Monday, August 8, 2011

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoito, osa 3 - Skin Care: Oily & Blemished Skin, part 3

Tässä osassa käsittelen kuorintoja ja naamioita. (Tästä tulee pitkä tarina.)
This part is about exfoliators and masks. (This is going to be a long post.)


Vaikka rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle suositellaan yleensä usein tehtäviä kuorintoja, en itse ole lähtenyt tälle linjalle. Ihoni on melko paksu, mutta minusta tuntuu silti, että kuorinta 2krt./viikko on ihan liikaa. Tuntuu, että iho muuttuu paljon nopeammin epätasaiseksi ja epäpuhtaaksi. Kuorin ihoani siis n.3-4 kertaa kuussa.
Käytän tällä hetkellä kahta eri kuorintaa vuorotellen:
- MAC Volcanic Ash Exfoliator (oli osa 'Style Black'-kokoelmaa) on perinteinen, rakeinen kuorinta. Rakeet ovat aika suuria, joten yritän olle melko varovainen tämän kanssa. Ei mielestäni juuri eroa muista vastaavista tuotteista.
- Toinen kuorinta sisältää 2 eri osaa: Aspiriinin ja entsyyminaamion (tässä tapauksessa Freemanin Pineapple Facial Enzyme Mask). Iho on kuorinnan jälkeen todella pehmeä ja tasainen.
Aspiriinikuorinta toimii seuraavanlaisesti (ohjeet lainattu Nekulta):
1. Aspiriinitabletin päälle tiputetaan muutama tippa vettä, jolloin tabletti pehmenee tahnaksi.
2. Tablettitahnaa pyöritellään kasvoille vähän aikaa (10-15 sekuntia).
3. Kämmenelle puristetaan pieni nokare ananasnaamiota (toki jokin muukin vastaava entsyyminaamio kelpaa), joka pyöritellään kasvoille aspiriinin tavoin.
4. Huuhdellaan pois.

Although frequent exfoliating is recommended for oily/blemished skin, my skin doesn't agree. I've felt that my skin gets uneven/clogged very fast if I exfoliate it too often (for example twice a week). About 3-4 times a month is ok for me.
I'm using 2 different kind of scrubs at the moment:
- MAC Volcanic Ash Exfoliator (was a part of Style Black collection in 2009). This is a traditional exfoliator with small grainy bits. Sometimes it feels too harsh om my skin, so I try to be careful. This is a limited edition, but in my opinion it doesn't differ from other similar products. 
 - The other one includes two parts (it's more of a do-it-yourself exfoliator): aspirin and enzyme mask (I'm using Freeman Pineapple Enzyme Mask). This one leaves my skin really soft.
This is how it works:
1. Add few drops of water to aspirin pill to make it paste-like (it will be a bit grainy).
2. Use the aspirin paste like normal scrub in circular motions on your face (about 10-15 seconds).
3. Then add a small amount of enzyme mask all over your face and mix it with the aspirin paste.
4. Wash away. :) 

My Beauty Diary Mask: Bulgarian White Rose
Minun pitäisi muistaa käyttää naamioita useammin, mutta iltaisin olo on yleensä niin laiska, että vain jaksa. Siksi olen ihastunut näihin My Beauty Diary -kangasnaamioihin, jotka eivät sotke ja tuntuvat iholla todella ihanalta. Ne ovat siis yksittäispakattuja, kasvojenmuotoisia kangasnaamioita. Se vain laitetaan kasvoille ja annetaan olla 20-30 min. (En pysty ikinä katsomaan peiliin nuo naamassa, koska mieleeni tulee vain Hannibal Lecter ja alkaa naurattaa.)
Tällä hetkellä minulla on käytössäni Yogurt ja Bulgarian White Rose naamiot. Jugurttinaamion sanotaan sopivan erityisesti rasvoittuvalle iholle, se kosteuttaa ja hillitsee rasvoittumista. Ruusunaamio taas sopii kaikille ihotyypeille ja sen sanotaan kosteuttavan ja tasoittavan ihon väriä. Kummatkin näistä kosteuttavat todella ihanasti ja raikastavat ihoa. Tulen hankkimaan näitä lisää, kun nämä loppuvat. Alunperin taisin lukea näistä naamioista Charming Nails -blogista ja innostuin suuresti.
I should be using masks more often, but I'm quite lazy (especially in the evenings). That's why I adore My Beauty Diary Masks. They don't make a mess and are easy to use. You simply take the fabric mask and put it on your face and leave it there for 20-30 minutes. (I can never look at myself at the mirror when wearing the mask 'cause it makes me think of Hannibal Lecter and I start to laugh.)
At the moment I have Yogurt and Bulgarian White Rose Masks. Yogurt mask is for normal to oily skin. It's said to be hydrating and helping with oil control. Rose mask is for all skin types (especially dull) and it hydrates and whitens. On my skin these both feel very hydrating and refreshing. I will be getting more when I run out. I read about these from Charming Nails blog some time ago and wanted to try them so badly. :)

