Thursday, February 26, 2015

About Life - eli vastauksia kysymyksiin

Kiitos lähettämistänne kysymyksistä. Näihin oli kiva vastata.

Jos sinun pitäisi aloittaa blogi jostain muusta aiheesta kuin kosmetiikasta, mistä se olisi?
Todennäköisesti aiheena olisi leipominen tai käsityöt/ompeleminen. Tai sitten voisin kirjoitella leffoista ja tv-sarjoista. Tykkään silti eniten kirjoittaa juurikin kosmetiikasta. :) 

Jos saisit tulipalon sattuessa pelastaa vain ja ainoastaan yhden meikkituotteen mikä se olisi ja miksi?
Varmaan meikkivoiteen. Muuten minua ei haittaa kulkea ilman meikkiä, mutta kasvojeni iho on tympeän punoittava ja kaikin puolin epäedustava. Jos taas en mieti käytännöllisyyttä, niin nappaisin MACin Rocky Horror -kokoelman Riff-Raff -paletti. (Ja todellisuudessa meikit jäisivät sille sijoilleen, jos oikeasti jotain tapahtuisi.)
Mikä on blogisi historian aikana lemppari julkaisemistasi meikeistä?
Tämä on tosi vaikea kysymys, koska olen tukänyyt tosi monesta meikistä paljon. Ensimmäisenä tulee mieleen UD:n Zodiac -luomivärillä toteutettu meikki, joka on saanut kehuja kaikkialla ja joka viehättää minua itseäni myös. Toinen on taas voimakas punainen meikki. Ja ekstrana vielä tämä mintun ja luumun yhdistelmä, joka viehättää minua edelleen. Melkein tekisi mieli kysyä, että mitkä ovat teidän lukijoiden mielestä parhaat meikit blogissani. :)
Jos voisit valita kaikkien aikojen parhaan kosmetiikkatuotteen, mikä se olisi?
Voi kääk. En tiedä, olenko ollut ikinä ihan 100% tyytyväinen mihinkään tuotteeseen. Pitäisi melkein miettiä tuoteryhmä kerrallaan. Pitää ehkä tehdä joskus HG-tuotteista oma postaus.

Mikä on lempikirjasi tai -kirjailijasi?
Lempikirjani on edelleen Philip Ridley:n 'In The Eyes Of Mr. Fury'. Luin tuon jo lukiossa, mutta kirja on edelleen minulle jotenkin läheinen. Lempikirjailijani on Neil Gaiman ja hänen kirjansa 'American Gods' kuuluu ehdottomasti lempikirjoihini. 

En lue nykyään tarpeeksi. Tiedän, että se johtuu stressistä. En pysty keskittymään lukemiseen ja se harmittaa ihan vietävästi. Ehkä vielä joku päivä saan inspiraation ja rauhan alkaa taas lukemaan.
Mitkä ovat lemppari tv-sarjojasi ja miksi? 
Lista on pitkä (ja tässä on vain osa). ;) Ja olenkin kirjoitellut vuosien varrella lempisarjoistani tagillä 'Tv Geek'.
- Supernatural. Olen seurannut melkein alusta asti ja nyt vielä melkein 10 vuotta myöhemmin sarja jaksaa pitää koukussaan.
- Penny Dreadful. Ihana sekoitus viktoriaanista ympäristöä ja kauhuklassikoita. Välillä oikeasti pelottava, upean näköinen sarja hyvillä näyttelijöillä. Odotan malttamattomana 2. tuotantokautta.
- Sherlock. Tykkään ihan älyttömästi tästä modernista versiosta.
- Lewis. En tiedä, miksi tämä brittiläinen poliisisarja on koukuttanut minut. Morsea en ole koskaan sen kummemin seurannut, mutta hankin Lewis:in 1-7 tuotantokaudet ihan boksina. Jaksot ovat kestäneet useamman katselukerran.
- Merlin. Kömpelöstä alusta kehkeytyi yllättävän vakava fantasia-sarja kuningas Arthurista ja Merlinistä. Saatoin itkeä itseni tärviölle viimeisen jakson aikana.
- Oz - Kylmä Rinki. Jälleen yksi loppunut sarja, josta olen myös kirjoitellut Tv Geek -otsikon alaisuudessa. Tämä raadollinen vankiladraama teki lähtemättömän vaikutuksen minuun parikymppisenä.
- Angel. En ole ikinä ollut Buffy -fani ja Angel oli mielestäni tylsä silloin 15 vuotta sitten. Sitten näin Angelin 5. tuotantokauden ja tykästyin ikihyviksi. Hankin sitten kaikki 5 tuotantokautta. Spike on oma suosikkini.

