Thursday, March 20, 2014

TV Geek, Part 6: Spartacus (2010-2013)

Tätä sarjaa en suosittele kellekään heikkohermoiselle, tämä ei ole suotta K-18. Spartacus on uskomattoman väkivaltainen sarja ja täynnä alastomuutta ja seksiä. Ja silti (siksi) minä pidän sarjasta. Sarjan juoni on mielenkiintoinen ja monet hahmot ovat moniulotteisia ja kiinnostavia. Toki sarjassa riittää myös silmänruokaa joka lähtöön. ;) En pistä pahakseni, että mieskroppaakin esineellistetään välillä (tätä sarjaa olisi ollut aika jännä olla puvustamassa).
Crixus (Manu Bennett)
Myönnän, että aluksi sarja ei tehnyt vaikutusta (ensimmäinen reaktio oli, että tämä on huono '300' -elokuvan kopio), mutta uusi yritys pari vuotta myöhemmin koukutti pahasti, enkä olisi halunnut sarjan loppuvan. Sarja seuraa Spartacus -tarinaa melko uskollisesti (totta kai taiteellisia vapauksia on otettu) ja monet sarjan hahmot ovat suoraan historiasta. Lyhykäisyydessään sarja seuraa Spartacuksen nousua gladiaattorista orjakapinallisten johtajaksi.
Gannicus (Dustin Clare)
Olen miettinyt pitkään tästä sarjasta kirjoittamista, mutta en edelleenkään tiedä, mitä tästä pitäisi kirjoittaa. Sarjan verisyys ja alastomuudella mässäily inhottavat varmasti monia. Enkä tiedä, kenelle tätä suosittelisin. En itse pidä ihan hirveän paljon historiallisista sarjoista tai elokuvista. Muinainen Rooma ei ole ykkössuosikkini. Silti tässä sarjassa on jotain inhimillisen kieroutunutta ja kiinnostavaa. Ehkä tässä on jotain samaa kuin HBO:n Kylmä Rinki -sarjassa, jossa on paljon raakaa väkivaltaa ja hyvin miehinen ympäristö. Tosin kaiken testosteronin vastapainona sarjasta löytyy myös todella voimakkaita naishahmoja.
Lucretia (Lucy Lawless)
Onko täällä muita, johon tämä sarja on kolahtanut? Ja onko teillä joku suosikkihahmo?

Kuvat/pictures: Spartacus Wiki

In English:

Spartacus is a TV show that didn't convince me when I saw the first episode. I thought it was a bad '300' movie copy. I found this show again 2 years ago and realized how good it really was. Sure, this must be the most violent TV show there is with extra nudity and sex, but it's the characters that kept me coming back. Most of them felt really one dimensional at first, but then we got to know them better and care for them. 

The show follows Spartacus' story quite truthfully and many of the characters have really existed. 
But I'm not sure to whom I'd recommend this show. I'm not the biggest fan of historical shows, but there's something genuinely interesting and touching about this. Ok, and I'm not against the half naked male bodies either. ;) And although this show is full of testosterone there are plenty of very strong female characters in the mix. 

Has any of you watched the show and do you have any favorite characters?

8 comments:

 1. Mä tykkäsin, vaikka eka olin, että naah. Tosi harmi, että ykköskaudella pääosaa esittäneelle Andy Whitfieldille kävi niin kuin kävi. ;( Itsellä meni hetki aikaa tottua uuteen Spartacukseen, mutta hyvin Liam loppujen lopuksi homman hoiti. Mä en eka pitänyt hirveästi Gannicuksesta, mutta mitä pidemmälle sarja eteni niin huomasin pitäväni yhä enemmän, lopulta oli minusta ihan ykköshahmo itselleni. :) Tosin tähän voi vaikuttaa se puolueellisuus, minkä blogissanikin jo mainitsin. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sun blogikirjoitus oli hyvä syy vihdoin kirjoittaa tästä sarjasta. :)
   Itse tykkäsin Gannicuksesta oikeastaan heti, mutta avopuolisoni oli samoilla linjoilla sun kanssa. Sama juttu Liamissa. Itsellänikin meni aikaa tottua. Ja tykkäsin kyllä kovasti myös Agron & Nasir parivaljakosta. <3 "Pahiksista" Crassus oli jotenkin todella mielenkiintoinen ja moniuloitteinen, kun taas Glaber niin ansaitsi kohtalonsa.

   Delete
  2. Glaber lähinnä ärsytti, mutta Crassus oli tosiaan persoonana paljon mielenkiintoisempi.

   Delete
 2. Minä en jaksanut innostua Spartacuksesta. Ei minua sinänsä seksi ja väkivalta siinä häirinnyt mutta ärsytti se vakivaltaisuuden korostaminen, turha hidastettu splättärimeiniki. Minusta se oli tarpeetonta ja aiheutti lähes joka kerta minussa sellaisen hohhoijaa ja haukotus -reaktion. Mielelläni olisin katsellut hyvännäköisiä ihmisiä jne. mutta en jaksanut noita hidastettuja veri roiskuu -juttuja. Lisäksi välillä tuli sellainen "jaahas ja sitten vähän studioseksiä väliin" -olo eli jotenkin en päässyt sinne maailman sisälle ollenkaan vaan sarjassa korostui jotenkin häiritsevästi se, että tiedostin kuvausryhmän ja studion ja tekniikan läsnäolon. Harmi sinänsä koska muuten tarina ja aika jne. kiinnostivat kyllä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tiedä, miten oma asenteeni muuttui niin paljon tämän sarjan kohdalla. Oma reaktioni oli nimittäin alussa aika sama, kun mitä kirjoitit.
   Spartacus taitaa olla sellainen sarja, että siitä tykkää tai ei. :)

   Delete
 3. Voi, tämä on sarja jota mun on pitänyt alkaa katsoa jo vaikka kuinka monesti! Silmäkarkki kelpaa aina sinkkutytölle ;D

  ReplyDelete
 4. Mua vähän häiritsi kausien hyppiminen ajassa. Varsinkin kun päänäyttelijä vaihtui samalla. :/ Viimeisestä kauhesta olen katsonut vain ekan jakson, koska se oli jotenkin todella plääääh ja innostus tyssäsi siihen.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...