Friday, August 5, 2011

TV Geek, Part 2 - OZ - Kylmä Rinki (1997-2003)

Toinen osa TV Geek postauksistani on niin kaukana kaikesta tyttömäisestä ja hömpästä kuin vain pystyy. OZ - Kylmä Rinki on HBO:n tuottama todella karu, väkivaltainen, upeasti kirjoitettu ja näytelty vankilaan sijoittuva TV-sarja. Lähtökohta ei kuulosta mitenkään lupaavalta, mutta kyseessä on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaista sarjoista. Sitä ei ole helppo katsoa, eikä se ole tarkoituskaan. Se haastaa katsojan miettimään omia moraalikäsityksiä. Ja syy, miksi kirjoitan tästä nyt, on myös se, että Nelonen aloittaa näyttämään sarjan alusta 5.8. klo 23.50. Katsokaa! (Tosin en silti suosittele ihan herkimmille.)
This second part of my TV Geek posts is as far away from all things girly as can be. 'OZ' is HBO's rough and brutal prison TV show, which is amazingly well written and played. This still doesn't sound too convincing, but OZ is one of the best TV shows ever made, in my opinion. It can be very hard to watch and that's the point. This show challenges the viewer to make their own decisions and choose their own morale. Watch this! (Although, be cautious if you're sensitive.)
Tästä sarjasta on todella vaikea kirjoittaa, koska joka jaksossa on oma juonikuvionsa ja osa juonista jatkuu läpi koko sarjan. Kuuden kauden aikana sarja tutustuttaa katsojan liutaan kaikista vaarallisimpia vankeja, jotka ovat joutuneet Oswald State Maximum Security -vankilaan (lyhennettynä siis OZ)  mitä erilaisemmista rikoksista. Jokaisella on oma osansa ja monen elämä päättyy hyvinkin lyhyeen ennen loppua. Vankien ja muiden hahmojen kirjo on niin valtava, että niistä en sen enempää kirjoita. Heistä kaikki ovat ristiriitaisia ja monitahoisia, kuten oikeassakin elämässä. Joidenkin kohtalot kiinnostavat eniten ja sitä päätyy tuntemaan sympatiaa hahmoja kohtaan, vaikka heidän tekemänsä rikokset olisivatkin pahoja. Ja onhan tässä sarjassa myös silmäkarkkia katsojille; en nimittäin ole missään muussa sarjassa nähnyt yhtä paljon alastoman miesvartalon kuvausta. ;) Mutta vakavasti puhuen mikään muu sarja ei ole herättänyt niin vahvoja tunnekuohuja puoleen ja toiseen. Tämä sarja jää mieleen kummittelemaan.
It's really hard to write about this show, because every episode has it's own plot and plots carry through the whole show. During the 6 seasons we get to know a lot of most dangerous prisoners who are brought to Oswald State Maximum Security Prison (OZ for short) for various crimes. They all have their part to play and many lives are lost before the end. There are too many prisoners and other characters to write about  here. All of them are complex, like in real life. You will end up liking and feeling sympathy for some of the characters more than others (no matter what their crimes are). But there's also eye candy for the viewers; I've never seen that much male nudity in any other show so far. ;) But seriously speaking no other show has made such a lasting impression on me. I've went through series of emotions in such short time. This one will stay with you.

"The road to hell is paved with good intentions." 

7 comments:

 1. Tää on niin hyvä ohjelma, kiva kun alkaa uusintana :) Bad girls on myös hyvä, toivottavasti uusivat myös sen :)

  ReplyDelete
 2. Mulla on DVD-boksikin olemassa, mutta luulen silti, että tulee katsottua telkkarista. :)
  Onko sulla joku suosikki noista OZin vangeista? Itse olen jostain syystä aina pitänyt eniten Miguel Alvarezista. <3 Ja tietysti Ryan O'Reilly:sta.

  ReplyDelete
 3. huuu mä en oo ikinä kattonukka tuota sarjaa, mutta tänääään se alkaa ja varmasti alan seuraamaan,niin paljon oon siitä juttuja kuullut!! :) ps. bad girls, takasin telkkuun!! ;D

  www.tahtipolya.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Bad Girlsiä tuli myös seurattua, mutta se ei silti ole jäänyt yhtä vahvasti mieleen.

  ReplyDelete
 5. Ryan on kyllä aika söpö, etenkin myöhemmin Asema 62 sarjassa :) pakko kyllä sanoa että en muista hahmojen nimiä yhtään. Mutta jostain syystä tykkään niistä arjalaisista hahmoina.
  Nyt kun katsoin tuon ekan jakson niin tuli mieleen etten ole tästä OZista joka jaksoa katsonut. Muistelen ettei Nelonen edes näkynyt meillä kun tämä alkoi. Siksi on kiva katsoa kun on mulle osittain uutta vaikka on vanha sarja :)

  ReplyDelete
 6. Vaikka mä olenkin nähnyt kaikki jaksot, niin silti tulee juttuja ja hahmoja, jotka on ihan unohtanut. Tosin tätä tapahtuu tosi paljon nimenomaan HBO:n sarjojen kanssa.
  Noihin arjalaisiin on tosi vaikea suhtautua, koska osa on aivan ihmishirviöitä, mutta silti niissä voi olla joku piirre, joka saattaa herättää sympatiaa. Ja vielä nykyäänkin joihinkin niihin näyttelijöihin voi olla vaikea suhtautua, koska ne oli niin vakuuttavia Kylmässä Ringissä.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...