Sunday, September 25, 2016

Barcelonan loma ja vinkit kosmetiikkashoppailuun

Barcelonan reissu on turvallisesti takana ja nyt haluan kirjoitella hieman itse reissusta ja ehdottomasti kyseisen kaupungin kosmetiikkatarjonnasta. Ja sitähän riitti.
Olimme Barcelonassa viikon ja asuimme AirBnb:n kautta vuokratussa kämpässä. Asunto sijaitsi L'Eixamplen kaupunginosassa melko lähellä La Sagrada Familia kirkkoa. Asunto oli hyvin vaatimaton, mutta siellä oli kaikki tarvittava ja "vuokranantajamme" olivat todella mukavia. Aivan asunnon vieressä oli ruokakauppa, ravintoloita ja apteekki. Ainoa huono puoli oli asunnon kuumuus, johon emme saaneet täysin apua tuulettimillakaan. Kaupungilla liikkumiseen käytimme pääasiallisesti metroa ja omia jalkojamme. Metrolla oli melko helppo liikkua paikasta toiseen, kun tajusi systeemin. Me otettiin 10 kerran liput, jotka maksoivat n.10 euroa ja ne riitti hyvin.
Nähtävyyksistä halusin ehdottomasti nähdä La Sagrada Familia kirkon ja Park Güell puiston, jotka ovat suurelta osin Antoni Gaudín käsialaa. Rakastan hänen ihanan surrealistista muotokieltään. Näimme myös muutaman muun Gaudín suunnitteleman rakennuksen kaupungilla liikkuessamme, mutta niiden lähellä oli ihan liikaa muita turisteja, joten katselimme vain kaukaa. Vielä näin syyskuussa Barcelonassa tuntui olevan todella paljon turisteja (en uskalla edes ajatella, mikä tungos siellä on heinä-elokuussa).
Näkymä hääpaikalta
Oma reissumme huipentui viikonloppuna olleisiin ystävän häihin. Häitä vietettiin todella upeissa puitteissa kaupungin takana kohoavilla vuorilla. Paikka oli aivan ihana, samoin tunnelma ja ruokatarjoilu. Myös vuorilla koettu ukkonen iltamyöhällä oli aika huikea näky.
Sephora
Shoppailuun ei jäänyt kovinkaan paljon aikaa, joten tein täsmäiskuja. Matkaseurani ei ollut kovin iloinen halustani koluta jokainen kosmetiikkakauppa, joten yritin selvitä reissuista nopeasti. Jos olisin ollut yksin liikkeellä, olisin ollut yhdessä kaupassa varmaan 1-1,5h. Ensimmäinen etappi oli tietysti Sephora (Rambla de Catalunya 121). KatVonD oli todella voimakkaasti esillä ja täältä ostin Studded Kiss Lipstickin sävyssä 'Motörhead' ja Tattoo Linerin sävyssä 'Trooper'. Näiden lisäksi ostin TonyMolylta Tomatox "puhdistajan" ja muutaman naamion.
Seuraavat pakolliset kohteet olivat NYXin oma liike ja KIKO. Ennen niiden löytymistä törmäsin Primor kosmetiikkaliikkeeseen (Carrer de Pelai 10), jossa meinasin vähän seota. Heillä on sekä edullisia että kalliita merkkejä sekä aasialaista kosmetiikkaa. Täältä lähti mukaan melko sekalainen kasa tuotteita melko edullisesti. Tästä suuntasimme kohti Barri Gotic kaupunginosaa, joka on vanhaa kaupunkia. Se on täynnä pieniä katuja ja pikkuputiikkeja. Me olimme lähinnä etsimässä levykauppoja, joita sitten löytyikin useampi. Sitten otettiin suunta kohti NYXiä (Carrer de Cucurulla 7, tuo osoite on vaan niin hauska). Sieltä oli valitettavasti paljon tuotteita loppu, joten saalis jäi vähän pienemmäksi. Mukaan lähti meikkivoiteenvaalentaja ja kaksi Liquid Suede Cream Lipstickiä. Melkein NYXin vieressä oli KIKOn liike (Calle Del Boters 1). Sieltä ostin 3 ripsiväriä, jotka maksoivat 3,90e/kpl ja ystävälleni pari tuotetta.
Primor
Viimeinen ristiretki tehtiin vielä reissun viimeisenä iltana. Ystäväni kertoi, että El Triangle -kauppakeskuksessa on kaupungin suurin Sephora (ja se on oikeasti ISO). Halusin vielä päästä tutkimaan tarjontaa, koska minulla ei ole tiedossa reissua kaupunkiin, jossa olisi Sephora. Liikkeen löytäminen iltahämärässä tuotti ongelmia ja lähdin ensin suunnistamaan ihan väärään suuntaan. Ajattelin myös, että liike sulkeutuu klo 21 (kauppakeskus on auki klo 22 asti). Saavuimme hikisinä kauppakeskukseen klo 20.46, kipitimme liikkeeseen ja aloin käydä läpi kiinnostavia tuotteita. Pähkäilin hetken KatVonD:n Interstellarin ja Too Facedin Chocolate Bon Bons palettien välillä. Too Faced vei tällä kertaa voiton. Mukaan lähti myös hieman hetken mielijohteesta KatVonD:n Lock-It Foundation sävyssä 42. Sinne jäi paljon kaikkea kiinnostavaa, enkä ehtinyt koko reissulla tutkia hajuvesitarjontaa, mikä hieman harmittaa.
Melko kalpea olemukseni ja harmaat hiukset herättivät huomiota kaupungilla liikkuessamme.
Reissusta jäi hyvä fiilis. Barcelona oli erittäin kiva kaupunki ja ilmat olivat onneksi hieman viilemmät kuin olin pelännyt. Väsymykseen reissu ei oikein auttanut, koska kävelimme todella paljon ja lämpimän asunnon vuoksi yöunet jäivät melko heikoiksi. Onneksi lomani toinen puolisko alkaa viikon päästä ja sitten saan olla ihan kotona ja ladata akkuja. Ja lisää juttua ostetuista tuotteista tulee syksyn aikana blogiin. Olisiko joku näistä erityisen kiinnostava?
Ja onko teistä joku muu reissannut Barcelonassa?

4 comments:

 1. En ole koskaan käynyt Barcelonassa, mutta se on listalla sitten joskus...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin kesti aika monta vuotta ennen kuin saatiin reissu aikaiseksi. Onneksi lähdettiin. Ehkä hieman viileämpi ajankohta olisi mukavampi (ja olisi ehkä vähemmän turistejakin).

   Delete
 2. En ole käynyt Barcelonassa, mutta keväällä olin Madridissa. Meinasin siellä seota Kikon myymälässä. Valtavat määrät kaikkea kivaa, mitä olisin halunnut ostaa, suorastaan runsauden pula. Ostinkin ison läjän luomivärejä, ripsiväriä, rajauskyniä yms., mutta silti tuntui kotiin päästyä, että olisi pitänyt ostaa vielä enemmän. Kikon meikit on enimmäkseen aivan mahtavan upeita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kikon pääsin onneksi kokemaan jo Berliinissä, niin Barcelonassa ehdin tutustumaan kaikkeen muuhunkin kivaan. :) Ja onneksi Kikoa saa tilattua kotiin suormaan.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...