Minkä vuosikymmenen/aikakauden tyypilliset meikkilookit on eniten sun mieleen?
Sanoisin, että 1920-40-luvun meikkityylit miellyttävät eniten. Meikit olivat dramaattisen naisellisia. Jännä, etten ole koskaan tehnyt tuollaisia meikkityylipostauksia. Pitää korjata tämä puute. :)

Mitä muuta harrastat kuin kosmetiikkaa?
Valitettavan vähän mitään muuta. Ompelin ennen todella paljon, mutta se on jäänyt töiden takia melko vähälle. Myös lukeminen on on nykyään jäänyt. Jäljellä on melkein vain tv-sarjat ja elokuvat. 

Pääset kokoamaan oman kausimeikki lookin, millainen se olisi? Mihin vuodenaikaan se ilmestyisi?
Syys-talvi-kokoelma ehdottomasti. Kokoelmaan kuuluisi ainakin:
- 2 luomiväri palettia (8-10 sävyä per paletti; toinen turkoosin + viileän ruskean sävyinen, toinen taas violetin + kultaisen sävyinen)
- 4-6 huulipunaa (mattapunia + pari kimalteista; tummasta mauve-nudesta todella tummaan murrettuun violettiin)
- 2 poskipunaa (mattapunia, rusehtava vaaleanpunainen ja vaalea luumu) + 2 varjostuväriä ( viileäsävyisiä)
- 4 rajauskynää (tumma petrooli, tumma limenvihreä, mauve ja ihonvärinen)

Pakkaukset olisivat joko hopeisia tai mattapintaisia turkooseja. Oi, olisipa ihana suunnitella pakkaukset ja tarkat sävyt, jotka haluaisin esim. luomiväri paletteihin. 

Lempinaamiosi?
Tykkään tosi paljon aasialaisista kangasnaamioista. Ennen käytin savinaamioita, mutta pintakuiva iho tykkää enemmän kosteutuksesta,
Luetko, ja jos luet, niin mitkä ovat lempikirjojasi?
Vastailinkin tuolla ylempänä jo aiheeseen. Eli en lue nykyään tarpeeksi. Ennen luin todella paljon. Lähinnä kauhua: Clive Barker, Poppy Z. Brite, Anne Rice... Nykyään en vaan osaa keskittyä lukemiseen tarpeeksi. Tosin ostin nostalgiapuuskassa kirpparilta Anne Ricen 'Interview with the Vampire'n englanniksi ja olen aloittanut sen lukemisen.

Osaatko kokata? Ja jos osaat mikä on bravuurisi keittiössä? :)
Lyhyt vastaus: en. :) Olen melko huono laittamaan ruokaa. Minulla ei riitä oikein mielikuvitusta. En nauti ruoanlaittamisesta, mutta leipomisesta tykkään. Ruoka on vähän sellainen pakollinen paha. Yritän välillä keksiä kivoja ruokia, mutta sitten aina huomaan, että minulla ei olekaan aineksia ja moni ruoka jää tekemättä. Tykkään melko yksinkertaisista jutuista.

Lemppari-sarja Netflixistä?
En katso mitään Netflixin kautta, mutta jos katsoisin, niin lempparini olisi ehkä House of Cards. :)

Mikä on pahin pelkosi?
Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän mietin, että mitä jos minulle sattuu jotain, niin miten lähimmäiset saavat tietää. Miten he pärjäävät jne? En esim. pelkää lentämistä ja laivoja vaan vihaan.

Ulkonäöllisiä pelkoja taas on kaljuuntuminen, koska olen käynyt läpi pahoja hiustenlähtöjä ja lihominen (siis esim. 20-30kg). 

Tuesday, February 24, 2015

Red Oblivion

Tässä meikissä minulla oli sellainen omanlainen olo. Vapaapäivisin pääsen toteuttamaan itseäni meikkien suhteen. Värillisiä kulmia on näkynyt ihastuttavan paljon muissakin blogeissa. Testasin punaisia kulmia jo jokunen vuosi sitten ja tykästyin toden teolla. Mietin aamulla: "Violetit vai punaiset?". Päädyin punaisiin.

Silmämeikki on suht neutraali, jossa on vihertävän rusehtavia sävyjä. Sopivat punaisen kanssa tosi kauniisti yhteen.
 Primer:
- Milani: Eyeshadow Base

Eyeshadows:
- Grimas: 002 (off white)
- Wet'n Wild: Comfort Zone palette (darkest green)
- Geek Chic: We Are Coming
- Geek Chic: Morningstar

Eyebrows:
- Lumene: old red lipliner
- Grimas: 544 (bright red)

Eyeliner/Mascara:
- Sensai: Liquid Eyeliner
- Lancôme: Hypnôse wp
Kasvoilla minulla oli pitkästä aikaa Illamasquan SB02, joka edelleen ihanan sävyinen, mutta aivan kammottavan työläs levittää kasvoille. Onneksi kuvissa meikkivoide näyttää hyvältä. Mistähän minä löytäisin näin vaalean meikkivoiteen, joka muuten täyttäisi toiveeni?

