Saturday, July 2, 2011

Rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoito, osa 1 - Skin Care: Oily & Blemished Skin, part 1

Tästä aiheesta minulla riittää kirjoitettavaa, joten jaan postaukset pienemmiksi kokonaisuuksiksi. Ensiksi vuorossa ihonpuhdistus.
Minulla on melko ongelmainen iho ja suuri syy siihen, miksi alunperin aloin meikkaamaan, johtuu ihostani. Ensimmäiset epäpuhtaudet ilmaantuivat jo ala-asteella ja yläaste oli tietysti pahinta aikaa kaikesta. Kasvojeni iho on kauttaaltaan rasvoittuva, kaikki ihohuokoset ovat suurentuneet ja epäpuhtauksia tulee jatkuvasti (myös kaulaan, dekolteelle ja yläselkään). Pelkkä ulkoinen hoito ei vie näitä ongelmia pois, mutta säännöllinen ihonhoito auttaa silti suuresti.
I have a lot to write about this subject, so I'll make several posts. This part is about cleansing. 
I have a problem skin and that's big reason why I started wearing make up in the first place. I think my skin started getting worse when I was only 11-12 yrs. old (the worst phase was around 14-17). I have oily skin, enlarged pores all over my face and I get blemishes quite easily and constantly (on my face, neck, decollete and upper back). My daily skincare routines won't make these problems disappear, but it still helps a lot.

 Puhdistus / Cleansing

Teen iltaisin kaksoispuhdistuksen, eli ensin käytän öljypohjaista putsaria irrottamaan meikin tehokkaasti kasvoiltani. Tällä hetkellä käytössä Lumenen Hoitava Puhdistuöljy, jonka tekeminen on tietysti lopetettu. Levitän öljyn kuivalle iholle ja putsaan samalla myös vedenkestävän ripsarin pois, lisään sitten hieman vettä ja emulgoin öljyn. Tämän jälkeen kastelen kasvot kunnolla ja puhdistan ne sitten pesevämmällä putsarilla. Tällä hetkellä käytän Lactolinen Kasvopesua, joka on todella edullista (n.2€) ja puhdistaa hyvin. Ei kuivata juurikaan eikä siinä ole hajusteita tai väriaineita. Pesen kasvot vielä toiseen kertaan ja sen jälkeen putsaan loput silmämeikit Rimmelin Eye Make Up Removerilla, joka väittää olevansa myös vedenkestävälle meikille, mutta minulla se ei niitä poista. Muuten tämä on luottoputsarini. Lopuksi vielä kasvovedellä pyyhkiminen. Itselleni kasvovesi on erittäin tärkeä. Koska se poistaa loputkin meikin rippeet ja raikastaa ihoa. Olen nyt käyttänyt kohta 2 purkkia Herbinan Marja Spa Soft-kasvovettä. Aluksi en ollut ihan varma, mutta käytettyäni muuta välissä halusin palata tähän. Hajusta en niin välitä, mutta sen kestää kyllä.
In the evenings I use oil based pre-cleanser, which removes even waterproof make up really well. I use the oil on dry skin and after massaging I add some water and emulsify the oil. Then I add even more water and after that I use a face wash for sensitive skin (the oil alone doesn't clean my face well enough). My face wash is really affordable (only about 2€) and it really works. It cleanses my skin really well and doesn't dry. Toner is a must after washing my face (it removes any remaining make up and refreshes my skin). I use a non-alcoholic toner (usually something for sensitive skin).

Aamuisin pesen kasvot One Hand Washes The Otherin 'Black Magicillä'. Tämä ei ole valitettavasti toiminut niin hyvin kuin toivoin kaikkien arvosteluiden perusteella. :( Käytän kyllä loppuun, mutta esim. tuo Lactolinen kasvopesu toimii paremmin. Epäpuhtaudet eivät ole vähentyneet, mutta tuote on todella miellyttävän tuntuista ja puhdistaa ihon mukavasti. Käytän myös aamuisin kasvovettä ennen kosteutusta.
In the mornings I've been using One Hand Washes the Other's 'Black Magic'. Unfortunately this hasn't been as good as I hoped after reading lots of raving about it. :( I will use it but won't re-purchase. The cheap face wash I'm using works much better for my skin. I haven't noticed any improvement on my skin's condition, but Black Magic is a nice product to use, the consistency is soft and creamy and it washes my skin quite nicely. 

Kuten ehkä näkyy, pidän hyvin simppeliä linjaa kasvojen puhdistuksessa. Olen todennut nämä tuotteet toimiviksi, joten en niin herkästi etsi enää uutta. Joskus haluan kokeille uusia tuotteita, mutta tiedän, mihin palata, jos ne eivät olekaan hyviä. Epäpuhdas ihoni vaatii tehokasta puhdistusta, mutta tuotteet eivät silti saisi kuivattaa. Siispä käytän usein herkälle iholle suunnattuja juttuja.
As you can see, I keep my skin cleaning ritual quite simple. These products work for me, so I'm not constantly looking for something new. But I find something interesting and it doesn't live up to its claims I can always come back to my trustworthy products. My oily/blemished skin has be cleansed thoroughly, but the cleansers cannot be drying. That's why I use products for sensitive skin quite often.  

4 comments:

 1. Minulla on myös samantyyppinen iho, joten mielenkiintoista aina lukea muiden kokemuksia :) Olen tuota Black Magiciä himotellut jo pitkään, harmillista ettei se ole sinulla toiminut. Lactolinen putsarista en ollut aikaisemmit kuullut, pitää ehdottomasti testata. Hinta ainakin on sopiva :D Minä olen tykännyt Erisanin puhdistusgeelistä, se on myös tarkoitettu herkälle iholle.

  ReplyDelete
 2. Kiva kuulla, että tästä on mahdollisesti hyötyä muillekin. Lactolinen kasvoputsaria olen nähnyt viime aikoina Vapaa Valinnassa ja Tarjoustalossa. Mulla on kokeilematta vielä tuosta Black Magicistä se palasaippuaversio (odotteleen kaapissa). Voihan olla, että osoittautuu ihan täydelliseksi. :)
  Erisania käytin pitkään, mutta tuntui, että kuluu tosi nopsaan eikä putsaa ihan niin hyvin kuin haluaisin.

  ReplyDelete
 3. Ai että olen Erisanin ihan unohtanut! Voisi laittaa sen + Lactolinen ostoslistalle :)
  Mullakin on melko samantyylinen iho mutta luomuilla olen saanut ok kuntoon. Tuo Lumenen öljy oli ihan kiva tuote mutta rupesi heti tukkimaan. Muuten olisin tykännyt.

  ReplyDelete
 4. Minäkään en voi tuota Lumenea käyttää ilman toista putsaria. Olen kokeillut myös Pienen Tuoksukaupas manteliöljyä samaan käyttötarkoitukseen, mutta tuo Lumene toimii paremmin. (Dermalogican Precleanse voisi myös olla kokeilemisen arvoinen, mutta turhan tyyris.)
  Luomujutut kiinnostaa mua todella paljon, mutta taidan silti pysytellä näissä vanhoissa, tarpeeksi hyviksi todetuissa tuotteissa (kukkarokin kiittää.. ;)).

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...