Sunday, February 8, 2015

Berlin: Queen, Tea, Make-Up & Chocolate

Ihana ja intensiivinen Berliinin matka on takana. Reissusta jäi paljon upeita muistoja ja pientä ostettavaakin löytyi. Matkan päätarkoitus oli Queen + Adam Lambert -konsertti O2 -areenalla, mutta onneksi meille jäi aikaa tutkia Berliiniä parin päivän ajan.

Hotellimme sijaitsi Friedrichshainin alueella, josta oli helppo päästä keskustan suuntaan S ja U Bahnilla. Hotelli oli myös kavelymatkan päässä O2 -areenasta.  Hotellimme lähellä oli aivan mahtava hampurilaisravintola 'BurgerAMT' (Krossener Straße 21-22). Hinnat olivat halvat, ruoka erinomasta ja palvelu hyvää. Mutta tuonne mennessä kannattaa varautua jonottamaan. Arki-iltoinakin paikka oli ihan täynnä.
Tein etukäteen pienen listan paikoista, joissa halusin käydä. Ensimmäisenä oli KaDeWe -tavaratalo, jonka kosmetiikkaosasto houkutteli kovasti. Kaikki kosmetiikka löytyy heti ensimmäisestä kerroksesta. Esillä oli varmaakin kaikki suuret merkit ja jokaisella ständillä oli omat konsulentit. Olin luvannut itselleni ennen matkaa, että saan ostaa jonkuin kalliimman hajuveden ja Tom Fordin huulipunan. Kävin Fordin ständillä katselemassa ja nuuhkimassa hajuvesiä, mutta sieltä ei loppujen lopuksi lähtenyt mitään mukaan. Himoitsemani 'Stavros' -huulipuna oli loppuunmyyty ja hajuvedet (Tobacco Vanille ja Black Orchid) eivät sitten kuitenkaan iskeneet (vielä).

Kävin myös Serge Lutens'in ständillä kokeilemassa 'Un Bois Vanille' -hajuvettä ja voi olla, että sen hankin vielä joku päivä. Harmittaa, että en uskaltanut käydä nuuhkimassa Guerlainin harvinaisempia hajuvesiä. Ensi kerralla sitten.
KaDeWe:n 6. kerroksessa on oikea gourmet-taivas. Siellä oli leivonnaisia, suklaata, kahvia, alkoholia, mausteita jne. Itseäni kiinnosti teevalikoimat eniten. Tosin ostin vain yhden purkin. Rakastan ranskalaista Kusmi Tea -merkkiä todella paljon. Maistoin tätä ihanan mausteista, vihreää 'Imperial Label'-teetä ystäväni luona ja piti saada oma purkki. Hintaa näillä 125g purkeilla oli n.17e.
Olen ollut melkein kuukauden jonkinlaisessa herkkulakossa, mutta olin päättänyt, että Berliinissä saan käydä herkuttelemassa ainakin yhtenä päivänä. Fassbender & Rausch on sekä suklaakauppa että -kahvila. Tämä suklaataivas löytyy osoitteesta Charlottenst. 60 (sinne pääsee helposti U2-linjalla, kun jää pois Stadtmitte -pysäkillä). Voin kertoa, että oli hyvää, eikä hinnat olleet Suomen kahviloita hurjemmat.
Muutaman sadan metrin päästä hotelliltamme oli DM-kauppa, jossa myydään edullista markettikosmetiikkaa. Suomen hintoihin tottuneena siellä meni ensin ihan sekaisin. En ottanut mukaan shampoota, hoitoainetta tai kropparasvaa, joten ne piti joka tapauksessa hankkia. Ihastuin erityisen paljon tuohon bodymilkiin, joka maksoi hurjat 1,75e.
Näistäkin suurin osa tuli tarpeeseen. Rajauskynä, kulmageeli ja luomivärin pohjustaja vetelevät viimeisiään. Pohjustustuotteita tykkään kokeilla, vaikka usein ne eivät minulla toimikaan.

NYXiä löytyy Douglas -ketjun liikkeistä, mutta olin melko pettynyt tarjontaan, koska suurin osa tuotteista puuttui. Esim. mattahuulivärejä ei ollut ollenkaan, eikä Macaron -huulipunia ja poskipuniakin oli todella huonosti tarjolla. Yhdessä Douglasissa oli myös Urban Decaytä, mutta hinnat olivat aika kovat. Oli silti ihana päästä hypistelemään tuotteita ihan livenä.