Face:
- Illamasqua: SB02
- MAC: Pro Longwear Concealer NC15
- Kryolan: Translucent powder
- MAC: Taupe
- MAC: Well Dressed

Lips:
- MAC: Oblivion (le)
Huulille laitoin myös punaista. Pitkästä aikaa pääsin fiilistelemään Rocky Horror -kokoelman Oblivion-punan kanssa. Edelleen niin ihana. <3

In English:
I've seen quite a lot of colored eyebrows on blogs lately, which is so nice. I've tried red brows couple of times and they just look so damn cool. I got a few funny looks today (it was my day off), but I felt so good wearing this make up. It was so me. :)

Monday, February 23, 2015

Perfume Collection 2015

Rakastan hajuvesiä. Olen aivan amatööri tuoksujen suhteen, mutta rakastan niitä silti. Luen paljon tuoksuista ja etsin uusia ja mielenkiintoisia hajuvesiä koko ajan. Minulla on muutenkin ollut vähän tällainen listausvaihe menossa. Välillä on ihana kaivella omia varastojaan ja järjestellä niitä vähän uudestaan.

Mietin hetken, missä järjestyksessä kuvaan tuoksut ja päädyin värijärjestykseen. Ensimmäisessä rivissä on lähinnä vaniljatuoksuja, vaikka valintaperuste olikin pullojen väri eikä sisältö. Minulla on selvästi menossa aika vaniljainen vaihe ja mietin tällä hetkellä Van Cleef & Arpels: Orchidee Vanille -hajuveden hankkimista (hintaa sillä on n.100-150e, enkä ole päässyt kokeilemaan tuoksua, mutta se houkuttelee niin kovasti).

Omat suosikit:
*** Rakastan/Love
** Pidän todella paljon/Like
* Kiva tuoksu/Ok, nice

1. Serge Lutens: Un Bois Vanille ***
2. Molinard: Les Orienteux - Vanille **
3. Molinard: Les Orienteux - Vanille Marine **
4. Yves Rocher: Vanille Noire **
5. Lancôme: La Vie Est Belle **
6. Guerlain: Shalimar Perfum Initial ***
Toinen rivi on melko sekalainen seurakunta. Itse nimesin tämän mummohajuvesi/nostalgia-rivistöksi. Tuossa Rochasin Tocade -hajuvedessä on ehkä kamalin pullo ikinä. Kun taas 'Ange ou Démon' -pullo on kuin pieni taideteos.

7. Lalique: Le Parfum
8. Givenchy: Ange ou Démon *
9. Jesus Del Pozo: In Black
10. Givenchy: Eau Torride
11. Rochas: Tocade *
12. Joop: All About Eve **
Tiesin etukäteen, että violetteja pulloja on eniten. Nämä ovat kaikki omalla tavallaan tummia tuoksuja, jopa raskaita. Iso osa näistä sopii parhaiten iltaan, mutta itse käytän hajuvesiä lähinnä fiiliksen mukaan. Olen tilannut paljon tuoksuja sokkona, koska Suomesta monia näistä ei saa. Tähän mennessä ei ole tullut kovin pahoja huteja. Osa on lähtenyt eteenpäin ja näissäkin on muutamia, joista voisin luopua.

13. Lolita Lempicka: Lolita Lempicka - Eau de Minuit **
14. Lolita Lempicka: Lolita Lempicka **
15. Yves Saint Laurent: Manifesto l'Elixir ***
16. John Galliano: John Galliano **
17. Anna Sui: Anna Sui ***
18. Illamasqua: Freak
19. Diesel: Loverdose **
20. Diesel: Loverdose Tattoo **
21. Chopard: Happy Spirit Magical Nights *
Siniturkoosissa osiossa on kaksi pitkäaikaista suosikkiani, joiden kummankin valmistus on lopetettu. Eniten harmittaa tuo Lolita Lempickan L:n poistuminen markkinoilta. Se on vain niin ihastuttavan pehmeän vaniljainen tuoksu.

22. Anna Sui: Sui Dreams ***
23. Lolita Lempicka: L ***
24. Salvatore Ferragamo: Incanto Charms *
Viimeisenä karkkihylly. Aika hyvin näiden pullojen ulkomuoto ja väri kertovat, mitä ne pitävät sisällään. Tältä riviltä löytyy vanhin omistamani tuoksu. Tuo Versacen Versus. Siitä ei olisi enää kuin jämät jäljellä, mutta odottelen ehkä kesään tuon käyttämistä.

