Saturday, June 7, 2014

Hiustenlähtö - Hair Loss

Tämä ei ole mitenkään mukava aihe, joten en ole saanut kirjoitettua hiustenlähdöstäni yli vuoteen mitään. Tästä tulee melko pitkä teksti, joten koettakaa kestää. Oma tilanteeni on seuraava. Vuoden 2011 kesällä minulta alkoi lähteä hiuksia melko paljon ja silloin syksyllä päätin leikkauttaa vyötärölle asti ulottuvat hiukseni polkkamittaiseksi, koska hiukseni olivat niin ohuen näköiset. Minulta on lähtenyt aiemminkin hiuksia hormonaalisen ehkäisyn lopetettuani ja silloin osasin hieman varautua. Osaisin myös odottaa, että hiuskato myös loppuu jossain vaiheessa. Nyt en tiedä, mistä hiustenlähtö alkoi. Stressi? Hormonit? Sairastelut? Antibioottikuurit? Huono ruokavalio? Kilpirauhanen? Kaikki nuo yhdessä? Luulen, että stressi on yksi iso syy, mutta miten siitäkään pääsee eroon. Minulla on kiva työ, mutta sen vaatima täydellisyys on välillä todella raskasta. Siihen lisättynä oman elämän stressit, niin soppa on kasassa. Ennen stressi purkautui migreeninä, laihtumisena ja painajaisina. Nykyään taas vatsavaivoina, lihomisena ja nähtävästi hiustenlähtönä.

Minulle kokeiltiin 2012/2013 hiuspohjahoitoja ja hiuspohjalaseria, mutta valitettavasti niistä ei ollut apua. Tosin hoidoissa oli mukava käydä. :) 2013 alkusyksystä menin vihdoin lääkäriin ja lääkärini epäilys on, että hiustenlähtö on miestyyppistä, koska hiukset ovat ohentuneet todella paljon pään sivuilta. Yksi keino helpottaa tilannetta olisi e-pillerit (en tosin tiedä, mikä merkki), mutta siihen myrkkyyn en koske enää ikinä. Kaljunakin on mukavampaa. Toisena lääkkeenä päätimme kokeilla verenpainelääkettä, jolla on havaittu vaikutuksia nimenomaan hiustenlähdön estämisessä. Pari kuukautta otin lääkettä, mutta siitä ei ollut minkäänlaista apua (eikä onneksi myöskään sivuoireita), joten lopetin lääkkeen ottamisen.

Minulla todettiin muistaakseni 2010 kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita ja sain siihen lääkityksen. Alussa lääke auttoi ja arvot paranivat. Mutta sitten alkoi tuo hiustenlähtö ja juttelin erään kampaajan kanssa. Hän kertoi, että joillakin tuo lääke saattaa aiheuttaa hiustenlähtöä. Siinäpä olin sitten puun ja kuoren välissä. Viimeisimmissä verikokeilla kilpirauhasarvot olivat jo melkein liikatoiminnan puolella, joten annostusta vähennettiin. Samaan aikaan aloitin ottamaan MSM -jauhetta, josta olin lukenut melko paljon. Moni on saanut siitä apua hiusongelmiin. Itse en osaa sanoa juuta enkä jaata. Ensin tuntui, että MSM-jauhe auttoi, mutta nyt hiuksia lähtee taas entiseen malliin. Erityisesti pestessä ja harjatessa hiuksia saa vaan vedellä irti. Vähän sellaiseen kauhuelokuvatyyliin. Suihkukaivon kansi tukkiutuu irtohiuksista parissa viikossa ja takkien ja paitojen selät ovat aivan täynnä irronneita hiuksia.  Biotiinia kokeilin joskus yli vuosi sitten, mutta siitä meni iho niin huonoon kuntoon heti, etten voinut jatkaa. Sen kanssa suositellaankin otettavaksi sinkkiä, mutta siitäpä tuli niin jännän oksettava olo joka kerta, että en kokeile enää uudestaan. MSM -jauhe on toistaiseksi ollut oikein hyvä lisä appelsiinimehuun sekoitettuna.

