Saturday, February 13, 2016

Estée Lauder: Double Wear Stay-In-Place Makeup '1N1 Ivory Nude' & 1C0 Shell'

1N1 Ivory Nude & 1C0 Shell
Minun on pitänyt kirjoittaa tästä meikkivoiteesta jo kohta pari vuotta. Minulla on varmaan ikuisesti etsinnässä HG-meikkivoide. Estée Lauderin Double Wear on pitkään ollut sellainen melkein paras meikkivoide, mutta Suomessa myytävä vaalein sävy 1N1 on ollut pieni kompastuskivi. Se on vaaleimmaksi sävyksi melko tumma. Olen kuitenkin ehtinyt käyttää jo yhden pullon sitä, joten sävy on ollut ihan ok. 

Sitten luin, että Double Wearista on olemassa vielä vaaleampi 1C0 Shell -sävy. Vielä n. vuosi sitten sitä ei saanut tilattua Suomeen, mutta pari viikkoa sitten sain ilouutisen bloggaaja-kollegalta, että FeelUnique toimittaa tätä myös Suomeen (tosin tällä hetkellä näyttää, että melkein kaikki sävyt on sold out). Meni ehkä 5 minuuttia ja meikkivoide oli tilattu. Suomessa DW maksaa n.47e ja FeelUniquessa n.40e, eli ei kovin suurta eroa. Ei todellakaan halvin meikkivoide, mutta en koe, että hinta olisi riistoa, koska tämä on melko riittoisa tuote.
Käydään ensin meikkivoiteen parhaat puolet läpi:
- Erittäin pitkäkestoinen. Jos haluan kesähelteillä, että minulla on siisti meikki aamusta yöhön, niin laitan tätä.
- Peittää hyvin ihovirheitä. Minulla on kirjava iho, joten tällainen peittävä meikkivoide on erittäin tervetullut. Muille tällä saa varmasti pakkelin aikaiseksi.
- Ei hapetu. Ainakaan itse en ole huomannut värin tummumista iholla, mutta nämä ovat kovin yksilöllisiä juttuja.
- Ei kasaannu pieniin juoteisiin tai ihohuokosiin.

Sitten ne huonommat puolet:
- Pakkaus. Lasipullo, jossa ei ole pumppua!! >:( Varmasti olisi joku toimivampi ratkaisu. Nyt käytän pientä spaattelia, jolla nappaan tarvittavan määrän meikkivoidetta. En enää halua kaataa tätä kämmenselälle, koska meikkivoiteen jättämä läikkä kädellä ei sitten lähde koko päivänä. Testattu on. Ja tuo kaataminen on vaan niin kömpeöä.
- Haju. Tässä on sama maalimainen haju kuin Revlonin ColorStay -meikkivoiteessa.
- Suomen sävyvalikoima. Olisi niin kiva, kun näitä vaaleimpia sävyjä saisi myös koto-Suomesta.
left: 1N1, right: 1C0
Swatch on vähän huono, mutta toivottavasti tuosta näkee sävyjen eron. Ero on aika iso ja tietysti pohjasävy on erilainen, koska N on neutraali ja C kylmä. Itselleni varmaan täydellinen sävy olisi 1N0. Mutta tuo Shell on ihan tarpeeksi lähellä. Valitettavasti kasvoswatcheja ei vielä ole, mutta yritän saada otettua kuvat meikkivoiteen sävystä ja peittävyydestä.
Olen kokeillut monia meikkivoiteita, joiden pitäisi olla pitkäkestoisia, mutta yksikään ei ole yltänyt Double Wearin tasolle. Pysyvimmän pohjan saan seuraavalla tavalla:
- kevyt kosteusvoide + MACin Prep+Prime spf50
- Double Wear + MACin Pro Longwear concealer NC15
- Kryolan Anti-Shine Powder + Urban Decay De-Slick Setting Spray
Tällä yhdistelmällä olen yleensä korjannut meikkiä kerran päivän aikana ja kerran olin hellepäivänä liikenteessä klo 07-02 ja meikki oli todella hyvässä hapessa vielä yöllä. Siksi olen enemmän kuin iloinen tästä vaaleammasta sävystä.