25. Katy Perry: Killer Queen *
26. Juicy Couture: Gold Couture **
27. Juicy Couture: Viva la Juicy **
28. Versace: Versus - Time for Pleasure *
29. Anna Sui: Dolly Girl
30. Aquolina: Pink Sugar *
31. Dessert Treats: Vanilla Ice Cream
32. Calvin Klein: One Shock

Näiden lisäksi minulla on pitkä toivelista tuoksuista, joita haluaisin ainakin päästä kokeilemaan. Osa niistä on lopetettuja, osa liian kalliita ja osa vain hankalasti saatavissa. Tällä hetkellä kaupoissa olevista tuoksuista listallani ovat: Dolce & Gabbanan 'The One Desire', Yves saint Laurentin 'Black Opium' ja Dieselin tuleva 'Loverdose Red Kiss'.

Millaisia tuoksujen käyttäjiä teistä löytyy?

In English:
I felt like listing all my perfumes. I'm an amateur when it comes to scents, but I love them anyway. I love reading about perfumes and I'm always looking for new interesting scents.

I'm in a middle of vanilla phase. :) My latest buy was Serge Lutens' Un Bois Vanille. And now I'm dreaming of Van Cleef & Arpels' 'Orchidee Vanille', which is very expensive and I've never even tested it. 

Saturday, February 21, 2015

Lip Product Addict -haaste

Tämä huulimeikkihaaste taisi kiertää blogeissa ennen joulua, mutta päivänvalon puuttuessa en saanut silloin otettua kuvia. Halusin kuitenkin jossain vaiheessa tehdä tämän kivan haasteen, joten tässäpä tämä.  (Yllä olevan kuvan huulipunateline on Tigerista, 3e. Ajattelin käydä hakemassa vielä pari lisää.)

1. Lempihuulivoide/hoitotuote?
Minulle ei ole ikinä muodostunut mitään lempi huulirasvaa. Käytän vähän mitä sattuu. Tällä hetkellä tykkään tästä Badger: Vanilla Madagasgar -huulirasvasta, jota saa tilattua ainakin iHerbistä. Haluan jossain vaiheessa kokeilla Hurraw -voiteita, koska ne kuulostavat hyviltä. Olen muutenkin ehkä liian laiska hoitamaan huuliani, vaikka ne kuivuvat helposti. Pitäisi hankkia myös uusi huultenkuorinta.

2. Paras katseenvangitseva punainen?
Kirjoittelinkin viimeksi punaisista huulipunista joulukalenterin luukussa. Käytän punaisia huulipunia todella usein. Niillä saa kirkastettua koko kasvot.

Omat suosikkini:
- ArtDeco: 28. Dita Von Teese -kokoelmasta. Uskomattoman syvä ja kirkas punainen yhtä aikaa. Upea pigmentti ja pysyvyys. Minulla oli tämä mukana Berliinin reissulla ja se oli ihan omiaan sille reissulle.
- Urban Decay: Mrs. Mia Wallace. Melkein samanlainen ArtDecon kanssa. Ehkä aavistuksen tummempi. Jälleen ihan uskomaton pigmentti ja kaunis kiilto. <3
- MAC: Runaway Red (le). Edellisiä hieman tummempi, mutta silti selkeästi punainen huulipuna. Matte-koostumus, eli pysyvyys on todella huippu. Todella sääli, että on LE-sävy.

3. Paras luksus & paras marketti?
Minulla on todella vähän selektiivisiä huulipunia. Ne eivät vain ole houkutelleet niin paljoa (varsinkaan hinnoiltaan). Tämä käsittömättömän upea Guerlainin Rouge G löytyi alesta ja nappasin mukaani. Haluaisin testata muitakin Rouge G -punia, mutta ne hinnat, ne hinnat!
Olen enemmän ns. markettipunien ystävä. Halpoja ja hyviä huulipunia on paljon. NYXin perushuulipunat maksavat pari hassua dollaria. Viva la Divan punia rakastan, kuten tiedätte. Ne eivät enää ole ihan niin edullisia (9e) kuin ennen, mutta tykkään edelleen ja sävyvalikoima on yksi parhaita. Mukana on myös H&M huulipuna ihastus. Halvalla saa hyvää.

4. Paras MAC – puna?
MACin punia minulla riittää. :) Suosikkeja oli vähän vaikea päättää. Ensimmäisenä kuvassa on puna, jota en ole edes esitellyt blogissa: 'Oh, Oh, Oh (le)' (tosi näppärä nimi), on hylsyssä oudon pronssin sävyinen, mutta huulilla luumuun taittava. Kaunis ja monipuolinen. Toisena on 'Rebel', joka on sävyltään täydellisen marjainen huulipuna. Käytän tätä aivan liian vähän. Ja viimeisenä vanha tuttu 'Instigator'. Tämä tumma, punertava, luumunvioletti on ihana.