Tilasin viime kesänä kokeiluun Nioxin -sarjan shampoon ja hoitoaineen sekä hiuspohjaan jätettävän hoitovaahdon. En tiedä, onko noista ollut hyötyä, mutta ne ainakin puhdistavat hiuspohjan kunnolla. Hiuspohjani on myös kovin rasvoittuva, hilseilevä ja kutiseva, joten siitä puolesta Nioxinit ovat tuntuneet hyvältä käytössä. Toinen ihana shampoo on System4 Shale Oil Shampoo, joka on tarkoitettu juurikin herkälle ja rasvoittuvalle päänupille. Vielä haluaisin päästä kokeilmaan L'anzan Healing Nourish -sarjan tuotteita, joista Nonnula kirjoitteli alkuvuodesta.

Minun pitää varmaankin varata aika lääkärille uudestaan, koska olen sitä mieltä, että tämä ei ole normaalia. En pysty laittamaan hiuksia kunnolla edes kiinni, koska joka puolelta näkyy "aukkoja" hiuksissa. Yritän olla miettimättä koko hommaa, mutta kun suihkussa vetää irti hiustuppoja irti, niin asiaa on hankala ohittaa olankohautuksella. Olen miettinyt, että leikkautaisin hiukset mahdollisimman lyhyiksi, jotta lähtevien hiusten määrä ei tuntuisi niin kamalalta. Onneksi en enää haikaile pitkien hiusten perään, koska se ei vaan näyttäisi mitenkään hyvältä. Minulla ei ole koskaan ollut paksuja hiuksia, mutta tämä nykytilanne on vain surullinen.

Onko täällä kanssakärsijöitä ja mahdollisia keinoja, joilla sulkasatoa saisi hillittyä?

In English:

I've been suffering from hair loss almost couple of years. I don't know what's causing it and it's starting to make me stressed. I've seen a doctor about it and he said that it's probably male type hair loss 'cause I'm losing hair from the sides and front. He said that one brand of birth control pill could help, but I'm not touching that poison ever again. So we tried a drug that's meant for high blood pressure, but it has a side effect that usually reduces hair loss. I tried it for couple of months and it did nothing. 

Now I'm taking MSM, but I'm not sure if it helps. I tried biotin, but my skin reacted in a bad way. Zinc is said to help the skin, but that caused awful nausea, so I had to forget about that. 

I've tried Nioxin shampoo, conditioner and treatment. I liked them ok, but I don't think they really helped. I would like to try Lanza's Healing Nourish line, but they cost *a lot*. 

I think it might be time to see my doctor again, because this isn't normal. Taking a shower is a nightmare. I can just keep pulling my hairs with no effort. And combing my hair is the next awful thing. I might cut my hair as short as possible, so the amount of hair doesn't feel that bad. 

Are there anyone who's suffering from the same problem or do you have any suggestions that might help this situation?

19 comments:

 1. Kiitti tästä rohkeasta postauksesta! Siitä on varmasti apua monelle. Multa lähti ihan hirveästi hiuksia parikymppisenä. Lopetin hiusten värjäämisen ja uskoisin, että se auttoi, mutta varma en voi olla. Nyt uskaltauduin laittamaan jotain luonnollista hiusväriä kun kävin kampaajalla, mutta yritän pitää kaikki käsittelyt mahdollisimman hellävaraisina. Toivottavasti ongelmaasi löytyy pian tilannetta helpottava ratkaisu ja raportoihan taas miten asia etenee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen myös miettinyt tuota hiusten värjäämistä. En ole koskaan saanut allergisia oireita hiusväreistä, joten olen jatkanut värjäämistä tummaksi. En vaan mitenkään pysty kuvittelemaan elämää oman värisillä hiuksilla. (Turhamainen, mikä turhamainen). Nyt tosin taidan luopua ihan mustista hiuksista ja värjään tummanruskealla.

   Muuten käsittelen hiuksiani hyvin hellävaraisesti. En käytä juuri mitään muotoilutuotteita, enkä föönaa hiuksia oikeastaan koskaan, koska päänahkani ärsyyntyy melkein aina esim. muotovaahdoista ja hiuslakasta. Tuo taas johtaa raapimiseen ja se ei tee hyvää hiuspohjalle.

   Toivon, että tilanne jossain vaiheessa paranee.