Mikä on teidän luottomeikkivoiteenne?
In English:
I've meant to write about Estée Lauder's Double Wear foundation for a long time now. There's been one *but*, a shade that it too dark. The lightest shade sold in Finland is 1N1 Ivory Nude and it's not that light. To my delight the lightest shade 1C0 Shell can be now ordered from FeelUnique. Yay! (Although at the moment pretty much all shades are out of stock)  From the swatches you can hopefully see the difference between the lightest and the second lightest shade. Quite a huge difference. 

DW is the most longlasting foundation I've ever tried. It also has quite opaque coverage, so if you have even skintone, this might too cakey for your skin. The biggest con is the bottle. Glass bottle without a pump. Come on guys! It's so unpractical. But I can live with that.  

8 comments:

 1. Mulla on hiukan sama ongelma noitten meikkivoiteitten kanssa, mikään ei pysy, tai ei ole tarpeeksi topivaa sävyä, siis tummaa sopivaa sävyä, lähin on löytynyt Macin Longwear NW25, mutta sekään ei pysy kunnolla kesähelteillä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen testaamaan tätä Double Wearia, jos on vain mahdollista. Ja pyydä näyte. Sävyjä pitäisi olla ihan hyvin. Toinen kokeilemisen arvoinen voisi olla Revlonin ColorStay, jonka nimeen moni vannoo. Minulle Double Wear toimii paljon paremmin.

   Delete
 2. Jännityksellä jään odottamaan millainen ero noilla on kasvoilla, kädellä tosi eri sävyiset. Tää oli mun lempparimeikkivoiteita silloin, kun käytin peittävämpiä.

  Jos ihossa on ongelmia tai meikin pitää kestää koko päivän niin valintani on Biothermin C.C, muuten tykkään tosi paljon Clarinsin True Radiance ja Elizabeth Arden Flawless Finish.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minusta olisi ihana käyttää vähän kevyempiä meikkivoiteita, mutta en jaksa työpäivän aikana miettiä ihon kiiltämistä ja meikin pysyvyyttä.

   Delete
 3. En ole käyttänyt meikkivoidetta varmaan kymmeneen vuoteen. En yhtään osaa katsoa mikä sävy minulle kävisi. Ja kysyminen ammattilaiselta ei tietenkään tule kysymykseen, hui kamala! : D En tiedä miksi se on niin tolkuttoman vaikeaa, vaikka pahimmasta ujoudestani olen onneksi jo päässyt.
  Meikkipohjana käytin monta vuotta Body Shopin meikkipuuteria, mutta siirryin sitten Dermosilin mineraalipuuteriin. Hinta-laatusuhteeltaan aivan lyömätön, joskin menivät muuttamaan koostumusta "öljyisemmäksi" joka tietysti saa nassun kiiltämään murrr. Hyvästä ja edukkaasta primerista sekaihoiselle saa vinkata. Tosin en tiedä onko siitäkään apua kun teen aika fyysistä duunia ja vähän väliä siellä tehdään hiki niskassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla pohjustajat eivät juuri auta, joten en osaa suositella. Ainoa on ollut MACin Prep+Prime spf50, jonka koostumus on muutettu ja uusi ei ole kuuleman mukaan enää niin hyvä. :(
   Ennemmin suosittelisin testaamaan viimeistelysuihkeita, kuten Urban Decayn De-Slick tai Allnighter. Myös Mehronin Barrier Spray vaikuttaa pätevältä (ja halvemmalta).

   Delete
 4. Sävy Bone on myös vaalea, mutta aika keltainen. Ei saa sitäkään Suomesta, tosin en ole seurannut saako nyt, sillä muistaakseni vaalein oli joskus Ecru. En itse oikein tykästynyt tähän, koska tuntui niin raskaalta ja on vaikea levittää pintakuivalle iholle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jossain vaiheessa tuo Bone oli vielä myynnissä. Ecru on tosiaan tuo 1N1, jonka nimi on vaihtunut Ivory Nude -nimiseksi.
   Itse en suosittelisi tätä kenellekään, jolla ei ole rasvoittuva iho. On varmasti liian raskas.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...