Saturday, December 17, 2016

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 17: Glitteriä!

Olen jälleen vuoden tauon jälkeen mukana Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterissa. Tänään aukeaa vain tämä luukku, mutta eilen oli tuplat DIXI ja Polish This blogeissa. Huomenna taas luukut aukeavat Nutturapää - ja Eyeshadow and Flame -blogeissa.
Minulle oli alusta asti selvää, että haluan kirjoittaa glitteristä. Monet kokevat pölisevät glitterit hankaliksi käyttää ja itsellänikin niiden käyttö on ollut turhan harvassa. Tähän ongelmaan on tee-se-itse ratkaisu. Törmäsin sattumalta nettikauppaan, jossa oli myytävänä näitä kiinteitä glittereitä ja etsiessäni lisää tietoa, löysin YouTubesta ohjeen, jolla saman homman voi tehdä itse. Tätä piti päästä kokeilemaan.
Tarvitset seuraavat tarvikkeet:
- Glyseriiniä/glyserolia. Löysin tätä apteekista. En tiedä, onko sillä merkitystä, että tämä on 85% eikä 100%. Esim. iHerbistä saa tilattua 100% glyseriiniä (hakusanalla 'glycerol').
- Aloe Vera geeliä. En tiedä, onko tämä sellaista 99,9% geeliä, koska tuubissa ei lue. Aloe Vera geeliä on helpompi löytää ihan täältä Suomesta, mutta iHerbistä olisi saanut tämänkin helposti tilattua. Minulla ei vain ollut tarpeeksi aikaa tehdä tilausta.
- Alkoholia/desinfioimisainetta. Suomesta ei saa niin sanottua rubbing alcoholia, jota varsinkin USA:ssa käytetään paljon. Mutta tämän Neo-Amiseptin pitäisi käydä yhtä hyvin.
- Mittaruiskun. Näitä saa ostaa ainakin apteekeista.
- Tyhjiä luomiväripannuja. Testasin ensimmäisen kokeilun vanhaan, tyhjään luomiväripannuun. Muuten tilasin Z-paletin tyhjiä pannuja BeautyBaystä.
- Pieni astia, jossa nesteet sekoitetaan ja esim. hammastikku, jolla saat sekoitettua kaiken keskenään.

Sekoitussuhde on seuraava:
3ml alkoholia/desinfioimisainetta
2ml glyserolia
1ml aloe vera geeliä

Nesteet sekoitetaan hyvin keskenään, jonka jälkeen sitä otetaan ruiskuun ja lisätään sitä luomiväripannuun noin puoleen väliin saakka. Sen jälkeen kaadetaan glitteriä joukkoon ja aletaan varovasti sekoittaa esim. hammastikun kanssa. Lopputulos on hieman geelimäinen, ei liian kuiva.
Ylläolevassa kuvassa glitterit on juuri sekoitettu ja ne ovat vielä märkiä/geelimäisiä. Glitterit saavat kuivaa seuraavat 24h, jonka jälkeen niiden pintaa voi painaa paperilla ja euron kolikolla, jotta saadaan pinta tasaiseksi.

Sitten ihanat napit ovat valmiina laitettavaksi palettiin ja käytettäväksi kasvoilla tai muualla kropassa. Kaikissa glittereissä taitaa olla suositus, että ei silmien läheisyydessä käytettäväksi, mutta itse olen elänyt vaarallisesti. Olen kuitenkin katsonut, että glitterit ovat kosmetiikka käyttöön eikä askarteluun.
Tässä vielä swatchit glittereistä. On ne vaan nättejä. Ensimmäinen glitteri on joku ikuisuusvanha Make Up Storen glitteri, joka on vaan jäänyt meikkipakin pohjalle. Se on koostumukseltaan huomattavasti hienojakoisempaa kuin muut. Fuksia ja tummanpunainen glitteri ovat Mehronin Paradise Glittereitä sävyissä Fuschia ja Cabernet. Tuolla tummemmalla kokeilen tehdä glitterhuulet aivan ehdottomasti.
Vaikka nämä pressatut glitterit pysyvät paremmin kasassa, niin itse haluan ehdottomasti käyttää niiden kanssa pohjustajaa/kiinnittäjää. Uusimpana hankintana on E.l.f.:in Glitter Primer. Fyrinnaen Pixie Epoxy on myös oikein kiva vaihtoehto. Kummatkin ovat myös kivan hintaisia (n.6-7€). Nestemäisistä minulla on Lit Cosmeticsin Clearly Liquid Glitter Base, joka on näppärä, mutta tekee glitteristä turhan tönkköä luomillani. Olen tykännyt enemmän Inglotin Duraline -nesteestä.
Jos sinulla sattuu pyörimään laatikoissa vähälle käytölle jääneitä glittereitä, niin tämä on ihan mukava tapa saada ne hyötykäyttöön.

3 comments:

  1. Oi, mitä kimallusta. Itse olen tosi arka käyttämään glitteriä luomilla, mutta ihailen kyllä sujuvasti muilla. :)

    ReplyDelete
  2. Ihan uusi juttu minulle, en ole ikinä kokeillut. Yhden kulmapaletin olen kyllä korjannut Viru valgealla :)

    ReplyDelete
  3. Kokemuksen syvällä rintaäänellä haluan vielä varoittaa tuosta askarteluglitteristä silmien lähellä. itselläni on mennyt glitteri silmään ja se jouduttiin terveyskeskuksessa lääkärin toimesta poistamaan. Glitteri on kuin pieni metallipala,varsinkin mitä terävämpi reuna glitterissä on. Glitteri lävisti reunalla yläluomeni sisäpuolelta ja mikään huuhtelu ei auttanut enää. Mitään vammaa ei jäänyt mutta todella epämiellyttävä kokemus ja tästä oppineena varon askartelu glittereitä ihan askartelu mielessäkin. Jokainen toki saa elää vaarallisesti ja tehdä omat valinnat.. halusin vaan kertoa oman kokemukseni.. ��

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...