   Delete
  2. Moikka ja kiitos postauksesta :) Normi kemialliset (varsinkin tummat) hiusvärit on kyllä suurin piirtein pahinta myrkkyä mitä voi päähänsä pistää, ovat niin voimakkaita. Olen itse siirtynyt täysin kasviväreillä värjäilyyn, ja kyllä tukka kiittää! Vaihtoehtoja on muitakin kuin se "hippipunainen", mulla on esimerkiksi nyt sellainen luonnonmusta tukka (sisätiloissa musta/hyvin tumma ruskea, auringossa näkyy punainen vivahde). Eli jos mustaa haluat ilman myrkkyvärejä, niin hennaa ja indigoa kehiin vaan ;) Tietysti nekin ovat joillekin allergisoivia, mutta ilmeisesti suurimmalle osalle sopii ongelmitta. Ja tietysti on se sotku ja aika värjäysvaiheessa, mutta itse en vaihtaisi enää!

   Delete
  3. Kiitos Venla vastauksesta. :) Olen miettinyt jo vuosia tuota värjäämistä ja sen seurauksia. Pitäisi jaksaa tutustua kunnolla vaihtoehtoisiin värjäystapoihin.

   Delete
 2. mielenkiintoinen ja ihanan inhimillinen aihe!

  mulla todettiin alkuvuodesta kanssa kilpparin vajaatoiminta, joka itsessään jo aloitti hiustenlähdön, ja thyroxin on vauhdittanut sitä entisestään. tukasta on lähtenyt 2/3 paksuudesta, mutta luulen tämän olevan myös ihan normaalia kiertokulkua, sillä tyvessä on n. 5 cm pituisia vauvahiuksia, jotka töröttää aina suoristamisen jälkeen suoraan ylös. :D
  ostin myös apteekista priorin -shampoota, se on tuntunut auttavan jonkin verran, hiuksia ei lähde enää ihan niin paljon. saa nähdä, toivon että tää hiustuppojen lähteminen rauhoittuu pikkuhiljaa... ei tee mieli edes pestä hiuksia, kun niitä nimenomaan lähtee niin pirusti juurikin suihkussa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nähtävästi monet naiset kärsivät tästä, mutta harvemmin kuitenkaan hiustenlähdöstä kirjoitellaan.
   Toivottavasti sulla tuo lääkitys auttaisi ja Thyroxinin kanssa kestää muutenkin aika pitkään, ennen kuin se oikeasti alkaa vaikuttaa.

   Mulla on myös noita lyhyitä pätkiä, mutta kun pisimmät hiukset irtoavat niin hurjaa vauhtia, niin lyhyet eivät ehdi hätiin. Ja hiusten kasvun tai kunnon suhteen mulla ei ole ollut missään vaiheessa ongelmia. Hiukset kasvavat turhankin nopeasti, kunhan pysyisivät päässä.

   Tuo suihkussa käyminen on kyllä inhaa hommaa. Varsinkin, kun on rasvoittuva hiuspohja, niin hiuksia on pakko pestä vähintään joka toinen päivä. :/

   Delete
 3. Mielenkiintoinen aihe, kiitos postauksesta! Itse en osaa auttaa valitettavasti tuossa hiustenlähtöongelmassa, mutta mulla alkoi biotiinistä myös tulemaan näppyjä ihoon, vaikka otin pienen annoksen sinkkiä lisäksi. Iho parani, kun lopetin. Mietin silloin, että olisiko voinut johtua tuosta biotiinista, mutta en tutkinut asiaa sen tarkemmin, mutta nyt selvisi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Biotiini taitaa olla aika pahamaineinen finnien aiheuttaja. Joillakin iho tottuu, mutta toisilla ei. Itse en halunnut enää finni-invaasiota hiustenlähdön lisäksi. ;)

