Friday, February 12, 2016

Parfyymi -perjantai: Tom Ford 'Tobacco Vanille' edp

Lähde: LuckyScent
Tom Ford: Tobacco Vanille. Tämä hajuvesi on ihan puhdasta rakkautta. Ensikosketus tosin ei tehnyt vaikutusta. Olin vuosi sitten Berliinissä, jossa nuuhkin tätä ja Black Orchid -hajuvettä pienessä migreenissä. Ei sitten yhtään hyvä yhdistelmä.

Onneksi sain toisen mahdollisuuden toukokuussa Tallinnan reissulla tehdä uutta tuttavuutta. Suihkautin Tobacco Vanillea ranteeseen aamupäivällä ja vielä seuraavana päivänä haistoin tuoksun selvästi. Takin hihassa tuoksu pysyi pari viikkoa ihanan hentona.

Kyseessä on voimakas ja täyteläinen tuoksu. Ei varmasti kaikkien mieleen, eikä joka päivä käytettäväksi. Tuoksussa on paljon makeutta: vanilja, tonkapapu ja kuivatut hedelmät, mutta tupakanlehdet ja puiset nuotit tasapainottavat makeutta. Itse haistan selvimmin piipputupakan, kuivatut hedelmät (tosin minun nenääni ne tuoksuvat hunajalta) ja vasta melko loppuvaiheessa vaniljan. Mutta muutama muu ihminen on taas sanonut haistavansa nimenomaan vaniljan heti alkuvaiheessa.

Tässä on jotain huumaavan ihanaa. Jotain erikoista ja ihanaa. Kun olen suihkauttanut tuoksua, voisin vain kulkea nenä liimattuna ranteeseen kiinni loppupäivän. Tobacco Vanille saa minut hymyilemään ja hyvälle tuulelle ja tuntemaan myös hyvin itsevarmaksi. Jotain maagista tässä on. Piipputupakan tuoksusta tulee mieleen lapsuus ja sukulaismies, joka poltteli piippua. Tähän tuoksuun on helppo kietoutua. Jokohan tuli ylistettyä tarpeeksi?


Notes:
(Oriental Spicy)
Top notes: tobacco leaf and spicy notes 
Middle notes: tonka bean, tobacco blossom, vanilla and cacao 
Base notes: dried fruits and woody notes
Itselläni on tästä valitettavasti vain 12ml pikkupullo, jota säästelen. 50ml maksaa n.180-200 euroa, joten ihan heti en ole sellaista hankkimassa. En ole ihan varma, saako Tom Fordia nykyään Helsinki-Vantaan lentokentältä tai Viking Gracelta. Manner-Suomesta Tom Fordia ei taida saada mistään. Onneksi kevään aikana tulee varmasti piipahdettua Tallinnassa ja viimeistään syksyllä Barcelonassa, joten voisin harkita vakavasti Tobacco Vanillen hankkimista itselleni 35-vuotislahjaksi. Tosin Fordilla on pari muutakin hajuvettä, jotka houkuttelevat todella kovasti. (Ja nyt sain selville, että Tobacco Vanillesta on olemassa partaöljy - minä niin ostan sellaisen tuolle toiselle puoliskolle ja vietän aikani partaa nuuhkien.)

In English:
Tom Ford's Tobacco Vanille edp is pure love. But it wasn't love at first sniff. I had to give it a second chance. I love the scent of tobacco leaves (to me it's quite like pipe tobacco) combined with dried fruits and vanilla. To me the dried fruits smell like honey. 

Tobacco Vanille stays on my skin almost a day round and on my clothes for days. It's a strong scent. It makes me smile and feel powerful. There's something magical about it. Hopefully I will get a full 50ml bottle for my 35th birthday this spring. 

7 comments:

 1. Mun kaveri tykkää tästä kans, ei ollut ihan mun juttu, mutta TF:n Cafe Rose oli. Ihana! Kaveri oli tilannut näytteitä, eikä itse tykännyt tuosta. Onneksi se näytepullo on aika riittoisia, sillä hinta on kirpaiseva. :p

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä ei varmasti ihastuta kaikkia. Haluan seuraavalla kerralla testat myös tuota Cafe Rosea, koska sekin kuulostaa ihanalta. Nuo hinnat on ihan hirvittävät. Miksi pitääkin mennä tykkäämään näistä kalliista tuoksuista?! ;)

   Delete
 2. Tää kuulostaa siltä, että voisi olla miunkin tuoksu. Seuraavalla matkalla täytyy muistaa käydä testaamassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kokeilla ja antaa tälle aikaa. Ei tosiaan ollut rakkautta ensinuuhkaisulla, mutta sitten lähti jalat alta. ;)

   Delete
 3. Replies
  1. Ihan mieletön. En muista mitään muuta hajuvettä, josta olisi tullut tällainen fiilis. Tässä on jotain todella erilaista.

   Delete
  2. Kuten Tom Fordin tuoksuissa yleensäkin on!

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...