Thursday, February 12, 2015

Tea Time!

Minulta toivottiin jo varmaan vuosi sitten juttua teestä. Olen vuosien saatossa hurahtanut teenjuojaksi (kahvia en ole koskaan muuta kuin maistanut, yäk). Minusta tuntuu, että makuni hajuvesien ja teen kanssa menevät melko käsi kädessä. Pidän kummassakin osa-alueessa gourmand-mausta/hajusta. Tuossa yläkuvassa näkyy myös lempi teekuppini. Juon tätä kirjoittaessa tuosta 'Queen of Fucking Everything' -kupista vihreää mansikka-raparperiteetä. Taika-mukit ovat kauniita, mutta hiukan liian suuria.
Viimeisin teeihastukseni ovat olleet Terre d'Oc:in teet. Googlettaessani tietoa tästä firmasti tajusin, että hehän valmistavat myös kosmetiikkaa. :) Ihana yhdistelmä. Nämä purkit tulivat yhdessä isossa lahjapakkauksessa, jonka bongasin Stockalta. Tässä on sekä vihreää että mustaa teetä. Oma suosikkini on ehdottomasti Salted Butter Caramel. Mmmm.... Hintaa tuolla lahjapakkauksella oli n.26e.
Kusmi Tean valmistamat teet ovat kulkeneet mukanani jo vuosia. Tässä on oma suosikkikolmikkoni: Spicy Chocolate (vähän sellainen chai-teen ja jouluteen risteytys), Imperial Label (uusin tulokas Berliinistä; ihanan mausteinen vihreä tee) ja ikisuosikki Prince Vladimir (mausteilla, sitruksella ja vaniljalla maustettu musta tee). Muutama tyhjä purkkikin löytyy, mutta en millään raaski heittää pois.
Sekalainen seurakunta. Karpalo-kinuski on myös ikisuosikki. Ostan tätä aina uudestaan. Twiningsin vihreä karpalotee on myös yksi kestosuosikki. En ennen välittänyt vihreästä teestä, mutta nykyään tykkään (tosin sellaisista, jotka eivät juuri maistu sille vihreälle teelle). Uusi vihreä suosikki on Liptonin 'Lemon Macaroon'. Ihanan raikas ja makea. Kuvasta puuttuu Pirkan valmistama Karpalo-kerma rooibostee, jota olen juonut varmaan kymmenen pakettia.

Taka rivissä näkyvä 'Musta Magia' on lahja serkultani. Jyväskylässä on pieni tee, kahvi & suklaa puoti 'Coffea', josta tämä ihanuus on peräisin. Musta mysteeripurkki pitää sisällään Althausen 'Sweet Rosie O'Grady' -teetä. Tässä teessä sekoittuu viskin ja kaakaon maku. Erinomaisen ihana yhdistelmä. Suosittelen kokeilemaan. <3
Tuo ihana tiskirätti on H&M:stä. (Ostin myös saman sarjan keittiöpyyhkeen.) Ja nuo vielä ihanammat lusikat ovat Jaakko Rajalan käsialaa. Jos tykkäät niistä yhtä paljon kuin minä, niin täältä niitä saa tilattua: Jaakko Rajala (sieltä löytyy myös maailman sympaattisin kissakakkulapio).

In English:
I like to drink tea. Mostly black and green. I has quite similar taste in perfumes and in teas, I like gourmand tastes and scents. 

My favorite brand after all these years is Kusmi Tea from France. The jars alone are pieces of art. Worth trying. 

The quirky spoons are made by Jaakko Rajala. He's a super talented blacksmith. 

12 comments:

  1. Ah, tee! Juuri kämppiksen kanssa todettiin, että meille ei siiten osteta enää yhtään teetä. Homma on lähtenyt vähän lapasesta: meillä on yksi iso laatikko, joka on täynnä ainoastaan teetä. Lisäksi hylly notkuu, teestä. Tämä taitaa olla minulle kosmetiikkaharrastukseen vertautuva akilleen kantapää. Mutta hei, koti jossa on kirjoja, teetä ja kosmetiikkaa, on hyvä koti ;)

    Mielenkiintoista, miten maut ovatkaan erilaisia! Mä en tykkää juuri ollenkaan noista gourmand-teelaaduista. Kaikki karamellilla maustettu, nou nou. Mutta mausteiset chaiseokset, ai ai. Ja hyvät brittiteet! Ja yrttitee, kuten marokkolainen minttu. NAM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samaa mieltä; tee, kirjat ja kosmetiikka on ihana yhdistelmä. :)

      Ainoa minttuinen "tee" jota juon, on piparminttua (pelkkää sellaista). Se rauhoittaa vatsaani, joten sitä täytyy aina olla kaapissa. Muuten mintusta tulee vain hammastahna mieleen. ;)

      Delete
  2. Join just aamuteen ja nyt tekee taas mieli teetä. Kiitos nyt sitten tästäkin. ;)

    Miksiköhän en ole nähnyt noita Terre d'Oceja itse Stockalla... muutamakin maku kuulostaa tosi jännältä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen hyvä. ;)
      Tuo lahjapakkaus on texmex-hyllyn päädyssä (loogisesti), muuten noita ei saa yksittäisissä purkeissa. Mutta meille saa tulle maistelemaan. :)

      Delete
  3. Onpa koreita teerasioita, en minäkään raaskisi heittää niitä pois. Ja nuo lusikat näyttää sekä hienoilta että tarpeeksi pitkiltä teemukiin. Mulla suurin osa pikkulusikoista on niin lyhyitä, että ne vain ui juomassa, kun sellaisen mukiin heittää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liian lyhyet lusikat on ärsyttäviä. Nämä Jaakon tekemät taas juuri sopivia (myös noihin Taika -mukeihin).

      Delete
  4. Aivan ihanat lusikat! Pakko laittaa osoite välimuistiin ylös. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne on niin sympaattisia ja jokaisella on eri ilme. :)

      Delete
  5. Kiitos vaan sun, niin jäin silloin aikanaan koukkuun tuohon Sweet Rosie O'Gradyyn. Taidan tietää, mitä teetä juon tänä iltana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih! Se on aika ihanan erikoista teetä. Itse meinaan aina unohtaa, kun se on tuolla omassa purkissaan.

      Delete
  6. Blasphemy! Teemuki ei voi koskaan olla liian iso!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä olen niin hidas juomaan teetä, että pohjat jäähtyy aina. :) Siksi suosin vähän pienempiä kuppeja (kun en tietenkään voi kaataa Taika -mukia vain osittain täyteen...)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...