   Delete
 4. Minulla todettiin myös miesmäinen hiustenlähtö, ja lopulta pcos. Jos niitä ei ole vielä otettu ja hiuksia lähtee juuri päälaelta, pyytäisin lääkäriltä mittauksia hormonitasoista. Mulla oli ihan pieni heitto hormoneissa, mutta vissiin tarpeeksi että päälaelta lähti hiuksia. Jos tuo todetaan, niin siihenhän on lääkkeitä, itse aloitin uudestaan e-pillerit ja ongelma katosi lopulta kokonaan. Muakin vähän epäilytti toki hormonilääkitys, mutta kun kehon omissa hormoneissa on jo valmiiksi ihan todettu vika, niin silloin jokin hormonilääke voi olla pelastus. Olen kokeillut myös Minoxidil nimistä lääkettä (en tiedä mitä on suomeksi, kun sain sen ulkomailta), joka on vissiin ainoa varmasti toimiva lääke hiustenlähtöön, ja se toimi, mutta ongelmana on että se vain paikkasi hormoniongelmaa, ja sitä piti käyttää jatkuvasti, ongelma palasti heti kun lopetin sen. Ainakaan lääkärini mukaan nuo apteekin shampoot ja lisäravinteet eivät auta pahaan hiustenlähtöön. Luulen että omassa tapauksessani tilannetta saattoi rauhoittaa myös se että vaihdoin hiusväreissä suoraväreihin, ne kun ovat hellempiä päänahalle. Tämä oli toki vain oma hiustenlähtötarinani, varmaan jokaisella on vähän eri jutut ja historiat ja toimivat asiat. Hirveätä se kyllä oli, pelkäsin että joudun turvautumaan peruukkiin jossain välissä, mutta nyt näyttää onneksi paremmalta... Tsemppiä kaikille jotka hiustenlähdöstä kärsivät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti tästä vastauksesta. Itsekin epäilen, että tämän takana on jotain hormonaalista. Olen pitkään halunnut mittauttaa hormonitasot (ja mielellään kaiken muunkin, kuten vitamiinit jne.), mutta aiemmin ei ole ollut selkeää syytä.

   E-pillerit eivät vain sovi minulle ja ensimmäinen valtava sulkasato johtuikin juuri e-pillereiden lopettamisesta. Saan niin inhottavia sivuoireita, että lääkärit eivät enää itsekään suosittele minulle hormonaalista ehkäisyä. Siksi ajatus siitä, että e-pillerit ovat viimeinen oljenkorsi, ahdistaa suunnattomasti. Pitää yrittää saada lähete terveyskeskuksen kautta, koska yksityisellä tällaiset tutkimukset maksavat maltaita.

   Tänään juuri mietin, että miltähän näyttäisin kaljuna/ihan lyhyt hiuksisena. Ja olen myös miettinyt noita peruukkeja. Onhan minulla näitä hiuksia päässä, kun niitä kerran tippuukin niin paljon, mutta nyt on taas menossa joku todella huono kausi.

   Delete
  2. Sama anonyymi kirjoittaa tässä taas, itsestä tosiaan tuntui että apua ei meinannut saada mistään, niin jos kokemuksistani on hyötyä kiva... Ongelma tuntui tuossa hormoneista johtuvassa hiustenlähdössä olevan se että ihotautilääkäri pesi kätensä kun johtui hormoneista ja laittoi gynegologille, jota taas ei kiinnostanut tukkani tippaakaan vaan keskittyi ihan yleisesti vaan siihen hormoniepätasapainoon, kun itse halusin sen tukankin takaisin... Jos ja kun saa hormonitulokset niin kannattaa kysyä siitä pcos:sta eikä luottaa ihan tavallisen peruslääkärin mielipiteeseen. Käydä vaikka siellä gynelläkin kysymässä neuvoa. Ymmärrän ettei e-pillereitä halua/edes voi syödä, mutta e-pillereissäkin on eroa, mullakin on ollut ongelmia niiden kanssa mutta muistaakseni osa pillereistä sopii erityisesti hormonaaliseen hiustenlähtöön. Jos syynä on pco, se tietty e-pilleri merkki auttaa eniten, mutta on muitakin vaihtoehtoja jos pilleri on poissuljettu, mulla on auttanut ruokavalion rukkaaminen, lääke nimeltä metformin ja lisäravinteet. En siis itse syö tällä hetkellä e-pillereitä (yritän tulla raskaaksi) ja hiukset on ohuet mutta pysyy päässä. Vaihtoehtoja tosiaan on jos on miesmäistä hiustenlähtöä, se ei ole niin paha kun läikkämäinen hiustenlähtö, pitää vaan vaatia hoitoa, ja perus terveyskeskuslääkäreiltä sitä harvemmin saa, koska niitä ei tunnu näin "pinnallinen" juttu kiinnostavan. Jos e-pillerit ei sovi, niin varmaan joutuu vaatimaan vielä enemmän koska niitähän tuohon ensimmäisenä ehdotetaan ja en tiedä jaksaako lääkärit kuinka paljon etsiä vaihtoehtoja. Toi aikaisemmin mainitsemani lääke toimii myös (sitä ei siis syödä laitetaan vaan päänahkaan), sata kertaa paremmin kuin mikään shampoo, joten sekin voi olla harkitsemisen arvoinen jos jaksaa siihen sitoutua. Tällaiseen hiustenlähtöön on tosiaan apua löydettävissä, sitä tarvitsee välillä vain vaatia aika voimakkaasti... Ja kun se apu löytyy mulla ainakin kesti noin 1-2 kuukautta ennen kuin huomasi toimimisen, johtuu kuulemma syklistä miten hiukset tippuvat. Toivottavasti saat testit, mä sain ne aikoinaan ihotautilääkärin lähetteellä kun hiukset tippui juuri e-pillereiden loputtua, ja diagnoosi oli tosiaan pco:sta johtuva hiustenlähtö, pääsyynä siis sekaisin olevat mies/naishormonit. Sori sekava kommentti, mutta kannattaa tosiaan siis vaatia, vaatia ja vaatia sitä apua, oikealla hoidolla ei ehkä tarttekaan peruukkia.