5. Suurin pettymys?
Nämä pettymykset ovat tässä eri syistä. Ensimmäisenä on Illamasquan 'Posture', jonka hankin erikoisen sävyn vuoksi. Tämä on kuitenkin liian lähellä omistamaani Lime Crimen Chinchillaa, että yritän saada tämän eteenpäin. Tässä on todella kuiva koostumus, vaikka pigmenttiä riittääkin. Hyvin työläs levittää huulille.

Melt Cosmetics puna '6six6' on mukana lähinnä siksi, että odotin enemmän näiltä kovasti hehkutetuilta huulipunilta. Pysyvyys ei ole kovin hyvä ja huulipuna leviää päivän mittaan suupieliin, mitä ei ole ikinä tapahtunut ennen. Sävy on kaunis ja puna pysyy käytössä, mutta näin arvokkaalta punalta olisin odottanut ehkä vähän parempaa suoritusta.

Urban Decay: Pistol. Sain tämän ystävältäni, koska hän ei voinut käyttää tätä pahan maun takia. Minulla on muitakin vanhoja UD:n punia, joten tiedän, miltä nämä maistuvat. Pahalta. Mutta tämä on kaikista pahin. Maku on todella pistävä. En osaa oikein muuten kuvailla sitä. UD:n punat ovat uusiutuneet tämän jälkeen ja paha maku ja haju on poistettu. (Tosin tätä sävyä ei enää saa.)

6. Huultenrajauskynä – juu vai ei?
Olen aina käyttänyt huultenrajauskyniä, mutta nykyään vielä enemmän. Vanhuus se tulee ja naama rypistyy. Huulipunat lähtevät vaeltelemaan aikaisempaa herkemmin. Rajauskynät auttavat jonkun verran. Kuvasta itse asiassa unohtui väritön rajaus, jota käytän vielä lisänä. Nerokas keksintö.

7. Paras kiilto?
En käytä nykyään juuri lainkaan huulikiiltoja. Ennen käytin melkein päivittäin. Työssäni huulikiillot ovat vähän vaarallisia, koska ne sotkevat huulipunia herkemmin (varsinkin tummemmar kiillot). Tykkään välillä käyttää jotain melko huulieni värisiä kiiltoja.

8. Jotain extraa!
Minulle on kertynyt jonkun verran MACin LE-pakkauksia ja tässä muutama. Ekana Viva Glam: Rihanna. Toisena on Temperature Rising -kokoelman 'Caliente', jota tulee myös käytettyä liian vähän. Keskellä on viime kesän Alluring Aquatic -kokoelman 'Goddess of the Sea'. Sitten on minun Rocky Horror -aarteeni 'Oblivion'. Ja viimeisenä my precious: Venomous Villains -kokoelmasta 'Dark Deeds'.

Wednesday, February 18, 2015

Purple Garden

Ensimmäinen kokeilu YSL:n Jardin de Minuit -paletilla. Ensiksi on pakko sanoa, että se tummanvihreä on ihan mieletön. Niin kaunis ja intensiivinen. Kokeilin sitten samaan syssyyn myös tuollaisia punavioletteja kulmia. Valitettavasti käyttämäni kynä oli turhankin pehmeä ja se vähän kökkööntyi. Ei onneksi näy kauempaa katsottuna.

Käytin meikissä kaikkia muita sävyjä paitsi tummaa luumua. Violeteilla häivytin vihreän yläreunaa ja mintunvihreää käytin taas liikkuvalla luomella. Sain askartelukaupassa käydessäni kovasti kehuja silmämeikistä ja juuri tuon vihreän upeasta sävystä.
 Primer:
- UDPP

Eyeshadows:
- Inglot: M351 (ivory)
- YSL: Jardin de Minuit
- Geek Chic: Morning Star

Eyebrows:
- Make Up Factory: Automatic Eyeliner 28
- Inglot: M325 (matte purple)

Eyeliner/Mascara:
- Essence: Eyeliner Pen
- Lancôme: Hypnôse Star
Sitten vielä kuvaa kokonaisuudesta. Minulla oli violetti päivä. Kokeilin huulille ensin Illamasquan Kontrol-punaa, mutta se oli liian kylmän sävyinen. Sitten muistin, että kappas, minullahan on MACin Punk Couture, joka on punertavampi. Sitä siis huulilla. Meinasin ensin laittaa taas Taupea, mutta vapaapäivänä sai vähän hullutella väreillä.
In English:
The first look using YSL's Jardin de Minuit palette. I'm loving the dark green so much and I got instant compliments of this look when I went to a craft store. 

