Monday, June 27, 2011

Kasvis-feta-piirakka & vadelma-brownies

Juhannuksena oli myös aikaa leipoa ja tein helppoja, hyviä ja nopeita herkkuja tarjottavaksi.


Kasvis-fetapiirakka

Pohja:
1 pkt Pirkka Rukiinen Piirakkataikina (400g)
Täyte:
1 sipuli
1 paprika
1 pieni kesäkurpitsa
150-200g fetaa
2 munaa
1,5dl maitoa
1tl suolaa
paprikajauhetta
Provencen-yrittisekoitusta

Paista pilkotut kasvikset pannulla tilkassa öljyä (3-5min.) ja mausta haluamallasi tavalla (voit laittaa paljon enemmänkin mausteita kuin itse laitan). Levitä taikina piirakkavuokaan. Ripottele pohjalle n. puolet fetajuustosta, lisää kasvikset ja loput fetajuustot. Kaada päälle muna-maitoseos (maustoin tätäkin hieman). Paista uunin alatasolla n.30-35min 225C asteessa. Taikinan voi tietysti tehdä itsekin. Minä olin vain laiska. ;)

Ei ehkä näytä niin herkulliselta, mutta maku on aivan mieletön. :) (Browniesit voisi tarjoilla esim. kermavaahdon tai jäätelön kera, mutta mielestäni nämä eivät kaipaa mitään lisukkeita.)

Brownies

115g leivontamargariinia/voita
130-200g suklaata (käytän Pandan tummaa suklaata)
2 rkl kaakaojauhetta
2,3 dl sokeria
1 tl vaniljauute/vaniljasokeria
3 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
(n.3 rkl vadelmahilloa)

Sulata rasva ja suklaa (itse sulatan liedellä, miedolla lämmöllä, kattilassa koko ajan sekoittaen). Kaada sulatettu suklaa-rasvaseos taikinakulhoon. Lisää kaakaojauhe ja sokeri ja sekoita vispilällä. Seuraavaksi lisää vaniljasokeri/-uute. Seuraavaksi munat yksitellen (sekoita hyvin aina välissä vispilän kanssa). Viimeiseksi lisää jauhot ja sekoita hyvin. Itse lisään yleensä myös n.3 rkl vadelmahilloa viimeisenä. Tämä antaa pelkkään suklaan makuun syvyyttä. Mielestäni suklaa ja vadelmat käyvät aina yhteen. <3
Voitele piirakkavuoka (n.20x20-30cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista n. 30min. 175C asteessa. Taikina ei saa paistua liikaa, joten tämä on valmista, kun browniesin keskelle tökättyyn tikkuun jää hieman taikinaa ja murusia. Sitten nautitaan!

2 comments:

  1. Hei! Hassua että kokkailin eilen samantyyppistä piirakkaa, myös sydämenmuotoiseen muottiin. Bongasin myös samantyylisiä meikkejä :) Blogisi vaikuttaa kivalta :))

    http://dashantilife.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Hauska yhteensattuma tosiaan. Tervetuloa ja kiitos! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...