Varsinainen sekoaminen tapahtui sitten KIKOssa. Kuvassa näkyvä satsi maksoi vähän yli 30e. Liikkeessä on melkein liikaa kaikkea, joten keskityin olennaisiin. Onneksi KIKOa saa tilattua Suomeen heidän verkkokauppansa kautta, joten ei tarvitse odottaa seuraavaan reissua.
Reissu huipentui tietysti Queen + Adam Lambert -konserttiin. Tätä olen odottanut niin kauan. Queenin musiikki on kuulunut elämääni todella läheisesti jo 23 vuotta, enkä olisi ikinä uskonut, että näen bändin (tai ainakin osan siitä) koskaan livenä. Konsertti olikin melko koskettava kokemus, eikä kyyneliltä vältytty.
Brian May on ihanan sympaattinen, vanha herra. Hän oli silminnähden innoissaan keikasta ja hänen tarinointiaan olisin voinut kuunnella vaikka koko illaan. 2 tunnin keikka oli ihan liian nopeasti ohi.
Adam on livenä aivan uskomattoman energinen ja hänen äänensä on ihan omaa luokkaansa. Tästä jätkästä löytyy herkkyyttä ja voimaa (ja kiroilee kuin merimies). Omiksi suosikeiksi nousi tältä keikalta Killer Queen, Save Me, Radio Gaga ja Love of my Life.
Freddie during Bohemian Rhapsody <3
Fiilis keikan jälkeen. :D (Adam ja Freddie olisivat ehkä arvostaneet paljettitoppiani.)
In English:
Here's a recap of my trip to Berlin. This trip was amazing. The main reason to go there was Queen + Adam Lambert concert. But we had time to explore Berlin for a few days. I made a map of places I want to visit (most were cosmetics related). 

First on my list was KaDeWe, which is a huge department store. I mainly went there to visit Tom Ford stand. I had promised myself I can buy one lipstick and a perfume. I wanted to buy lipstick called 'Stavros', but it was sold out. Buu. And I didn't like Black Orchid or Tobacco Vanille perfumes that much (not yet, anyway). I did visit Serge Lutens stand too and tested Un Bois Vanille perfume and may end up getting it one day. 

KIKO was the place where I almost lost it. ;) There was almost too much stuff there. DM's are very affordable places to buy daily cosmetics. 

The Queen concert was amazing. The 2 hours just flew by. It was funny and touching and rocking. Adam has a voice like no other and Brian May is a sweet elderly gentleman who enjoyed every minute of the gig. 
This concert was worth 10 trips. If ever get the chance to see Queen + Adam, do so. 

10 comments:

  1. Queen on huippu! Show Must Go On on yksi parhaimmista biiseistä ikinä. Mullakin herää noista biiseistä paljon muistoja... Mahtavaa, että pääsit heidän keikalleen. Mekin oltiin miehen kanssa Berliinissä heti joulun jälkeen muutama päivä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on! Silloin pienempänä tykkäsin hieman eri kappaleista kuin nyt, mutta muistot on säilyneet. :)

      Delete
  2. Oon kyllä ihan mielettömän kateellinen tuosta keikasta :D Oli varmasti mahtava reissu kaikin puolin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Todella ihana reissu. Mukana oli isoveli, joka on fanittanut Queenia yhtä kauan. Me nähdään aika harvoin, joten siitäkin puolesta oli mahtava matka.

      Delete
  3. Varmaan oli hieno keikka! Teidän hotelli oli aika lähellä missä meidän kaveri asuu näköjään, itse ei ole tultu yövyttyä Friedrichsainin alueella, mutta baareja siellä on tullut kierrettyä :D Varsinkin Halfordin baariin pakko mennä joka kerta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai hitsi, se Halford baari olis ollut jossain lähellä siis? Ensi kerralla sitten. :)
      Ihan mielettömän upea keikka!

      Delete
  4. Teetä, suklaata ja Queenia. Siitä on hyvä reissu tehty. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti parhaat reissut sisältää nuo elementit. :) Toki teellä ja suklaalla sekä Queenin kuuntelullakin pääsee aika pitkälle.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...