Tuesday, November 29, 2016

Urban Decay: Plague ja Kosmetiikkabloggaajien Joulukalenteri

Urban Decay julkaisi muutama viikko sitten uudelleen vanhoja huulipunasävyjä. Silloin muinoin UD ei ollut minulle vielä tuttu, mutta vintage-sävyt vetosivat kovasti. Olisin voinut kotiuttaa useammankin punan, mutta päädyin tähän suht helppoon sävyyn 'Plague'. Se näyttää hylsyssä violetilta, mutta huulilla se on enemmän pinkki, jossa on kaunis sinertävä hohde.
Huulipunan pakkaus on todella kiva. Huulipunan hylsy todellakin näyttää hylsyltä. Muuten muotoilu vastaa muita Vice-punia.
Punassa on suht kevyt koostumus ja punaa saa halutessaan kerrostettua peittävämmäksi. Pysyvyys on ok, mutta ei tietenkään yhtä hyvä kuin mattapunissa.


Kosmetiikkabloggaajat ovat jälleen yhdistäneet voimansa ja joulukuussa on jälleen luvassa joulukalenteri. Itsekin pienen tauon jälkeen mukana. Oma luukkuni on no 17 ja luvassa on kimalletta.

1. Nails1820 & Charlotta Eve
2. Henna V & High & Light

Thursday, November 17, 2016

PCOS -oireyhtymä

Ajattelin, että tämä aihe saattaisi kiinnostaa joitain teistä lukijoista, vaikka poikkean omasta linjastani. Nähtävästi päivitän tästä melko samasta aiheesta aina näin loppusyksystä.

Tämä syksy on mennyt vähän tylsissä tunnelmissa. Pitkään kestänyt flunssa on väsyttänyt kovasti ja kroppa on muutenkin kenkutellut normaalia enemmän. Olen pari kertaa kirjoitellut hiustenlähdöstä ja ensimmäiseen postaukseen kirjoitti ihana, anonyymi lukija, joka heitti ilmaan, että hiustenlähtö voisi johtua PCO(S) oireyhtymästä, eli polykystisistä munasarjoista.
Ennen hiustenlähtöä, Vuosi 2011. Kuvaaja: Marja Haapakangas
Tämä ei silloin tuntunut mitenkään kaukaa haetulta, mutta olen tähän syksyyn asti ajatellut, että kilpirauhanen on syyllinen hiustenlähtöön, väsymykseen, painonnousuun ja epäsäännölliseen kiertoon. Ainoa, jota olen ihmetellyt hiuksiin liittyen on hiusten muuten hyvä kunto. Kilpirauhasen vajaatoiminta yleensä huonontaa hiusten kuntoa hiustenlähdön lisäksi.

Tilanne muuttui melko nopeasti muutama viikko sitten, kun koin täysin yht'äkkiä sellaiset Niagara-vuodot, että oksat pois. Soitin ensin terveyskeskukseen, josta annettiin aika kahden kuukauden päähän. Itse koin asian olevan vakavampi ja tilasin ajan gynekologille seuraavaksi päiväksi. Ultrassa selvisi, että minulla on ns. monirakkulaiset munasarjat. Gyne ei sinänsä kertonut kovinkaan paljon tästä, mutta sanoi, että hormonit pitäisi saada tasapainoon. Nyt minulla on aluksi puolen vuoden keltarauhashormonikuuri rauhottamaan tilannetta.

Totta kai etsin Googlella tietoa tästä oireyhtymästä ja palaset alkoivat kirjaimellisesti loksahdella paikalleen. Ensinnäkin se hiustenlähtö. Kehoni tuottaa nähtävästo liikaa testosteronia (verikokeita ei ole vielä otettu), joka aiheuttaa itselläni juurikin hiustenlähtöä, hiuspohjan rasvoittumista, aknea ja "parran" kasvua. Myös koko elämän kestänyt epäsäännöllinen kierto liittyy täysin tähän. Ihmettelen edelleen, että kukaan lääkäri ei ole oikeasti ihmetellyt tuota kiertoa koskaan aiemmin. Jos minulla olisi ollut raskaushaaveita, niin tämä tila olisi ehkä huomattu aiemmin, koska PCOS vaikeuttaa joillakin huomattavasti raskaaksi tulemista.

Hyvä uutinen on se, että neljänkympin jälkeen tämä oireyhtymä yleensä helpottaa, joten tässä ei olisi kuin 5 vuotta kärsittävää. Huono uutinen on se, että noiden viiden vuoden ajan minun pitää todennäköisesti käyttää jotain keltarauhashormonijuttuja. Minulla on niin valtavan huonoja kokemuksia kaikista hormonaalisista ehkäisytuotteista, joten en hypi riemusta. Gyne ehdotti hormonikierukkaa, joka kestäisi juurikin tuon 5 vuotta. Kokeilu tulee vaan pirun kalliiksi, jos kroppa/pää ei kestäkään. Kierukka taitaa maksaa tällä hetkellä n.170e.

Olo on ollut silti melko huojentunut, koska kaikki tämä kumma oireilu on tuottanut pään vaivaa. Toiveissa olisi, että hiukset alkaisivat vihdoin pysymään päässä ja ihon rasvoittuminen rauhottuisi.

Wednesday, November 16, 2016

Samhain -fiiliksiä

Halloween/Samhain tuli ja meni. Me istuttiin iltaa pyhäinpäivänä, kun aika moni taisi juhlia jo viikkoa aiemmin. Meillä on sairastettu erittäin sitkeää ja ikävää flunssaa melkein kuukausi, joten juhlien suunnittelu jäi todella viime tinkaan. Oman meikkini päätin vasta samana päivänä. Minulla oli kuitenkin leipomisen suhteen ideat valmiina.
Leivoin Black Velvet Caken ja porkkanakuppikakkuja. Molemmat olivat todella hyviä, enkä voinut vastustaa noita kuppikakkuvuokia. <3 Jos joku on kiinnostunut resepteistä, niin kyselkää ihmeessä.
Oman meikkini harjoitusversio vilahtikin Instagramissa. Eli hieman tuollainen reikä naamassa juttu. Huulikiillon lisääminen silmän ympärille lisäsi ikävää fiilistä todella hyvin. En juurikaan tee tällaisia meikkejä, joten pieni lisäharjoitus olisi tullut tarpeeseen. Ehkä ensi vuonna voisin kokeilla leikkiä lateksin kanssa.
Toisen puoliskon maski olikin selvillä jo hyvin aikaisin: White Walker. Löysin todella hyviä tutoriaaleja, joissa ei tarvinnut lateksia, vaan kaikki on pelkkää meikkiä. Tätä helpotti myös se, että avopuolisollani on selkeästi erottuvat kasvonpiirteet.
Päätimme, että tänä vuonna ei hankita erillisiä piilareita. Maalasin silmät silmäluomiin ja efekti oli yllättävän toimiva. Näitä meikkejä oli todella kiva tehdä. Ehkä ensi vuonna saan mietittyä oman meikin tarpeeksi ajoissa.
Syksy on tosiaan mennyt sairastaessa ja autokoulun penkillä. Tänään oli vihdoin teoriakoe, joten blogille jää huomattavasti enemmän aikaa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...