Tuesday, February 17, 2015

Midnight Garden - Jardin de Minuit by YSL

Tämän paletin värit puhuttelevat minua. En tiedä, voisiko missään luomiväripaletissa olla enää enemmän "minun" värini. Turkoosia ja violettia. Olen pitkään katsellut tätä YSL:n palettia alennuspöydällä. Nyt se oli -40%, joten nappasin mukaani. Ihan täyden hintansa (n.65e) arvoinen tämä ei mielestäni ole.

Mutta katsokaa nyt, miten kaunis se on. Nimikin on ihana: Jardin de Minuit - Midnight Garden (Keskiyön Puutarha). Tämä paletti on jo vuodelta 2011, joten kovin monesta paikkaa tätä ei ehkä tule enää vastaan. (Ja olisin olettanut, että ale-prosentti olisi ollut hiukan kovempi.)
Luomiväripaletin laatikko on vähän kärsinyt ale-pöydällä olostaan. Onneksi aika vähän. Eikä kukaan ollut edes aukaissut tätä, oli nimittäin sen verran tiukka laatikko, etten itsekään meinannut saada palettia ulos tuhoamatta pakettia.
Tätä kuvatessa olisi taas pitänyt olla kumihanskat. Tuohon kiiltävään pintaan jää joka ikinen sormenjälki. No joo, kyllähän tuo näyttää tyylikkäältä, mutta tykkäisin enemmän hopeisena. YSL:n uudet luomiväripaletit ovat olleet vähän kivemman näköisiä.
Sitten vielä lähikuvaa näistä ihanista väreistä. <3 Osa väreistä on todella pigmenttisiä ja osa kuivempia/läpikuultavia. Juuri tämän vuoksi paletti ei ole 65e arvoinen, silloin kaikkien värien pitäisi olla huippuja. Läpikuultavillakin on oma funktionsa häivyttäessä tai kerrostaessa värejä keskenään.

Tummin vihreä on vaan upea. Siinä on turkoosia kimalletta, joka taittaa väriä vähän sinertäväksi. Keskimmäinen mintunvihreä on pelkkää kimallusta ja muistuttaa hieman Sugarpill:in Lumi-sävyä. Näitä yhdistelemällä saa yllättävän erilaisia meikkejä aikaiseksi. Huomenna tulee niistä ensimmäinen.
Sain ostosten yhteydessä ihanat kylkiäiset. La Vie Est Belle on yksi lempituoksuni ja sain siitä 50ml vartalovoiteen. Lisäksi sain tuoksunäytteet YSL:n Black Opiumista ja Trésorin La Nuit -versiosta. En ollut edes kuullut tuosta uudesta Trésorista ja kokeilin sitä tänään. Kävin lukemassa hieman arvioita ja ajattelin tykkääväni, mutta nyt tuli liian makea ja voimakas tuoksu jopa minulle vastaan. Siinä on jotain todella samaa kuin La Vie:ssa, mutta jotenkin hyvin hyökkäävällä tavalla. Black Opium on tuttu ja katsotaan, päädynkö joskus hankkimaan koko pullon.

In English:
I've been checking this LE-palette by YSL for a while now. It was on -40% sale so I finally decided to grab it. The colors of this palette scream my name, but it's not without its faults. 

First the good.
Even the palette's name is gorgeous: Jardin de Minuit - Midnight Garden. It really sums up the beautiful shades used here. The darkest green is beautiful and highly pigmented. And the combination of these shades work really nicely.

Then the bad.
This palette is super expensive, 65 euros. Now I paid 38euros, which is the most I'm willing to pay. 2 shades out of 5 are very poorly pigmented. It's not all bad and they can be used to blend the shades together. And the mint green is pretty much just glitter/shimmer, but it works on top of other shades. It's quite similar to Sugarpill's Lumi. 

Monday, February 16, 2015

Chic Mustard

Ostan nykyään melko harvoin luomivärejä, koska, noh, minulla on periaatteessa kaikkea. Uusissa väreissä pitää olla jotain tosi jännää, että jaksan innostua. Tässä tapauksessa se oli erikoisempi väri: sinapinkeltainen. Ei ole sitten yhtään mun juttu, mutta joku tässä houkutteli. Olin taas jossain blogissa nähnyt tosi kivan meikin, jossa häivytysvärinä oli käytetty jotain tällaista likaista keltaista.

