Sunday, February 26, 2012

Foundations for The Pale - Comparisons, Swatches and Some Thoughts

Minulta on pyydetty aina silloin tällöin vertailua vaaleista meikkivoiteista. Nyt sain vihdoin swatchattua kaikki tämän hetkiset vaaleimmat meikkivoiteeni. Vielä kertauksena omasta ihostani: minulla on rasvoittuva ja hieman punoittava iho, jonka pohjasävy on neutraali (NC/NW 10-15). En ole kaikista kalpein, mutta melkein aina minulle sopivat sarjojen vaaleimmat meikkivoidesävyt.

I've been asked to do a post about pale foundations. I finally swatched all my lightest foundations. My own skin is neutral toned (NC/NW 10-15) and gets oily and red quite easily. I'm not the palest person on this planet, but almost every time the lightest shade of the foundations suits me best.

Swatchit ovat samassa järjestyksessä kuin yllä olevassa kuvassa.
The swatches are in the same order as the in the picture above.

Kuvat on otettu luonnon valossa. 1. kuvassa meikkivoide suoraan tuubista, 2. kuvassa hieman levitettynä ja 3. kuvassa häivitettynä, mutta silti aika paksu kerros.
Pictures are taken in natural light. 1st picture: straight from the tube, 2nd picture: slightly blended and 3rd picture: more blended, but still quite heavily swatched

- Vaaleimmat näistä ovat: Grimas G0 ja Mehron 'Eurasia Ivory'
- Selkeästi punapohjaiset: Illamasqua SB02 ja Mehron LT2
- Neutraalit: Max Factor 2 Light Ivory ja Maybelline 110 Porcelain
- Omat suosikkini: Max Factor ja Illamasqua. Tuo Max Factorin Facefinity -meikkivoide on lopetettu jo pari vuotta sitten ja olen todella katkera, koska nuo vaaleat sävyt sopivat itselleni hyvin ja koostumus taas sopii rasvoittuvalle iholleni.

- Lightest shades: Grimas G0 & Mehron 'Eurasia Ivory'
- Cool toned: Illamasqua SB02 & Mehron LT2 (these shades are quite close)
- Neutral toned: Max Factor 2 Light Ivory & Maybelline 110 Porcelain
- My favorites: Max Factor & Illamasqua. The Max Factor Facefinity foundation has been discontinued already few years ago. I'm very unhappy about that, because the lightest shades suit me really well and it's great for my oily skin.

Tässä vertailuna myös muita meikkivoide sävyjä (tämä kuva on jo viime syksyltä).
Here're some other swatches for comparison (this picture was taken already last fall).

Näiden lisäksi on tietysti monia muitakin vaaleita sävyjä. Läheskään kaikistä näistä minulla ei ole omakohtaista kokemusta, olen lukenut vain muiden blogeista/foorumeilta/jne.:
- L'Oreal: Infallible Foundation 015 Porcelain
- Revlon: Colorstay 'Ivory'
- GOSH: X-ceptional Wear Make Up, 11 Porcelain
- NARS: Siberia -sävy
- Dainty Doll, 'Now That I've Found You Liquid Foundation' (nämä ovat nähtävästi tehty nimenomaan kalpeille. Saa tilattua ainakin Lookfantastic.comista)
- Kryolan, Ben Nye, Graftobian... Eli ns. ammattilaismeikkisarjat. Heillä on valikoimissaan todella vaaleita (ja myös valkoisia) meikkivoiteita. Netin värikartat tosin ovat melko huonot, joten sopivan sävyn tilaaminen on arpapeliä. Näitä kaikki saa tilattua ainakin Camera Ready Cosmetics sivustolta.

Of course there're many other pale/light shades available. I'm not familiar with all of these, I've only read about some from blogs/forums etc.:
- L'Oreal: Infallible Foundation 015 Porcelain
- Revlon: Colorstay 'Ivory'
- GOSH: X-ceptional Wear Make Up, 11 Porcelain
- NARS: shade Siberia
- Dainty Doll, 'Now That I've Found You Liquid Foundation' (I've read that these are made especially for pale skin. You can order these at least from Lookfantastic.com)
- Kryolan, Ben Nye, Graftobian... The so called professional make up brands. All of them have really light shades (including white). But their color charts are usually pretty awful so it's quite difficult to order the right shade. You can get these at least from Camera Ready Cosmetics.

Toivottavasti näistä oli jollekin hyötyä. :) Haluaisin päästä kokeilemaan myös kalliimpien merkkien meikkivoiteita, kuten Giorgio Armani, Chanel, Lancome jne. Heillä on nähtävästi myös kivasti vaaleita sävyjä tarjolla. Etsintä siis jatkuu.

