Monday, February 23, 2015

Perfume Collection 2015

Rakastan hajuvesiä. Olen aivan amatööri tuoksujen suhteen, mutta rakastan niitä silti. Luen paljon tuoksuista ja etsin uusia ja mielenkiintoisia hajuvesiä koko ajan. Minulla on muutenkin ollut vähän tällainen listausvaihe menossa. Välillä on ihana kaivella omia varastojaan ja järjestellä niitä vähän uudestaan.

Mietin hetken, missä järjestyksessä kuvaan tuoksut ja päädyin värijärjestykseen. Ensimmäisessä rivissä on lähinnä vaniljatuoksuja, vaikka valintaperuste olikin pullojen väri eikä sisältö. Minulla on selvästi menossa aika vaniljainen vaihe ja mietin tällä hetkellä Van Cleef & Arpels: Orchidee Vanille -hajuveden hankkimista (hintaa sillä on n.100-150e, enkä ole päässyt kokeilemaan tuoksua, mutta se houkuttelee niin kovasti).

Omat suosikit:
*** Rakastan/Love
** Pidän todella paljon/Like
* Kiva tuoksu/Ok, nice

1. Serge Lutens: Un Bois Vanille ***
2. Molinard: Les Orienteux - Vanille **
3. Molinard: Les Orienteux - Vanille Marine **
4. Yves Rocher: Vanille Noire **
5. Lancôme: La Vie Est Belle **
6. Guerlain: Shalimar Perfum Initial ***
Toinen rivi on melko sekalainen seurakunta. Itse nimesin tämän mummohajuvesi/nostalgia-rivistöksi. Tuossa Rochasin Tocade -hajuvedessä on ehkä kamalin pullo ikinä. Kun taas 'Ange ou Démon' -pullo on kuin pieni taideteos.

7. Lalique: Le Parfum
8. Givenchy: Ange ou Démon *
9. Jesus Del Pozo: In Black
10. Givenchy: Eau Torride
11. Rochas: Tocade *
12. Joop: All About Eve **
Tiesin etukäteen, että violetteja pulloja on eniten. Nämä ovat kaikki omalla tavallaan tummia tuoksuja, jopa raskaita. Iso osa näistä sopii parhaiten iltaan, mutta itse käytän hajuvesiä lähinnä fiiliksen mukaan. Olen tilannut paljon tuoksuja sokkona, koska Suomesta monia näistä ei saa. Tähän mennessä ei ole tullut kovin pahoja huteja. Osa on lähtenyt eteenpäin ja näissäkin on muutamia, joista voisin luopua.

13. Lolita Lempicka: Lolita Lempicka - Eau de Minuit **
14. Lolita Lempicka: Lolita Lempicka **
15. Yves Saint Laurent: Manifesto l'Elixir ***
16. John Galliano: John Galliano **
17. Anna Sui: Anna Sui ***
18. Illamasqua: Freak
19. Diesel: Loverdose **
20. Diesel: Loverdose Tattoo **
21. Chopard: Happy Spirit Magical Nights *
Siniturkoosissa osiossa on kaksi pitkäaikaista suosikkiani, joiden kummankin valmistus on lopetettu. Eniten harmittaa tuo Lolita Lempickan L:n poistuminen markkinoilta. Se on vain niin ihastuttavan pehmeän vaniljainen tuoksu.

22. Anna Sui: Sui Dreams ***
23. Lolita Lempicka: L ***
24. Salvatore Ferragamo: Incanto Charms *
Viimeisenä karkkihylly. Aika hyvin näiden pullojen ulkomuoto ja väri kertovat, mitä ne pitävät sisällään. Tältä riviltä löytyy vanhin omistamani tuoksu. Tuo Versacen Versus. Siitä ei olisi enää kuin jämät jäljellä, mutta odottelen ehkä kesään tuon käyttämistä.

