Sunday, January 25, 2015

Guerlain: Shalimar Parfum Initial

Löysin alennuksista vielä aarteen myös itselleni. (Toivottavasti ette ole töysin kyllästyneitä näihin tuoksupostauksiin.) Sokoksella loppujen tuoksupakkausten kylkeen oli ilmestynyt -50% -tarra. Olin pari päivää aiemmin lukenut ylistäviä kirjoituksia tästä Guerlainin Shalimar -tuoksun Parfum Initial -versiosta. Kokeilin tuoksua ranteeseen ja alku ei luvannut hyvää. Päätin kuitenkin kierrellä pitkin tavarataloa ja antaa tuoksun kehittyä. Hyvä niin, sillä pohjatuoksu on hurmaava. Tulin takaisin hajuvesiosastolle ja pakkauksia oli jäljellä enää yksi. Olisi harmittanut, jos en olisi tätä saanut.
Itse lahjapakkaus on vähän outo. mielestäni tuo sekava piirros ei oikein sovi yhteen tämän tuoksun kanssa. Mutta eipä tuolla ulkokuorella niin väliä, kun sisus on täydellinen. Ehdin jo repiä hintalapun irti, mutta alkuperäinen hinta taisi olla n.64e, koska maksoin tästä n. 32e. Pakkauksessa on siis 40ml edp ja 75ml vartalovoide. Vartalovoide tuoksuu ihan yhtä ihanalle ja siitä voisin kuvitella hankkivani isommankin pakkauksen. Tosin tämän tuoksun valmistus on tietysti lopetettu, joten jos joku tätä halajaa (tai tarvitsee varapullon), niin kipin kapin hankkimaan. Omassa käytössäni tämä kestää varmasti pari vuotta (katsotaan sitten, kuinka paljon minua harmittaa, kun en hankkinut toista pulloa).

Hajuvesi pullon ulkomuoto on aika taattua Guerlainia. Tämä voisi hyvin olla melkein 100 vuoden takaa muotonsa ja tuon tupsun puolesta. Guerlainin pakkaukset ovatkin kauniita sen vuoksi, että voisivat olla hyvinkin vanhoja. Se viehättää minua suuresti.
 Notes:
- top notes: bergamot, orange, green notes
- middle notes: vetiver, iris, jasmine, patchouli, rose,
- base notes: musk, tonka bean, vanille, caramel

Kuten kirjoitin heti alussa, niin ensi nuuhkaisu ei ollut kovin miellyttävä. Tuoksu on jopa pistävä sitruksen ja vihreiden nuottien takia. Onneksi tuoksu pehmenee hyvin nopeasti ja omaan nenääni pohjatuoksu on aavituksen kukkainen, pehmeä vanilja. Kaupasta lähtiessäni nuuhkin rannettani melko usein, koska Parfum Initial -hajuvedessä on jotain ihanan erilaista. Tämä on vähän mummo-tuoksu, mutta ei liian raskas ja se johtuu varmasti noista alussa olevista raikkaamista nuoteista. Tämä tuoksu pysyy myös pitkään, mutta pysyy onneksi melko lähellä ihoa. Pohjatuoksussa on jotain, joka muistuttaa minua Lolita Lempickan 'L' -hajuvedestä. Ehkä se on tuo ihanan pehmeä vanilja.

Olen hieman yllättynyt, että hankin tämän, enkä La Petite Robe Noire -hajuvettä. Sitä olen katsellut jo pitkään, mutta luulen, että se on liian raskas minulle, vaikka sen ulkomuoto ja nuotit minua houkuttelevatkin. 
In English:
This was a sale find for myself. I found this Guerlain's Shalimar Parfum Initial edp gift pack on -50% sale. I paid about 32 euros for 40ml edp and 75ml body lotion.

I had read praising comments about this perfume couple of days earlier. I tried it on my wrist first. The first impression wasn't good. The perfume smelled very sharp, because of the green and orange notes. I decided to give it time and wondered around the shop for a while. During that time the scent changed completely into soft, flowery vanilla. I was sold. When I got back to fetch the gift pack there was only one left. I would've been so mad to miss it.

It's a bit of a grand-mother-scent, but because of the greener notes it's not too cloying  or heavy. It stays pretty close to skin and I like that. I think I've fallen in love with this one. I was quite surprised that I got this and not La Petite Robe Noire, which I've been eyeing for a long time. But I fear it's too heavy for me. Maybe one day. 

6 comments:

 1. Loistava ostos! Tämä on aivan ihana tuoksu <3 Mä ihastun tähän koko ajan enemmän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävin lukemassa sun blogista myös juttua tästä tuoksusta. :) Tämä on siitä puolesta jännä, että mielestäni tätä voi käyttää sekä päivällä että illalla.
   Tässä on jotain todella miellyttävää ja pehmoista. <3

   Delete
 2. Replies
  1. Oi, kyllä! Vähän jäin miettimään tosiaan La Petite Robe Noire pakkausta, joka olisi myös ollut -50%...

   Delete
 3. Musta joskus "mummo" on paikallaan. Itselleni tulee tällaisista sellainen klassinen olo, jota joskus kaipaa. :)

  ReplyDelete
 4. Minulla on tätä iso pullo ja tykkään! Tosin tuoksu on sellainen, että pitää olla fiilis sille, joskus se tuoksuu vähän turhan tuhdille. Minusta tämä on raskaampi tuoksu kuin pikkumusta, mutta mielenkiintoisempi ja moniulotteisempi. Pikkumusta on mielestäni myös aavistuksen arkisempi tuoksu tähän verrattuna. Myös minä pidän tässä tuoksussa enemmän drydownista kuin alkutuoksusta.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...