I hope some of you found this useful. :) I'd also like to try foundation from pricier brands like Giorgio Armani, Chanel, Lancome etc. I'm under the impression that they have nice light shades. My search continues.

9 comments:

 1. Kiitos ihan todella paljon! Mulle on tulossa Mehronin LT1, uskoisin olevan tarpeeksi vaalea ja joskus pitää testata tuota Misshaa, näyttäisi meikäläiselle myös hyvältä! Tuo Maybelline tuossa sen vieressä näyttää jopa liian kellertävältä.

  ReplyDelete
 2. Niin ja itselle todella hyvä on ollut tuo Grimas 0, mutta se on niin paksua, että joutuu ohentamaan. Myös pari tarpeeksi vaaleaa löytyy jopa Oriflamelta! Kokemukseni mukaan tuo L'Orealin Infallible on aika kellertävää ja sekin semmoista paksua tönkköä. Ei sopinut siksi eikä se kellertävyys.

  ReplyDelete
 3. Chaos:
  LT1 on varmasti tarpeeksi vaaleaa, koska tuo LT2 on hyvin lähellä Grimasin G0:aa. Itse en tykkää myöskään tuosta Grimasin koostumuksesta, se ei vaan levity nätisti vaikka mitä tekisi. Olen siis sekoitellut sitä muihin meikkivoiteisiin, jotta tulisi käytettyä pois.

  ReplyDelete
 4. Tuo LT1 on hurjan vaalea, tosin, kun levitän sen iholle niin en näytä liian kalpealta tai mitään, eikä rajoja näy. Mutta en viitsi joka päivä käyttää, koska on tommosta kiinteää meikkivoidetta, ehkä jos tarttee peittävyyttä johonkin kohtaan niin lisään tuota. LT2 vois kesäks olla parempi ja LT1 talvella.

  Halpa, tarpeeksi vaalea, tosin kevyt, mutta öljytön meikkivoide vinkki: Collection 2000 Sheer Moist Foundation, Sheer Porcelain. Ihastuin tähän, tilattu eBaystä. Pitää kiillon yllättävän hyvin! Ja tämä kiinnostais myös, on ainakin ISO TUUBI: http://www.ebay.com/itm/320857483843?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2648

  ReplyDelete
 5. Niin tai siis tuo Collection 2000 on niin ohutta, että sulautuu hyvin ihon sävyyn ja vielä, kun laittaa puuterin päälle, niin on sopiva sävy!

  ReplyDelete
 6. Great post, I've been looking for a foundation lighter than my natural skintone to look a bit paler. I like the look of the Mehron foundation, I recall a post with you wearing it and it looked great!

  ReplyDelete
 7. Chaos:
  Kiitos tuosta Collection 2000 vinkistä. :) Ja tuo LT1 on varmasti todella valkoinen, koska tuo 2:kin on tosi vaalea.

  Vulcan_Butterfly:
  Glad you liked this post. :) I'm always searching for new, affordable foundations which are pale. Mehron is a great choice if you like working with cream foundations. And their light shades are really pale. :)

  ReplyDelete
 8. Ihanaa, että esittelet juurikin vaaleita meikkivoiteita :) Itsekin tarvitsen aina sen vaaleimman ja siltikään ei tunnu löytyvän tarpeeksi vaaleaa meikkivoidetta.
  Ihoni kaipaa myös paljon peittävyyttä. Käytätkö kesällä mitä meikkivoidetta? Itselläni tuntuu, että kesällä mitkään voiteet ei pysy naamassa ja tukkii ihohuokoset ja hikoiluttaa jne. Mutta ilmankaan en kehtaa kulkea... mikä neuvoksi?

  - N.

  ReplyDelete
 9. N.:
  Kesäisin käytän aina meikkivoidetta. Itselleni pelastava tuote on ollut MACin Prep+Prime spf50, jota käytän kesäisin ihan yksinään meikin alla. Minulla se pitää meikin paikallaan huomattavasti pidempään kuin ilman tuota. (Tosin jotku vihaavat tätä tuotetta, joten suosittelen pyytämään näytettä, jos pääset käymään MACin ständillä.) Toinen lempituote on Kryolan:in Anti-Shine irtopuuteri. Näiden avulla saan meikit pysymään naamassa myös +30C helteillä. Parhaiten pysyvä meikkivoide on ollut Revlonin Colorstay (seka/rasvoittuva iho), mutta sen vaalein sävy Ivory ei ole kaikille tarpeeksi vaalea.

  Toivottavasti löydät hyvän kombinaation kesämeikkaamista varten. Itse en odota kovinkaan innolla ensi kesän helteitä.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...