Tästä meikistä tuli heti oma suosikki. Mietin pitkään käytänkö luomivakoon/varjostukseen vihreää vai ruskeaa, mutta päädyin lopulta hyvin viileän sävyiseen ruskeaan. Kylmän ja lämpimän kontrasti on erittäin toimiva tässä meikissä.
 Primer:
- UDPP

Eyeshadow:
- Inglot: M351 (ivory)
- Inglot: DS.500 (greyish brown)
- Mehron: Solar Wind
- Geek Chic: Morningstar

Eyeliner/Mascara:
- Essence: Eyeliner Pen
- Lancôme: Hypnôse Star
Mehronin Intense -luomivärit ovat ainakin tämän yksilön perusteella aika huippuja. Luomiväriä tarvitsee vain hipaista ja väriä irtoaa huimasti. Omani ostin Punanaamiosta, eikä hintaa tällä 3 gramman napilla ollut kuin 9,90e. Melkein harmittaa, että muita näin erikoisia sävyjä en löytänyt.
Kauempaa katsottuna meikki näyttää hyvin vihertävältä, josta tykkään myös. Ja tämä sinapinkeltainen sopii todella kivasti silmieni väriin. (Tällä saisi tehtyä myös aika autentisen näköisiä mustelmia; pitää joskus testata.)
Kasvoilla minulla on eilisen no7+Mehron -meikkivoidesekoituksen jämät. Aika hyvä sävy. Huulille halusin jotain violettia tai viininpunaista. Menin Rimmelin tummanvioletilla 04 sävyllä.

In English:
I buy new eye shadows quite rarely nowadays. (I pretty much have every shade.) So there must be something quite unusual about the new shade. There's nothing in this color that's really me, but it's still interesting. Mustard yellow, mmm.. pretty. :) But somehow it works very nicely. 

I saw a look ages ago in some blog where the blogger used some sort of dirty yellow for blending. It looked quite cool. I used cool brown for crease (I was thinking both green and brown, but went with brown and I'm happy that I did). When you look at the eye make up from a distance it looks quite green anyway and compliments my eyecolor.

Mehron's Intense eyeshadow in 'Solar Wind'  is super pigmented and true to pan. Too bad rest of the shades are not that interesting. This color would be also a perfect shade for making bruises. ;)

Sunday, February 15, 2015

Turquoise Brows

Meikki-inspiraatio on ollut kovasti paikassa hukka viime aikoina. Mikään ei ole oikein onnistunut suunnitelmien mukaan ja kaikki on näyttänyt lähinnä tylsältä. Noh, nyt on sitten tylsä kaukana ja minulla aavistuksen inspiroituneempi olo. Olen joskus kokeillut punaisia kulmia hyvällä menestyksellä ja nyt oli vuorossa turkoosit. Berliinin KIKOsta lähti mukaan ihanan pigmenttinen Smart Eye Pencil, 813. Se toimii mahtavasti pohjana turkooseille kulmille.

Vinkkinä muutenkin kaikille, että jos haluat välillä kokeilla jotain kivaa sävyä kulmille, niin käytä pohjana esim. huultenrajauskynää tai jotain muuta pigmenttistä kynää, joka jättää hieman tahmean pohjan. Levitä sitten esim. viistopäisellä siveltimellä suht samanväristä luomiväriä päälle. Toimii hyvin ja pysyy hyvin. Olisin ehkä voinut laittaa vaikka peiteainetta ensin kulmiin, jotta pohja olisi ollut vaaleampi, mutta meni se näinkin. Ja baarin hämärässä kulmat näyttivät oikein kivalta. Ensi kerralla teen kulmista ehkä aavistuksen tummemmat. Ja kokeilen myös pinkkejä ja violetteja kulmia tässä joku päivä.
 Primer:
- UDPP
- Pixie Epoxy

Eyeshadows:
- Grimas: 002 (off-white)
- KIKO: Street Glam palette 01

Eyebrows:
- KIKO: Smart Eye Pencil 813
- Manly eyeshadow palette

Eyeliner/Mascara:
- Essence: Eyeliner Pen
- Lancôme: Hypnôse Star
- Ardell: accent lashes 305
Kuvat piti ottaa keinovalossa, joten kaikki näyttää keltaiselta. Kasvoilla minulla on sekoitus No7 Beautifully Matte -meikkivoidetta sävyssä Cool Vanilla ja Mehronin valkoista meikkivoidetta. Sain vihdoin hankittua meikkivoidesekoituksia varten valkoisen meikkivoiteen ja so far, so good. Siitä asiaa myöhemmin.  Huulilla minulla on KIKOn ihana 'Taupe' -huulipuna.
Silmämeikissä taas käytin KIKOsta ostamaani Street Glam, 01 -palettia. Tämä on todella kaunis ja yllättävän monikäyttöinen, vaikka onkin niin tumma. Tosin värit vaativat alleen hyvän pohjustajan. Itse käytin ihan Pixie Epoxya, jotta sävyjen metallisuus tulisi parhaiten esiin. Hintaa tällä oli 5e, joten ei paljon päätä huimaa. Tätä löytyy edelleen KIKOn verkkokaupasta, jos joku tämmöistä himoitsee.