Näiden lisäksi minulla tulee todella harvoin käytettyä syväpuhdistavia naamioita. Tunnen, että hyvä pävittäinen puhdistus ja kosteutus riittävät pitämään oman ihoni niin hyvänä kuin se vain voi olla. Silloin tällöin käytän ensimmäisellä kuvassa näkyvää Chocolate Mud Maskia, joka sisältää mm. kaakao- ja sheavoita. Tämä puhdistaa, mutta ei kuivata, vaikka onkin savinaamio. Tuoksuu todellakin suklaiselle. En tiedä, onko tuolla naamiolla varsinaisesti merkkiä, mutta sitä myydään Kicks-myymälöissä.
I don't use deep cleansing masks very often. I feel that good daily cleansing and moisturizing keep my skin as clear as it can be. But every once in while I use the Chocolate Mud Mask which is in the first picture. It's got for example cocoa and shea butter in it. It cleanses without drying, although it is clay based. And the scent is almost like real chocolate. This mask doesn't really have a brand, I think. It can be bought from Kicks stores in Finland, Sweden and Norway.

Millaisia ihonhoito rutiineja teillä on? Ja oletteko löytäneet joitain suosikki naamioita tai kuorintoja?
What kind of skin care routines do you have? And have you found any favorite masks or exfoliators? 

8 comments:

 1. Mä olen myös käyttänyt tuota aspiriinihommaa, ja sitten tykkään savinaamioista, tuntuu ettei merkillä ole väliä. Itsekin koitan pitää riittävää väliä noiden käytössä.

  ReplyDelete
 2. Mä olen niin kuorinta ja naamio fani. Mulla on kasvojen hoitoilta ke ja la :) silloin aina kuorinta ja joku kiva naamio perään. Tällä hetkellä pidän eniten Oliv´ ja Cliniquen kuorivista naamioista. Ne on aika tehokkaita. Nuo MBD naamiot on myös todella hyviä.
  Lumenet myös olleet käytössä jo vuosia, Ole Henriksenillä on myös varmaan paras ikinä kokeilemani kuorinta. Mulla on kyllä tosi monta suosikkia mutta nuo ehkä parhaat.

  ReplyDelete
 3. ^Mun pitäis lueskellakin nyt uudemman kerran sun blogista noista naamioista. Pitää itsekin yrittää edes yksi ilta pyhittää kasvojenhoidolle. :) Yleensä paras päivä on sunnuntai, kun silloin harvemmin edes meikkaan.
  MACin kuorinta loppuu aika pian, joten joku korvaava (vähemmän rakeinen versio) olisi kiva löytää.

  ReplyDelete
 4. ^Mä käytän aina iltaisin että iho saa levätä sitten yön yli. Koska meikkaan joka päivä niin mulla ei ole mahdollisuutta antaa ihon rauhoittua koko päivää..olin kesällä melkein viikon meikkaamatta ja teki muuten iholle hyvää. Ajattelin vaihtaa EDM Intensive pohjat Lily Loloon seuraavana kun tuntuu vähän turhan tujuilta ja maybe tukkivat vähän.

  ReplyDelete
 5. I wanted to try the MAC Volcanic Ash Exfoliator but never bought it. I think I just liked it because it is black!

  ReplyDelete
 6. ^Hopefully they'll bring it back. I was drawn to the color black too. ;) ('Style Black' was a really cool collection.)

  ReplyDelete
 7. Mä oon katsellu netistä todella pitkään noita My Beauty Diary -naamioita! Mistä oot ostanu ne, kun mä en vaan löydä mistään? :]

  ReplyDelete
 8. Vilma:
  Tilasin naamiot cosme-de nimisestä nettikaupasta. Lähinnä noita tuntuu saavan tuolta Aasian suunnalta. Eli ainakin tuo cosme-de.com ja sasa.com. Ebay voi olla hieman epäluotettava näiden suhteen; eli feikkejä on liikenteessä.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...