25. Katy Perry: Killer Queen *
26. Juicy Couture: Gold Couture **
27. Juicy Couture: Viva la Juicy **
28. Versace: Versus - Time for Pleasure *
29. Anna Sui: Dolly Girl
30. Aquolina: Pink Sugar *
31. Dessert Treats: Vanilla Ice Cream
32. Calvin Klein: One Shock

Näiden lisäksi minulla on pitkä toivelista tuoksuista, joita haluaisin ainakin päästä kokeilemaan. Osa niistä on lopetettuja, osa liian kalliita ja osa vain hankalasti saatavissa. Tällä hetkellä kaupoissa olevista tuoksuista listallani ovat: Dolce & Gabbanan 'The One Desire', Yves saint Laurentin 'Black Opium' ja Dieselin tuleva 'Loverdose Red Kiss'.

Millaisia tuoksujen käyttäjiä teistä löytyy?

In English:
I felt like listing all my perfumes. I'm an amateur when it comes to scents, but I love them anyway. I love reading about perfumes and I'm always looking for new interesting scents.

I'm in a middle of vanilla phase. :) My latest buy was Serge Lutens' Un Bois Vanille. And now I'm dreaming of Van Cleef & Arpels' 'Orchidee Vanille', which is very expensive and I've never even tested it. 

14 comments:

  1. Ihania helmiä, kuten All About Eve, Tocade, Time For Pleasure, Lolita Lempicka, joista tulee itsellekin ihania muistoja mieleen. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajattelinkin, että tämä aihe on sinua lähellä. :)
      Sun tuoksupostauksia on niin ihana lukea. Itse opettelen tässä pikku hiljaa ihanaa tuoksujen maailmaa. :)

      Delete
  2. Tuo vaniljatuoksujen rivistö, NAM! Itse tykkään hulluna vaniljasta, mutta vain sellaisesta "aikuisesta", vähän savuisestä. Överimakeat jätän toisille. Omastakin (sun kokoelmaan verrattuna säälittävästä) pullorivistöstä löytyy tuo YR:n Vanille Noire. Se on kunnon yllättäjä, edullinen mutta aika laadukas. Nyt olen punninnut, tilaanko Sergeltä just tuon Un Bois Vanillen vai Daim Blondin. Tai ehkä molemmat, olenhan tehty rahasta... :D

    Mun tuoksumaku on juu aika vahva, mausteinen ja mielellään ei liian makea, mutta toisaalta makeutta tulee olla. Pidän kovasti vihreistä tuoksuista, mutta ne eivät vaan sovi mulle ollenkaan, kun olen luonteeltani enemmän överi. Guerlain-myyntipisteen täti sen kerran totesi: sussa on artistin aura, tarvitset ISON tuoksun. (Rakastan Guerlainia, se on ehdottomasti lempparituoksutaloni!) Olen avoin monenlaiselle tuoksulle, ja melkein kaikkea olen valmis kokeilemaan. Ehkä julkkistuoksuja en, mutta mielelläni muutan mielipidettäni, jos se on aiheellista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä tykkään myös karkkivaniljoista. :) Mutta nykyään olen ehkä enemmän kallellaan noihin aikuisempiin versioihin. (Joitakin Sergen tuoksuja saa nyt perfume.fi sivustolta n.60e hintaan. Sieltä nappasin omani.)

      Harmittaa vieläkin, että minulla oli niin vähän aikaa Berliinissä ihmetellä tuoksuja (ja minulla oli vielä migreeni siihen päälle). Olisin halunnut kokeilla Guerlainin Les Elixir Charnel -sarjan tuoksuja. Myös Tom Fordit jäivät nyt todella pienellä nuuhkaisulle, koska päänsärkyisenä ne olivat vain liikaa. Ensi kerralla haluan tutustua paremmin TF:n Tobacco Vanille -hajuveteen.

      Delete
    2. Jaahas, klikkasin perfume.fi -sivulle. Virhe.....

      Pakko sanoa, että Tom Fordit ovat olleet mulle kaikenkaikkiaan iso pettymys. Harmitti, kun halusin tykätä Tobacco Vanillesta, mutta kun ei niin ei. :(

      Delete
    3. Fanni, Un Bois Vanille on vaniljatuoksu kun taas Daim Blonde on nahkaisen aprikoosinen eikä oikeastaan ollenkaan vaniljainen. Siis jos vaniljatuoksua tuumailet. Daim Blonde on toki ihana sekin! Guerlainin Angélique Noire kuulostaa ihan sun tuoksulta, se on vihreä vanilja ja aivan _kuolettavan_ ihana tuoksu!! No, harmillisesti hintakin on todella kuolettava! :-P :-(

      Vähän vastaavaan elämykseen pääsee hieman köyhempikin nainen kerrostamalla YR:n Nerolia ja Molinardin Vanillea, joskaan eihän se tietenkään ole millään muotoa sama asia.

