Friday, January 8, 2016

Parfyymi -perjantai: YSL 'Nu' edp

Onko se ufo, onko se hajuvesi? Se on Yves Saint Lauretin 'Nu' edp vuodelta 2001. En ole koskaan nähnyt näin erikoista ja jollain tapaa erittäin tyylikästä hajuvesipulloa. Ensimmäisenä tästä ei tule mieleen naisten tuoksu. Mustan muovin ja harjatun teräksen yhdistelmä on kovin maskuliininen.

Tämän arvostelun myötä ajattelin aloittaa tuoksuihin keskittyvät Parfyymi -perjantai postaukset, joita tulee 1-2 kertaa kuussa.
Kun muovipakkauksen avaa, hajuvesipullo tulee ulos omassa kehikossa, joka on kovaa muovia ja jossa pullo pysyy napakasti kiinni. Olisi todella mielenkiintoista tietää, millainen suunnitteluprosessi tämän pakkauksen takana on ollut. Nimensä mukaisesti (Nu = alaston, paljas * kiitos 'Maitta' korjauksesta) itse pullo on todella pelkistetty.
Entäs itse tuoksu? Voimakkaan mausteinen ja itämainen. Olen kokeillut tuoksua vain pari kertaa, koska se on usein liikaa minulle. Seuraavaksi suihkautan tätä polvitaipeisiin, kuten joku suositteli. Tämä oli kuitenkin sellainen hajuvesi, jonka halusin napata mukaani, koska se oli niin erikoinen, harvinainen ja edullinen. Tämä kyseinen tuoksu on lopetettu, mutta vuonna 2011 tästä on julkaistu "uusintapainos", jota on vielä saatavissa ainakin netin kautta.

(Spicy Oriental)
Top notes: bergamot and cardamom
Middle notes: orchid, jasmine, black pepper and incense
Base notes: sandalwood, musk and vetiver
Itse pullo on metallinen kiekko, joka avataan ja sen sisältä paljastuu kaunis yönsininen lasinen sisusta. Ei järin käytännöllinen, mutta kovin kaunis. Eroaa todella selkeästi kaikista tämän hetken hajuvesipakkauksista.
In English:
Yves Saint Laurent's 'Nu' has probably one of the most unusual perfume bottles. I found this on a huge discount and just couldn't leave it there. This is a spicy oriental. Almost too much for me. 

5 comments:

 1. Ooh, upean näköinen ja kuuloinen!!!

  ReplyDelete
 2. Mulla on ollut tätä tuoksua parikin pulloa silloin joskus :) Harmitti valtavasti kun tämä lopetettiin, se oli niin rakas tuoksu. Erilainen kuin kaikki muut. Tuoksun nimi Nu on muuten ranskaksi "alaston" tai "paljas" :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos korjauksesta. ;) On mennyt turhan paljon aikaa ranskan opinnoista ja nuit ja nu menivät jo sekaisin.
   Tästä on tosiaan julkaistu uusinta versio, mutta Suomesta sitä tuskin saa. Ja toki tätä vanhaakin saa vielä Ebayn kautta, mutta jotkut pyytävät todella hurjia hintoja. Itse en vain voinut vastustaa, kun näin tämän. Tällaisiin tuoksuihin ei kaupoissa törmää.

   Delete
 3. Todella erikoinen pakkaus tässä. Itse en ole koskaan tätä tuoksutellut, mutta kuulostaa todella jännältä.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...