Tuesday, July 5, 2011

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoito, osa 2 - Skin Care: Oily & Blemished Skin, part 2

Toinen osa käsittelee ihon kosteutusta.
This second part is about moisturizing. (Some of these products are only available in Finland.) Olen vuosien aikana kokeillut vaikka mitä eri kosteusvoiteita, jotka hillitsisivät ihon rasvoittumista. Sellaista en ole onnistunut löytämään. Ihoni kaipaa myös kosteutta, varsinkin talvisin ja tämä yhtälö on usein vaikea. Löysin viime syksynä uudestaan Lumenen Rauhoittavan Päivävoiteen (normaalisti se on purkissa, mutta sitä saa onneksi myös edullisemmassa tuubissa). Vaikka se on tarkoitettu normaalille/kuivalle iholle, tämä ei rasvoita ihoani eikä tuki. Varsinkin viime talvena tämä oli ihan mahtavaa kamaa. Nyt kesällä käytän   DermaE:n Vitamin A Wrinkle Treatment Moisturizing Geliä, jonka olen tilannut iHerbistä. Se on kevyttä ja öljytöntä ja hinta ei päätä huimaa (n.7€/200ml)). Myös apteekista saatava Humektan on ollut edullinen ja kevyt kosteuttaja. Minulla on käytössä näin kesällä erillinen silmänympärysvoide (Herbinan Sensitive), koska tuo geeli ei kosteuta silmänympäryksiä tarpeeksi.
I've tried so many moisturizers over the years and hoped that some of them would make my skin just a bit more matte. No such luck. My skin also needs moisture, especially during winter and this usually makes things difficult. Last fall I re-found Lumene's Sensitive Touch Daily Moisture Cream. It's recommended for normal/dry skin, but this doesn't make my skin oily or clog pores. My skin loved this last winter. Now during summer time I'm using  DermaE: Vitamin A Wrinkle Treatment Moisturizing Gel. It's really light, oil free and cheap (about 8$/200ml, from iHerb). I'm also using a separate eye creme 'cause the gel isn't moisturizing enough.

Näiden lisäksi olen löytänyt ratkaisun liialliseen ihon rasvoittumiseen meikin alla: MACin Prep+Prime Face Protect Spf 50 ja Shiseidon Anessa Perfect Smooth Suncreen Spf 50+. Molemmat ovat siis korkeasuojakertoimisia aurinkosuojia ja minulla ne toimivat täydellisenä meikinpohjustajana. Päivän aikana ei välttämättä tarvitse puuteroida kuin kerran (4-8 kertaan verrattuna).

Tuotteissa on eroja. Tykkään käyttää MACiä talvisin, koska sen koostumus on paksumpaa ja hieman kosteuttavampaa (käytän kyllä yleensä toista kosteusvoidetta primerin alla). Alussa tuntui, että tukkii hieman ihoa, mutta se meni ohi. 'Perfect Smooth' on koostumukseltaan taas hyvin maitomaista ja se pitää ravistaa ennen käyttöä. Tämäkin tuntui tukkivan aluksi. Tämä on myös kuivattavampi, joten en suosittele valmiiksi kuivalla iholle. Oma ihoni on sen verran kalvakka, että en ole huomannut näiden voiteiden jättävän valkoista kerrosta kasvoille. Tosin tuntuu, että ne vaalentavat aavistuksen meikkivoiteen väriä.
Ainoat huonot puolet ovat hinta (MAC n.28€ ja Anessa n.30-40€) ja näiden poisto on myös melko työlästä (voiteet jämähtävät ihoon), siksi käytänkin kaksoispuhdistusta. Ja näyttäisi, että Perfect Smooth on liittynyt lopetettujen tuotteiden listalle. :( Tämä on suunnattu nimenomaan Aasian markkinoille ja olenkin jo katsellut korvaavaa tuotetta ensi kesäksi. Tässä onneksi on vielä tämän kesän tarpeisiin.
 
Then I've found my HG products for oily skin (to use under make up). I use these as moisturizers/primers. MAC's Prep+Prime Face Protect spf 50 and Shiseido's Anessa Perfect Smooth Sunscreen spf 50+. Both have very high sun protection and for my skin these are perfect make up primers. I usually only have to blot once during the day (compared to 4-8 times a day). 

These products are quite different from each other. MAC is thicker in consistency and more moisturizing and that's why I usually use it during wintertime. At first it felt like it clogged my pores, but that went away. 'Perfect Smooth' is almost milk-like and you need to shake it before use. This also felt clogging at first. This also can be drying on skin, so I wouldn't recommend it someone with dry skin. I haven't noticed any white cast after putting these on, but I'm pretty pale, so I can't say that for sure. Sometimes it looks like these can lighten the foundation a bit. They both leave my skin matte after applying.
Only cons are price (MAC about 28€/30ml and Anessa 30-40€/60ml) and on my skin these can be quite difficult to cleanse (that's why I use precleanse). And it looks like Perfect Smooth has been discontinued. :( (This has been made for Asian market and I've already tried to find a replacing product.) 

2 comments:

  1. Mullakin on tuo DermaE voide ja se on kyllä ihanan tuntuista :) jutun ykkösosasta innostuneena ostin Lactolinen ja Erisanin putsarit :D pitkästä aikaa :)

    ReplyDelete
  2. Poikaystävänikin tykkää käyttää tuota DermaE:n geeliä. Kertoilehan sitten, mitä tykkäät tuosta Lactolinesta. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...