   Delete
  3. Olen varmaankin sen takia venyttänyt tuota lääkärille soittamista, koska oikean hoidon saaminen on välillä työn ja tuskan takana. Muistan, kun kävin kovien ja jatkuvien päänsärkyjen takia lääkärissä ja minulta otettiin verikokeet ja todettiin, että kaikki arvot on ihan normaalit. Käynti yksityisellä ja sain suoraan migreeni-diagnoosin ja lääkityksen. Onneksi sen jälkeen minulla on ollut hyvä lääkäri terveyskeskuksessa. Silti sitä miettii, että ei ne ota kuitenkaan tosissaan.

   Olen kuullut tuosta PCO syndroomasta, mutta en ole tätä ennemmin tutustunut sen paremmin. Minulla on muitakin oireita, jotka voisivat siihen viitata, joten olisi ehkä ihan hyvä testata. En tiedä, miksi kukaan ei koskaan ole kertonut, että epäsäännöllinen/pitkittynyt kuukautiskierto on oikeasti hieman epänormaalia. Tuo yhdistettynä ihmissusigeeneihin ;), akneen ja hiustenlähtöön, niin alkaa olla melko selkeät oireet kasassa.

   Se on kyllä jännä, että hiukset mieltää jotenkin "turhamaiseksi", mutta se ei todellakaan ole normaalia, että niitä lähtee niin paljon irti ilman selkeää syytä.

   Kiitos edelleen kovasti omasta tarinastasi ja kannustuksesta. Vaikka oma diagnoosini ei olisikaan PCO, niin sain taas paljon hyödyllistä tietoa. Päivitän sitten jossain vaiheessa, miten tarina jatkuu.

   Delete
 5. Voi ei, voin kuvitella miten ikävältä sinusta tuntuu, vaikka suhtaudutkin asiaan tosi järkevästi. Toivottavasti löydät apua jostakin. Itsellenikin e-pillerit olisivat viimeinen vaihtoehto muiden terveyshaittojen vuoksi, vaikka kieltämättä iho ja hiukset ovat paremmassa kunnossa niiden aikana. Tsemppiä, toivottavasti tilanne paranee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sen jälkeen, kun julkaisin tämän, niin näin heti painajaisia, jossa hiuksia lähti päästä isoina tukkoina. :/ Että voikin tämmöinen asia kummitella noin pahasti.
   E-pillerit ovat itselleni ihan kirosana. Ne tuntuvat olevan niin pahaa myrkkyä elimistölleni, että en haluaisi missään nimessä käydä sitä rumbaa uudestaan. Ja jos pillerit pitääkin sitten lopettaa jossain vaiheessa, niin sen jälkeinen sulkasato on kammottava.

