Monday, March 3, 2014

MAC: Matte & Gloss

Tällä hetkellä minulle tuntuu kertyvän kaikista eniten huulipunia. Ennen käytin päivittäin huulikiiltoja ja nykyään minulla on aina huulipunaa. Nämä MACin Retro Matte -punat ovat jo syksyltä, mutta silloin en saanut inspiraatiota kirjoittaa näistä. Sävyt ovat: fuksian pinkki Flat Out Fabulous ja tumma, rusehtavan punainen Fixed On Drama.

Koostumukseltaan Retro Matte -punat ovat kuivia ja niin niiden kuulukin olla. Eli kaikki, jotka haluavat helposti huulille liukuvan huulipunan, niin pysykää kaukana. ;) Itselläni ei ole ongelmaa kuivan koostumuksen kanssa. Itselläni toimii parhaiten se, että juuri ennen huulipunaa lisään ohuen kerroksen huulirasvaa huulille. Näistä kahdesta Flat Out Fabulous on helpompi levittää ja kuten alla olevasta kuvasta näkee, niin jälki on ihanan tasaista. Huulilla nämä tuntuvat todella painottomalta, mutta muutaman tunnin kuluttua kuivuus alkaa tuntua ja tekee mieli lisätä huulirasvaa tai hieman huulikiiltoa. Tämä väri pysyy koko päivän huulilla, vaikka söisi mitä välissä.
Fixed On Drama ei ole niin mukava levittää ja se jää aavistuksen epätasaiseksi. Tämä sama ongelma minulla on myös MACin Smoked Purple matte-huulipunan kanssa. FOD on silti todella ihana ja dramaattinen sävy. Studded Kiss huulipunaan verrattuna FOD on selkeästi ruskeampi.
Nämä huulikiillot löysivät myös tiensä minulle syksyllä. Nyt täytyy todeta, että olisi ehkä voinut jättää hankkimatta, koska minulla vaan ei tule käytettyä kiiltoja. Tykkään tosi paljon MACin Lipglass -kiilloista. Jotkut vihaavat niiden tahmaisuutta, mutta minä en. Sävyt ovat marjanpunainen Utterly Tart (ihana nimi!) ja tuollainen rusehtava nude Liqueur.
En ole ikinä oikein oppinut kerrostamaan huulituotteita. Yksi syy on se, että jos huulipunan päälle levittää kiiltoa, niin huulipuna kuluu nopeammin pois. Huulikiillot saavat myös värit karkailemaan huulten juonteisiin ja tähän ei auta rajaukset eikä pohjustukset. Utterly Tart on aivan ihanan raikkaan sävyinen ja sopisi niin monen punaisen huulipunan päälle tuomaan kiiltoa. Liqueur taas on helppo nude sävy tummemman silmämeikin kanssa.

In English:

I bought these lip thingies already last fall, but had no inspiration to write about them back then. MAC released a Retro Matte collection back then I bought Flat Out Fabulous (bright fuchsia) and Fixed On Drama (brown based dark red). FAF is easier and nicer to work with and it stays on lips the whole day, whereas FOD is a bit trickier. It applies a bit unevenly like Smoked Purple (which is matte). 

If you want your lipstick to glide on with ease then stay away from Retro Mattes. ;) I love the matte finish they give and I always apply a this layer on lip balm just before putting on the lipstick. 

I used to wear lipglosses everyday, but now I only use lipsticks. So I probably should've left the two Lipglasses at the MAC stand. Berry red Utterly Tart is so pretty, but I just don't use it. Liqueur is nice brownish nude shade and goes well with dark eyes, but once again I rarely use it.  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...