Tuesday, June 2, 2015

Serge Lutens: Un Bois Vanille edp

Tuoksujen maailma kiehtoo minua koko ajan enemmän. Tosin melkein kaikki kiinnostavat tuoksut täytyy hankkia jostain muualta kuin Suomesta. Se vähän harmittaa.

Tätä tuoksua on kehuttu kovasti mm. Fragranticassa ja aina, kun joku on etsinyt vaniljaista hajuvettä, niin Serge Lutensin 'Un Bois Vanille' on pompannut esiin. Halusin siis päästä tuoksuttelemaan tätä. Minulle tarjoutui hyvä tilaisuus käydessäni talvella Berliinissä. Kävin KaDeWe:ssa Serge Lutensin ständillä ja kokeilin tuoksua iholle. Se ei ollut rakkautta ensinuuhkaisulla. En odottanut tällaista vaniljatuoksua. Minulla oli myös migreeni, joten ajankohta oli huono.

Tuoksu tuntui ranteessani koko päivän ja nuuhkin sitä vähän väliä ja yritin päättää, mitä mieltä olen. Ensimmäisellä kokeilulla haistoin kookoksen todella voimakkaasti, enkä ole koskaan kovin suuresti välittänyt siitä. Kävin kokeilemassa vielä toisena päivänä ja pidin tuoksusta enemmän. Päätin silti jättää hajuveden hankkimatta.

Päästyäni takaisin koto-Suomeen, aloin etsimään, mistä tuoksun saisi helpoiten hankittua, jos tuntuu siltä. Yllätys oli suuri, kun perfume.fi nettikaupassa oli erä Serge Lutensin tuoksuja 'Un Bois Vanille' mukaan luettuna. Eikä hintakaan ollut kuin n.60e (normaalisti tämä taitaa olla n.80e). Klikkasin tuoksun koriin ja olen todella onnellinen, että hankin tämän. Nyt tämä tuoksu on noussut yhdeksi suosikeistani.
Notes:
Vanilla, Coconut Milk, Black Licorice, Beeswax, Sandalwood, Benzoin, Tonkabean, Bitter Almond, Guaiac wood, Musk

Tuoksussa ei ole kuvauksen mukaan ole selkeästi alku- keski- ja sydäntuoksua, mutta tuoksu muuttuu silti jonkun verran iholla. Kookos ja makeus tulee alussa voimakkaampana ja myöhemmin tuoksu muuttuu hieman puisemmaksi. Un Bois Vanille tarkoittaakin puista vaniljaa.

Tuoksu on makea olematta äklö. Tämä on selkeästi vaniljatuoksu ja gourmand, mutta ei karkkituoksu. Vähän sellainen aikuisempi vanilja. Suosittelen tätä itsekin vaniljasta pitäville, mutta suosittelisin silti testaaman ensin. Serge Lutensin tuoksujen pakkaukset ovat hyvin minimalistiset, josta pidän jostain syystä todella paljon. Pullon muoto on todella siro ja käytetyt fontit miellyttävät silmääni.

Toinen SL:n tuoksu, jonka haluaisin, on 'Chergui', jota pääsin haistelemaan Tallinnan Kaubamajassa.
Onko Serge Lutens teille tuttu merkki?

In English:
I'm going deeper into the world of perfumes. Too bad many of the interesting scents cannot be bought here in Finland. Serge Lutens' 'Un Bois Vanille' wasn't an exception. I first sniffed this in Berlin, but I wasn't sure what to think of it. It wasn't what I kinda thought it would be. It had coconut and I'm not a fan. 

But I kept thinking about the perfume and found an online shop that sold SL perfumes. I'm happy that I got it. It now one of my favorite ones.  

6 comments:

 1. Kuulostaa sellaiselta tuoksulta, jota voisin käyttää kuumina kesäiltoina kookosta ja vaniljaa. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä saattaa olla kesään vähän liian tuju noiden puu-nuottien takia. Tulen kyllä testaamaan tätä lämpimällä ilmalla. Nyt, kun ulkona on n.+15, niin tämä toimii erinomaisesti. Mutta odotan innolla, että saan Yves Rocherin paketin, jossa on Monoi -hajuvesi. Toivottavasti se olisi minun kesätuoksuni. :)

   Delete
 2. Aikuismainen vaniljatuoksu, sitä tää tosiaan on! :) Herkullinen muttei liian makea, nam.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on muuten jännä juttu tässä hajuvedessä, että tämä on vaniljainen ja periaatteessa makea, mutta ei missään nimessä imelä tai karkki. Jotenkin ihanan hienostunut. Yksi ystäväni nuuhki niskaani koko baari-illan ajan, kun minulla oli tätä. :) <3

   Delete
 3. Oih, kuulostaapa hyvältä..! Ihanat nuotit, tuota kun pääsisi jossain testaamaan :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitää ottaa tämä mukaan, jos satutaan samaan miittiin yms. :)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...