In English:
I've been wanting to try turquoise brows for a while now. Finally I found a good eye pencil from KIKO to make that possible. Their Smart Eye Pencil in 813 is a perfect shade for this purpose.

If you want to try bright colored eyebrows I simply suggest you to use nicely pigmented eye/lip pencils which leave a slightly sticky base. After that apply eyeshadow in similar shade. That combination lasts very well on your brows. I want to try purple and pink next. 

Saturday, February 14, 2015

Arvonnan voittaja :)

Lancômen ripsivärin voittajaksi osui *Taika*. Onnea! (Sähköpostia tulossa.)

Kiitos kaikille osallistujille ja vastaan pian lähettämiinne kysymyksiin. :)

Samalla haluan toivottaa ihanaa ystävänpäivää kaikille lukijoilleni!

Thursday, February 12, 2015

Tea Time!

Minulta toivottiin jo varmaan vuosi sitten juttua teestä. Olen vuosien saatossa hurahtanut teenjuojaksi (kahvia en ole koskaan muuta kuin maistanut, yäk). Minusta tuntuu, että makuni hajuvesien ja teen kanssa menevät melko käsi kädessä. Pidän kummassakin osa-alueessa gourmand-mausta/hajusta. Tuossa yläkuvassa näkyy myös lempi teekuppini. Juon tätä kirjoittaessa tuosta 'Queen of Fucking Everything' -kupista vihreää mansikka-raparperiteetä. Taika-mukit ovat kauniita, mutta hiukan liian suuria.
Viimeisin teeihastukseni ovat olleet Terre d'Oc:in teet. Googlettaessani tietoa tästä firmasti tajusin, että hehän valmistavat myös kosmetiikkaa. :) Ihana yhdistelmä. Nämä purkit tulivat yhdessä isossa lahjapakkauksessa, jonka bongasin Stockalta. Tässä on sekä vihreää että mustaa teetä. Oma suosikkini on ehdottomasti Salted Butter Caramel. Mmmm.... Hintaa tuolla lahjapakkauksella oli n.26e.
Kusmi Tean valmistamat teet ovat kulkeneet mukanani jo vuosia. Tässä on oma suosikkikolmikkoni: Spicy Chocolate (vähän sellainen chai-teen ja jouluteen risteytys), Imperial Label (uusin tulokas Berliinistä; ihanan mausteinen vihreä tee) ja ikisuosikki Prince Vladimir (mausteilla, sitruksella ja vaniljalla maustettu musta tee). Muutama tyhjä purkkikin löytyy, mutta en millään raaski heittää pois.
Sekalainen seurakunta. Karpalo-kinuski on myös ikisuosikki. Ostan tätä aina uudestaan. Twiningsin vihreä karpalotee on myös yksi kestosuosikki. En ennen välittänyt vihreästä teestä, mutta nykyään tykkään (tosin sellaisista, jotka eivät juuri maistu sille vihreälle teelle). Uusi vihreä suosikki on Liptonin 'Lemon Macaroon'. Ihanan raikas ja makea. Kuvasta puuttuu Pirkan valmistama Karpalo-kerma rooibostee, jota olen juonut varmaan kymmenen pakettia.

Taka rivissä näkyvä 'Musta Magia' on lahja serkultani. Jyväskylässä on pieni tee, kahvi & suklaa puoti 'Coffea', josta tämä ihanuus on peräisin. Musta mysteeripurkki pitää sisällään Althausen 'Sweet Rosie O'Grady' -teetä. Tässä teessä sekoittuu viskin ja kaakaon maku. Erinomaisen ihana yhdistelmä. Suosittelen kokeilemaan. <3
Tuo ihana tiskirätti on H&M:stä. (Ostin myös saman sarjan keittiöpyyhkeen.) Ja nuo vielä ihanammat lusikat ovat Jaakko Rajalan käsialaa. Jos tykkäät niistä yhtä paljon kuin minä, niin täältä niitä saa tilattua: Jaakko Rajala (sieltä löytyy myös maailman sympaattisin kissakakkulapio).

In English:
I like to drink tea. Mostly black and green. I has quite similar taste in perfumes and in teas, I like gourmand tastes and scents. 

My favorite brand after all these years is Kusmi Tea from France. The jars alone are pieces of art. Worth trying. 

The quirky spoons are made by Jaakko Rajala. He's a super talented blacksmith. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...