Tuesday, January 10, 2012

Greyish Lips


En oikein tiedä, miten aloittaa tällä kertaa. Olen hyvin tietoinen Lime Crime -nimisen firman melko huonosta maineesta netissä ja olen seurannut tilannetta jo varmaan pari vuotta. Firman meikit eivät ole juurikaan minua kiinnostaneet ennen kuin syksyllä 2011, jolloin julkaistiin 'Lip Noir' -kokoelma, jonka yksi uutuus väri oli 'Chinchilla' (vaalean harmaa, joka taittaa liilaan). Ihastuin tietysti väriin ja olen siitä asti taistellut, ostanko vai enkö osta. Nyt viimein ostin omani Ebayn kautta, koska postikulut olivat huomattavasti edullisemmat.
I don't really know how to start this post. I'm well aware of Lime Crime's pretty bad reputation on the net and I've been following the situation almost couple of years. I've never been that interested in their make up until last fall when they released 'Lip Noir' collection and part of that was 'Chinchilla' lipstick (light grey-lilac). I fell in love with the shade and ever since I've been trying to decide whether to buy it  or not. Well, I finally bought the lipstick from Ebay because the shipping was so much cheaper.


I have to say I think the packaging is extremely cute. 

Swatched on my hand.


Puhutaanpa itse huulipunasta. Kaiken lukemani jälkeen en tiennyt yhtään, mitä odottaa. Jotkut haukkuvat täysin ja jotkut kehuvat pilviin. Itse tykkään Chinchillan koostumuksesta. Se on todella pigmenttinen ja peittävä ja helppo levittää, mutta jotenkin hieman tahmea. En ole koskaan aiemmin törmännyt samanlaiseen koostumukseen missään muussa punassa. Huulipunassa on vaniljantuoksu, mutta ei makua. Omat huuleni ovat talven kuivattamat, mutta repaleet eivät juuri näy, vaikka sitä pelkäsinkin. Siitä plussaa. 
Let's talk about the lipstick. After everything I've read about I didn't know what to expect. Some people say these are the worst some say the best. I like the texture of Chinchilla, it's pigmented, creamy and thick and easy to apply. But it's also a bit sticky. I've never used another lipstick that has the same kind of texture. It's vanilla scented, but doesn't have a taste. My lips are really dry at the moment and I was afraid that the lipstick would highlight all the imperfections, but it didn't. That's cool. 


Pidän huulipunan väristä todella paljon. Pelkäsin, että se näyttää ihan kamalalta omilla huulillani, mutta tykkään tästä kuin hullu puurosta. Todella erikoinen väri, mutta se ei pomppaa muiden silmille, kuten vaikka kirkas violetti tai vihreä. Tämä jää ihan ehdottomasti vakikäyttöön. Silmämeikissä käytin tummaa violettia ja se tuntuu sopivan tämän huulipunan kanssa todella hyvin. Myöskin todella tumma smoky näyttää varmasti todella hyvältä. 
I really love the shade. I was really afraid that it would look ugly on my lips, but gladly no. It's a starge and unusual color, but it's not on the bright side so others won't probably even notice it like bright purple or green. I'll definitely be wearing this quite often. In my eye make up I used dark purple and it seems to go very well with the lipstick. I'd also think that dark smoky eyes look really nice paired with Chinchilla.


Tosin täytyy sanoa, että toivottavasti esim. Morgana Cryptoria tekee jonkun lähes tämän värisen huulipunan. Sieltä voi ostaa tuntematta huonoa omaatuntoa. :) (On se kumma, miten iso moraalinen dilemma yhdestä huulipunasta voi tulla...)
I have to say that I wish that place like Morgana Cryptoria comes up with a lipstick shade like this. It's a place where I can buy stuff with clear conscience. :) (It's a funny thing how one lipstick can cause such a moral dilemma...)

20 comments:

 1. Tuo on kyllä jotenkin just niin sun värinen :)

  ReplyDelete
 2. Hieman hirvitti tilata sokkona, koska ei tämä ilmainen puna ollut (16$), mutta onneksi lopputulos on näin mahtava. Yleensä vierastan vaaleita, kylmään taittavia huulipunia, mutta ehkä se harmaus tekee tuosta niin kivan värisen. :)
  Ja kiitos. :)

  ReplyDelete
 3. Morganalla taitaa itse asiassa olla perjantaina tulossa vähän samanvärinen huulipuna, joka on mun ostoslistalla. Tämä on ainoa LC:n jonka olisin halunnut ostaa mutta maineesta johtuen en ole tilannut sieltä mitään.

  ReplyDelete
 4. As soon as I saw the title and first photo I knew this was Chinchilla! It looks really lovely on you, especially with that simple smokey eye. Every now and then I'm tempted by a Lime Crime lipstick, but only place I could buy one from would be Ebay so I don't actually have to give Doe any of my money. >__<

  ReplyDelete
 5. Minä olen pikkuhiljaa päässyt yli omista negatiivisista tunteistani ja alkanut salaa haaveilla noista huulipunista (ja niistä kiilloista, voi nam!). Jos tuotteet ovat hyviä, niin haluni kokeilla niitä voittaa yleensä moraaliset ongelmat. Etenkin, jos firman suurin synti on valehtelu, ei esim. ihmiskauppa tai eläinten kiduttaminen.

  P.S. sanavahvistus: spateli :)

  ReplyDelete
 6. Duvessa:
  Olen seurannut Morganan puuhia tiiviisti FB:ssä ja odotan uusia värejä todella innolla. :) Morganan kauppa on myös ollut todella hankalasti auki, joten hätäinen kun olin, niin tilasin tämän.