   Ja kiitos! Samaa toivotaan myös täällä päässä. :)

   Delete
 6. Hienoa, että kirjoitat tästä kipeästä aiheesta! Hiukset ovat naisen kruunu, sanotaan ja siksi hiustenlähtö on etenkin naiselle tiukka paikka. Sitä se on miehellekin, eipä sillä. Meidän Isännällä alkoi hiustenlähtö kun hän oli 24 ja edelleen melkein 35-vuotiaana hän häpeää sitä asiaa :(

  Tuo L'anzan kuuri oli tosi hyvä. Mulla oli myös aika krouvia hiustenlähtöä, mutta se johtui synnytyksen jälkeisistä hormonaalisista jutuista. Kamalaa silti, johtuupa mistä vaan!

  Mä olen joskus jostain lukenut, että B-vitaminii on hyväksi hiuksille ja hiuspohjalle. Oletko koklannut maitohappobakteerikapseleita? Niissä on mukana iso annos B-vitamiinia. Ainakin Ratiopharmin kapseleissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on kyllä totta, että naisten hiuksia katsotaan tarkasti ja huononnäköiset hiukset herättävät kysymyksen, että mikähän tuolla on vikana. Hiustenlähtö on jotenkin tosi lamauttava juttu. Itse huomaan katsovani päivittäin kymmenien ihmisten hiuksia ja vertaan niitä omiini. Ohuita hiuksia tulee todella harvoin vastaan.

   B-vitamiinia käytän päivittäin (tosin pitäisi varmaan hankkia vielä tujumpia; nähtävästi B6 vitamiini olisi erityisen hyvä), samoin maitohappobakteereja (näitä tosin vaikean vatsan takia). Sitten on olemassa kymmeniä lisäravinteita, joiden sanotaan auttavan hiusten kanssa, mutta eihän niitä kaikkia voi syödä. Nyt yritän ottaa itseäni niskasta kiinni ja soittaa lääkärille ensi viikolla. Haluan ehdottomasti, että hormoniarvot tsekataan.

   Delete
 7. Mä olen saanut avun tästä: http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2013/07/vihdoin-apu-hiustenlahtoon.html kun muistaa käyttää säännöllisesti, pysyy tukka päässä kohtuu hyvin. Ei ole pahanhintainen tuote kokeiltavaksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä! Pitääpä etsiä tuota käsiini, jos se hieman helpottaisi.

   Delete
 8. nuo fiilikset ovat tosi tuttuja. itselläni on autoimmuuniperäinen alopecia totalis, eli hiustenlähtö johti lopulta kaljuuteen. nykyään käytän yleensä peruukkia, paitsi vapaalla saatan käyttää huivia tai olla paljain päin jos on riittävän lämmin! kaljuus voi kuulostaa kauhealta ja pelkäsin itse sitä aikanaan tosi paljon hiustenlähdön ollessa vielä alkuvaiheessa. nykyään olen kuitenkin itse asiassa aika tyytyväinen nykytilaan. toki ottaisin kauniit hiukseni takaisin jos saisin mutta kun se nyt kerran ei ole mahdollista en aio tuhlata elämääni sen suremiseen. en ajattele koko asiaa juurikaan enää nykyään.

  sellaisen vinkin voin antaa että kannattaa tutustua peruukkeihin tai puoliperuukkeihin/hiustenlähtöön tarkoitettuihin hiuslisäkkeisiin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa jos sellaista harkitsee. itse odotin todella pitkälle eli suurin osa hiuksistani oli jo lähtenyt ja muutos oli raju ja herätti tietysti melkoisesti huomiota josta osan koin vähän kiusallisena. itselleni peruukki oli todellinen helpotus ja itsetuntoni koheni sen myötä aivan huimasti. harmi etten rohkaistunut hankkimaan sitä aiemmin! tuollaisen pään "kalottiosan" peittävän hiuslisäkkeen voisin kuvitella toimivan sinulla, ja sitten jos ja kun toivottavasti saat toimivan lääkityksen hiustenlähtöön, sen voi sitten jättää käytöstä pois tai säästää juhlatilaisuuksiin jos kaipaa näyttävämpää kuontaloa! peruukki on ihanan helppo, aamulla tukka on laitettu kirjaimellisesti minuutissa ja näyttää silti paremmalta kuin oma tukkani ikinä. :)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...