Sunday, March 23, 2014

Rimmel: Stay Matte Liquid Mousse Foundation, 091 Light Ivory

Tulen etsimään täydellistä meikkivoidetta varmaan ikuisesti. Onneksi välillä tulee tehtyä hyviä (ja edullisia) löytöjä. Ajattelin, että tämä Rimmelin uudistettu Stay Matte meikkivoide, joko toimii todella hyvin tai todella huonosti. Onneksi omalla ihollani tämä toimii todella hyvin. Mutta olen lukenut paljon arvosteluja, joissa meikkivoide käyttäytyy, kuten aluksi pelkäsin, eli muuttuu öljyiseksi mössöksi iholla parissa tunnissa. En vaan käsitä, miten meikkivoiteet voivat toimia niin eri tavalla eri ihoilla.
Nimensä mukaisesti Stay Matten koostumus on 'liquid mousse'. Koostumus on paksua ja pigmenttistä, mutta yllättävän kevyen tuntuista iholla. Itse olen tykännyt käyttää tämän kanssa Shiseidon meikkivoidesivellintä. Sen avulla pohjasta saa tarpeeksi ohuen, mutta peittävän. Tämä jättää jopa minun ihoni todella mattapintaisen näköiseksi, mutta puuteroin silti (e.l.f.:in HD puuteri on todella kiva tämän kanssa).
Ilman meikkiä / Without make up.
Pelkkä meikkivoide. / Just the foundation.
Vaalein sävy 091, Light Ivory on mukavan vaalea. Melko punapohjainen tosin. Kertauksena vielä: ihoni on hyvin rasvoittuva kauttaaltaan. Tämän meikkivoiteen kanssa minun ei tarvinnut puuteroida kertaakaan työpäivän aikana. Melkomoinen saavutus. Tämä tuntuu kyllä melko kuivattavalta meikkivoiteelta, joten kuivaihoisille en suosittele. Tällä saa varmasti myös todellisen pakkelinaaman aikaiseksi, koska meikkivoide on aika paksua, joten kannattaa käyttää aika kevyttä kättä meikkivoiteen levityksessä.
Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen Rimmelin Stay Matte meikkivoiteeseen. Hintakaan ei kirpaise (Anttilassa hinta on 8,90e).

In English:

My search for the HD foundation is still going. I'm glad I make good (and cheap) finds every now and then. I was thinking that Rimmel's Stay Matte foundation works really well or really bad on my skin. I'm glad to say this works very well on my skin, but I've read some bad reviews where the foundation turns into oily mess in a few hours. It's so frustrating that foundations work so differently on everyone.

It's consistency is quite strange, but I think that 'liquid mousse' is exactly what it is. The foundation is quite thick and pigmented, but it feels light on the skin. But you have to be light handed when applying, otherwise the result can be cakey. I like to use my Shiseido foundation brush with this. 

The most amazing thing is that Stay Matte actually leaves my skin matte even without powder, but I do finish the look with loose powder (I like to use e.l.f.'s HD powder with this one). This lasts the whole workday on my skin without powdering, which is a miracle. (But I'm sure there'll be days when it doesn't work that well). The lightest shade 091, Light Ivory is quite pale, which is nice. But it's cool based, so it doesn't work for everyone. 

All in all, I like this foundation a lot. It gives good coverage, stays matte and it's quite affordable even here in Finland. 

9 comments:

 1. Ei mun pintakuivan ihon meikkivoide ollenkaan, mutta pitää laittaa mieleen, jos joku tuttu hakee mattapinnan antavaa meikkivoidetta, tällä sellaisen näyttäisi saavan. Kuitenkin tosi kivan näköinen, ei liian paksu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä ei varmasti ole paras vaihtoehto yhtään kuivuuteen taipuvaiselle iholle, mutta rasvoittuvalle suosittelen lämpimästi, jos vaan löytyy oma sävy.

   Delete
 2. Tämä toimii myös mun iholla oikein loistavasti. Sokkotestissä pärjäisi aivan varmasti monta kertaa kalliimmille meikkivoiteille. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mietin, että kirjoitanko tuosta halvat vs. kalliit meikkivoiteet, mutta jätin tästä vertailut pois. Itselläni tämä pesee esim. Lancomen Teint Idole Ultra 24h ihan mennen tullen. Ja hintaero on aika hurja. parempi tietysti näin, että halvempi toimii paremmin. :) Ja mahtava, että toimii myös sulla. Minua aina pelottaa kehua meikkivoiteita, koska jollekin samanlaisen ihon omaavalle saattaakin olla ihan kuraa.

   Delete
 3. Minulla on tämä parhaillaan käytössä, mulla on siis samantyyppinen iho kuin sulla ja olen sanasta sanaan samaa mieltä sun kanssa! Ihan uskomaton löytö!
  Anttilassa on ollut tästä jo pariin otteeseen tarjouksia, jolloin tämän saa ostettua ihan pilkkahinnalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mietin jo, että pitäisiköhän hamsteroida toinen tuubi varastoon, kun tulee alennus, mutta ehkä käytän nuo miljoonat muut myös pois. Ja kiva kuulla, että tämä on ollut muillekin hyvä löytö.

   Delete
 4. Hih, multa on huomenna tulossa postaus tästä :) Mäkin tykkään tästä kovasti, eikä munkaan iholla muuttunut mössöksi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kiva lukea sun ajatuksia tästä. :) (Ja minäkin sorruin vihdoin ale-Guerlainiin, joten siitä tulossa juttua...)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...