  SilhouetteScreams:
  I didn't even want to mention the name in the title. I don't really want to advertise her business or make a fuss about this, because her adversary, Doe Deerly Lies blog on Tumblr just tore one sweet blogger to shreds after she posted a review of the new lipglosses (that was really rude and unnecessary).
  But yeah, this color is really pretty. So something nice, eh? :D

  .Nekku.:
  Itse en ole enää *niin* pahasti firmaa vastaan, mutta kyllä se silti vaikuttaa aika rankasti ostopäätökseen. Ne huulikiillot olis kyllä aika kivat, mutta odotellaan nyt ensiksi ne Milanin kiillot. ;)
  Ja hetkonen, meniköhän minulta jotain ohi tuon 'spatelin' kanssa? :) (Mietin täällä, että onko minulla taas outoja kirjotusvirheitä, vai mitä. ;))

  ReplyDelete
 7. Minua suoraan sanoen ärsyttää koko draama, sillä se on karannut vastapuolelta ihan yhtä hyvin lapasesta kuin Lime Crimeltä/Doe Deereltä itseltäänkin. Chinchilla on kuitenkin sellainen sävy, mitä ihan oikeasti ei muilta saa, joten jos sen haluaa niin vähän pakko kääntyä LC:n puoleen. ;) Näyttää kyllä sinunkin ylläsi tosi hyvältä! :)

  ReplyDelete
 8. Anna Gramm:
  Juu, draaman määrä alkaa olla aika valtava ja vastapuoli pelaa välillä todella likaista peliä (josta kärsivät lähinnä maksavat asiakkaat).

  Ja kiitos. :) Tämä väri on todella uniikki. Hyvä, että luin blogistasi arvostelun ja uskaltauduin tilaamaan.

  ReplyDelete
 9. Bloggeri tarjosi sitä kommentin sanavahvistukseksi, ja se oli minusta hassua, that's all. :) Viime viikolla Lucyn blogia kommentoidessani sanavahvistukseksi piti naputella "hater", repesin vähän. :D

  ReplyDelete
 10. .Nekku.
  Aa, no nyt ymmärrän. ;) Mulle ei ole vielä tullut vastaan mitään kovin outoa. Täysin käsittämättömiä sanoja kylläkin. :)

  ReplyDelete
 11. Kerrohan mullekin, mikä toi Lime Crime -jupakka on. Oon miettinyt sitä jo pitkään. Mä en ole muuta lukenut kuin että se on samaa tavaraa eri kuoressa kuin jollain muulla, mutta sitähän se on kaikilla merkeillä! :O

  ReplyDelete
 12. Aivan upea huulipuna!! Itsekin olen välillä haaveillut Airborne Unicorn -punan ostosta, mutta hankittuani Viva La Divan Very Violetin niin luulen että olen tyytyväinen.... Se lienee hyvin lähellä Unicornia.

  ReplyDelete
 13. Sonia:
  Googleen vaan lime+crime+drama niin sillä löytyy. :) Tuo jupakka syntyi firman alkuaikoina, jolloin negatiivisiin arvosteluihin suhtauduttiin todella aggressiivisesti (Doen käytös oli todella törkeää). Monilla on myös pelkästään pahaa sanottavaa itse tuotteista. Eli, jos jaksaa lukea, niin monessa blogissa on juttua. Tosin nyt myös vastapuoli on heittäytynyt myös todella häijyksi, joten tämä alkaa mennä vähän pata kattilaa soimaa meiningiksi.

  Sanni:
  Kiitos kovasti. :) Ja luulen myös, että Viva La Diva on aika lähellä tuota Airborne Unicornia. (VLD:n koostumus saattaa olla muuten melko lähellä näitä. Itselläni on vain yksi huulipuna, jossa on shimmeriä joukossa, joten en pääse vertaamaan mattapuniin.)
  Tämä 'Chinchilla' on muuten ihan My Little Pony -väri. Mulla on ainakin 2 G1 ponia, jotka ovat juuri tällaisia harmahtavan violetteja. <3

  ReplyDelete
 14. Isona osana siihen jupakkaan liittyivät myös videot, joilla Doe omin pikku kätösin laboratoriossa sekoittelee luomivärien koostumuksia (ihan näppituntumalla tietenkin, true artist ei turhaan mittaile :D). Puheiden mukaan ne luomivärit olivat kuitenkin sitten sitä samaa uudelleen pakattua micaa kuin muillakin firmoilla. Uskoin itse pitkään (ja uppiniskaisesti) vain niitä negatiivisia juttuja, mutta sittemmin olen lukenut paljon myös hyviä arvioita, etenkin huulipunista. Ja kuten sanottua, olen vähitellen kääntämässä kelkkaani. :)

  ReplyDelete
 15. Eli siis suurimaksi osaksi tuossa on kyse vain Doen (omistaja?) luonteesta? En oo kauheen innostunut googlaamaan kun ei ole aikaa, siksi tällainen pieni lyhennelmä jutusta oli jees. :)

  ReplyDelete
 16. The whole Lime Crime issue is quite unfortunate. I love their lipsticks but I do feel somewhat bad about buying them.

  ReplyDelete
 17. ^
  Yeah, I know. :( That's why it took me so long to buy this lipstick and I do feel a bit guilty about it, although the shade is soooo pretty.

  ReplyDelete
 18. Mistä tilasit huulipuna?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuossa postauksen alussa kirjoittelinkin, että puna on tilattu Ebaystä. Myyjää en valitettavasti enää muista.

   Delete
 19. Sori, unohdin, että tilasit Ebaystä..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...