaa myös mielenkiintoiselta. Kävin itsekin tuoksuttelemassa sitä pari päivää sitten. Kävisi varmaan kevääseen/kesään kivasti, koska tämä L'Elixir on syksy/talvi tuoksu.

   Hajuvesipullojen ulkonäkö jakaa varmasti mielipiteitä. Mä vaan tykkään niistä vähän "lapsellisemmista" á la Lolita Lempicka ja Anna Sui. :) Ja itse asiassa lähi aikoina onkin tulossa Anna Sui'n tuoksusta arvostelua.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...