      Suosittelen Fanni nuuhkaisemaan, jos vaan jostain nenäsi alle onnistut saamaan, Parfum d'Empiren Ambre Russea. Se ei ole vaniljatuoksu ja aika monelle turhan tuhti (ainakin alku) mutta jestas mikä ihanan pehmeä drydown siinä onkaan! Saattaisit tykätä. Niin kuin Tiahaar myös, voisin veikata! Siinä on savuisuutta mutta myös hieman makeutta. Olen siitä kirjoittanut joskus ikuisuus sitten blogissakin. Tosin nykyään kirjoittaisin siitä ehkä vähän pehmeämmän kuvauksen. Se on jokatapauksessa nykyään yksi mun talvisuosikeistani.

      Delete
    4. Oh, nam! Kaikelle. Kiitos vinkeistä, toivottavasti pääsen nuuhkaisemaan tuota Ambre Russea. Tuo Angelique Noire on ikuinen himotuksen kohde, sitten kun oon rikas ja kuuluisa..... ;)

      Ja siis joo, Daim Blondia kattelin nimenomaan sen takia, että on nahkainen! :)

      Delete
    5. Sitten kun olet rikas ja kuuluisa niin ehdottomasti kannattaa nuuhkia myös Guerlainin Cuir Beluga ja Spiritueuse Double Vanille. Jälkimmäinen oli minulle aavistuksen pettymys mutta taisi vaan olla niin korkealla odotukset, että ei mikään ihme, todella hyvä tuoksuhan se kuitenkin on! Voi kun saisi jonkun lottovoiton tai muun, olisu muutamakin tuoksu odottelemassa ostajaansa....

      Delete
  3. Meillä on kyllä aika samanlainen tuoksumaku! Vanilja on se juttu mullakin :) Tykkäilen paljon myös gourmandimmasta vivahteesta (hedelmät, sitrukset, mausteet, yrtit) ja itämaisesta. Kovin kukkaiset tuoksut saavat mun puolesta jäädä kauppaan, mutta kyllä niidenkin parista löytyy muutamia ihania suosikkeja. Vihreisiin tuoksuihin en aivan ole päässyt kiinni, vaikka tuoksunuotit kuulostavat aina kovin kiinnostavilta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vihreät tuoksut ovat omalla listallani aika alhaalla, niistä tulee helpoiten päänsärkyinen olo. Sama juttu kukkatuoksuista. Tosin pitäisi yrittää listata kaikki nuotit, joita rakastamissani tuoksuissa on, niin olisi helpompi etsiä uusia kiinnostavia tuoksuja (heh, meinasin kirjottaa 'tuksuja'). Mutta juuri gourmand-tuoksut on lähellä sydäntä. <3

      Kaipaan edelleen Suomeen monipuolisempia tuoksuvalikoimia. Tylsää tilata netistä. Osa viehätystä on kuitenkin päästä nuuhkimaan hajuvesiä livenä.

      Delete
  4. Replies
    1. Kiitos. :) Tykkään itse lukea tällaisia juttuja tosi paljon ja näitä on myös kiva kirjoittaa.

      Delete
  5. Kuinkas ollakaan, olen jo varmaan vuoden päivät kärkkynyt Van Cleef & Arpelsin Orchidee Vanillea, mutta en ole saanut aikaiseksi hankkia sitä! Minulta muuten löytyy 8 samaa tuoksua kuin mitä olet postaukseen listannut! ;-) Manifestosta minulla on se originaali. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harmittaa, etten viime keväänä käynyt kokeilamassa tuoksua Tallinnassa. Mutta onhan näitä sokkotuoksuja kertynyt muutenkin, joten voisin kuvitella pitäväni myös tästä. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...